Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2011 - III dekada  (Pročitano 132165 puta)

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
Odg: Februar 2011 - III dekada
« Odgovor #460 poslato: 24. Februar 2011. u 12:31 »
Pa to je eto sto modeli mogu da ce bace u bunar sad vec, ceo sistem je zapadnije izgleda!

Kod mene je WRF prognozirao 3.5mm od 7 do 13h. Videću uskoro prolazno vreme, mislim da će biti za nijasnu slabije.

Van mreže gabesz20

• Počasni član
  • Starost: 39
« Odgovor #461 poslato: 24. Februar 2011. u 12:36 »
Kod mene je WRF prognozirao 3.5mm od 7 do 13h. Videću uskoro prolazno vreme, mislim da će biti za nijasnu slabije.
Mislim ne kazem ja da kod na nece pasti koliko se ocekuje, nego da Slavonija nije bas trebala tako da bude zatrpana!
I dalje slab do umeren sneg!

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #462 poslato: 24. Februar 2011. u 12:39 »
Continuous moderate snow :D

Visinski cikloni nas obožavaju, a mi njih još više :)

Visina snega: 7-8cm

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #463 poslato: 24. Februar 2011. u 12:41 »
 ^^

Ja sam se već zabrinuo. Jutros sam se razmahao sa prognozama u firmi sa konstatacijam da će pasti 20cm novog snega.  :redface:

Van mreže Boki

• **
« Odgovor #464 poslato: 24. Februar 2011. u 12:50 »
Meni deluje da je ovo ipak jos jedan veliki promasaj sto se modela tice, oblacnost i padavine na severu Vojvodine, a zapadna i centralna Srbija nista, a tu su bile predvidjene najjace padavine.
Radarska slika, neverovatno :o

Sneg kod mene stao.

EDIT: Aco to samo onaj odozgo zna, kada ce biti i da li ce biti.
« Poslednja izmena: 24. Februar 2011. u 13:12 Boki »

Van mreže aca

• *
« Odgovor #465 poslato: 24. Februar 2011. u 12:56 »
Sneg u Bg samo sto nije stao vrlo ga je usitnio a i meni je dosta cudna ova radarska slika pa bi zeleo da mi neko kaze kad se i dali se ockuju nove padavine?

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #466 poslato: 24. Februar 2011. u 12:59 »
Sneg i dalje pada, sada su pahulje malo krupnije ali se ne zadrzava na ociscenim povrsinama i ako je temperatura u sigurnom minusu.  :neznam:

Van mreže draksenic23

• *
« Odgovor #467 poslato: 24. Februar 2011. u 13:02 »
Padavine idu prema zapadu,jos malo cei do prijedora i Dubice

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #468 poslato: 24. Februar 2011. u 13:05 »
Najveći rast snežnog pokrivača za 6 sati i to 8cm. Rekord ove zime. Još od katoličkog Božića nismo imali ovako obilan sneg (više od 5cm novog). Nek neko kaže da se nismo načekali :lmao:

Van mreže laky

« Odgovor #469 poslato: 24. Februar 2011. u 13:09 »
Tokom noci i jutra padao je jak i krupan sneg, pre podne umeren srednje krupan.
Trenutno pada umeren sneg takodje srednje krupan, duva slab do umeren vetar koji nosi sneg sa krovova, temeperatura -3C, visina snega 8-9cm od 4mm. Bas kao sto kaze ciklon sneg se topi sa ociscenih povrsina iako je temperatura u minusu.

Ovo ni jedan model nije video, dosta velika greska, snega ima daleko vise od ocekivanog i to u mestima gde je trebalo biti najmanje snega...

Slavonija ce dobiti najveci sneg, neocekivano...Kako li tamo pada!  :popcorn:

« Poslednja izmena: 24. Februar 2011. u 13:20 laky »

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #470 poslato: 24. Februar 2011. u 13:15 »
U Beogradu snijeg skroz oslabio, al' je palo 3mm do sada, znaci oko 5cm novog snijega. Temperatura ponovo malo pala, -2.4C.
Modeli su pogodili da ce najvise padavina biti bas u okolini Beograda. Mada je i Vojvodina dobro prosla. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 70.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #471 poslato: 24. Februar 2011. u 13:16 »
Zatrpani smo

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #472 poslato: 24. Februar 2011. u 13:18 »
Jel moguće da je na Palići palo samo 1mm padavina? No way.  :neznam:

Kod mene najmanje 3-4cm novog snega, znam po čišćenju.

Ponovo javljam umeren sneg. Temperatura -3.1

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #473 poslato: 24. Februar 2011. u 13:21 »
Tokom noci i jutra padao je jak i krupan sneg, pre podne umeren srednje krupan.
Trenutno pada umeren sneg takodje srednje krupan, visina snega 8-9cm od 4mm.

Ovo ni jedan model nije video, dosta velika greska, snega ima daleko vise od ocekivanog i to u mestima gde je trebalo biti najmanje snega...

4 mm i nije neka velika kolichina... modeli predvidjaju mm a ne cm,mada stoji da su dosta promashili gde ce biti jache padavine...

Inache kod mene sinoc se sneg solidno ispadao,i nije bio onaj leprshavi pun vazduha,nego kako da se izrazim normalan sneg(10-12 cm novog )  :)  Trenutno je slab i sitan...

Sad u 2 krecem za Beograd pa do petka uveche(kada se vracam) necu moci da vas obaveshtavam kakvo je vreme u Ivanjici. :)

Pozdrav...  :-*

Van mreže nou kamp

• *
« Odgovor #474 poslato: 24. Februar 2011. u 13:25 »
zelim samo da vas pozdravim.od juce se mislim kako se ooopet uzadte potpuno u "modele" i kad vam realnost kaze drugacije i po ko zna koji put nadmecete u priblizavanju ili odaljavanju od  njihovih greska koje su ovih dana jasne .jedini ovde ko treba da ima brige je onaj sa kim javnost radi tako da ostali..uzivajte u snijegu i pamtite situacije promasaja prognoza a onda mislite o tome gde su nastale.najbitnije-ko voli sneg neka uziva u njemu!..ne u kuci!..da budem u temi prognoze..bgd ne vjerujem da ce preci ni 25 cm(a zeleo bih jako da bude preko 30-40 cm iskusno prognoziranih ovde) a severu vojvodine zelim najavljeni nemoduliranu najveci sneg da uzivaju koji ga vole jer oni drugi imaju mesece koji dolaze!   :blahblah:   :hitna:

Van mreže laky

« Odgovor #475 poslato: 24. Februar 2011. u 13:30 »
Znam ja Srbine da modeli predvidjaju padavina u mm a ne cm. Videcemo da kraja dana sta ce biti, ali ovo nije ni jedan model video, bez obzira dal su mm ili cm.

Pahulje sve krupnije, sada bas lepo pada, valjda cemo i mi preci 10cm do kraja dana.

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #476 poslato: 24. Februar 2011. u 13:34 »
 ^^

Znam da znash :) Nego samo kazem da je 4 mm relativno mala kolichina padavina,a modeli ne mogu da predvide da li ce od te kolichine pasti 9cm ili 4cm snega,mada ponavljam ovoga puta su stvarno pogreshili,nove jache padavine se naziru vecheras pa cemo videti...

:-*

Van mreže gabesz20

• Počasni član
  • Starost: 39
« Odgovor #477 poslato: 24. Februar 2011. u 13:35 »
Idemo ko brzi voz slika od pre 15 minuta...sada vec kacimo 9-ti cm! Neznam od koliko mm se nakupila ova suma to ce Dejo da proveri:) Mada ja licno mislim da je ovih 9 cm palo od nekih 3-4 mm. Sneg je lak ko perje u opste nema tezinu, slegnuce se sigurno. Ista situacija kao juce uvece u Novom Sadu!

« Poslednja izmena: 24. Februar 2011. u 14:01 gabesz20 »

Van mreže beli

• **
  • Starost: 35
« Odgovor #478 poslato: 24. Februar 2011. u 13:36 »
U Bijeljini OD 11h,je napadalo novih 5cm,tako da je sada visina snijega ok 20cm,on i dalje sipa kao lud.
Temperatura -2C!

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #479 poslato: 24. Februar 2011. u 13:44 »
U Bijeljini OD 11h,je napadalo novih 5cm,tako da je sada visina snijega ok 20cm,on i dalje sipa kao lud.
Temperatura -2C!
Skoro ceo dan dobijam samo delic onoga sto pada kod tebe, ali u narednih nekoliko sati sve ce doci na svoje mesto. Ocekujem spustanje ove oblacnosti ka meni i sumadiji. Kad se pogleda jutrosnji wrf-nmm za ove lokacije moze se  zakljuciti da nas tek ocekuju jace padavine. sneg sada malo pojacava....