Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Mart 2011.  (Pročitano 85188 puta)

Van mreže aca

• *
Odg: Mart 2011.
« Odgovor #240 poslato: 07. Mart 2011. u 23:58 »
Stefano,pisanje baziram na osnovu onoga sto mislim da treba da napisem tj.ono sto vidim iz modela i meteograma.Rejting me ovde nezanima niti ce me zanimati jer ja od meteorologije nezivim nego mije to hobi.Kome se svidjaju moje poruke a hvala bogu ima ih lepo,kome se nesvidja zao mi je!

Van mreže beli

• **
  • Starost: 34
« Odgovor #241 poslato: 07. Mart 2011. u 23:59 »
Joj Aco,ti i tvoji Italijani, pa cijeli si februar kacio neke njihove karte koje su bile katastrofa.
 Kacio si velike hladnoce i padavne oko 13-14 februara(a to se nije ostvarilo,ako se ne sjecas udji u temu februar),pa si pocetkom februra pisao kako prognoziraju mart,a  sad stavljas neke prognoze pa cak kacis i pocetak aprila.Znas i sam da je to  nemoguce,ako ti je bas dosadno pogledaj ove ostale teme na forumu mozda malo ubijes tu dosadu dok procitas sve.Bolje bi ti bilo i to nego prognozirati unaprijed 20 dana.....

EDIT:a stavrno ima lijepih tema,mnogo je ljepse citati druge teme nego ove prognoze od kako si se ti pojavio na foruma....
mozda sam pretjerao,al ima nesto jace od mene....siguran sam da ce biti ovaj post obrisan...

Van mreže aca

• *
« Odgovor #242 poslato: 08. Mart 2011. u 00:07 »
Jeste Beli ja mnogo volim Italijane i postujem njihove prognoze.Naravno desise da pogrese sto je i normalno ali su dosta puta i pogodili.Navescu primer,vracam se malo u proslu god.kad su oni jedini oko Svetog Nikole videli zahladjenje posle 25.dec kad nijedan model do tad nije to video da bi tek kasnije poceli modeli to da crtaju.A drugo juce je Srbin lepo napiso u postu da ste svi bili veliki snegoljubci do pre 15 dana a od jednom mrzite zimu.Nemogu da verujem!EDIT:Moje licne prognoze niti su profesionalne niti detaljne niti ce biti a znam da su neke kolege i ranije kacile Italijane ali im niko nista nije rekao!Ciklon je napisao jedan lep post u kome kaze:neocekujte stabilno vreme do kraja meseca jer je rano za to a i da cemo jos imati zimskih dana samo je pitanje kad,ali nekome smeta kad ja to kazem!

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #243 poslato: 08. Mart 2011. u 00:10 »
Aco to sto Italijani kace to su ti izlazi iz EC-a i GFS-a i na osnovu njih daju nekakav scenario. Cim modeli promene pricu menjaju i oni. Pratim ih duze vreme pa sam upoznat s tim.

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #244 poslato: 08. Mart 2011. u 00:10 »
Lepo kazes Aco jednom su pogodili, a koliko su puta omasili ove zime, 20-30?

Nije valjda da samo Italijani "pogadjaju" za 20+ dana... da je tako, onda ne bi bio onakav haos kad padne sneg po Italijanskim autoputevima, ne bi bio onakav haos kada potpuno neocekivano preko Lomardije prodje supercelija sa gradom velicine kokosijeg jaja... sve bi se to znalo 20 dana unapred...

Van mreže aca

• *
« Odgovor #245 poslato: 08. Mart 2011. u 00:19 »
Dikile,Stefano ponavljam nisam rekao da ce njihova(Italijanska)prognoza biti sigurna ali sobzirom da sad trenutno ni GFS ni EC nevide tu prognozu postoji mogucnost ostvarenja tj da modeli za par dana promene pricu ali ako nebude nikom nista.

Van mreže beli

• **
« Odgovor #246 poslato: 08. Mart 2011. u 00:23 »
Evo jos koji odgovor od mene i to je to....
Prvo: evo npr. Dikile prati te karte,ali ja nikad nisam vidio da je on stavio neku kartu za narednih 20 dana,
Drugo:Na Forumu sam mozda nekih 3-4 mjeseca,i nikada nisam vidio da je neko stavljao prognoze za mjesec dana od kako ti nisi dosao.
Trece: sto se tice ko je snjegoljubac,a ko ljetoljubac imas i za to temu pa tamo pisi,ovo vise nema smisla...
Toliko od mene....

Van mreže aca

• *
« Odgovor #247 poslato: 08. Mart 2011. u 00:26 »
Beli,moj poslednji odgovor tebi iako nisam bio na forumu pratio sam forum i cele prosle god.i kacene su prognoze ne samo Italijana nego i nasih!Toliko od mene.

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #248 poslato: 08. Mart 2011. u 01:37 »
Za tvoju informaviju Ocelot kacim ono sto je neko drugi sracuno da ce mozda biti,a drugo otkud sad to da vam je odjednom 10 dana daleko(sto i treba da bude)juce ste mi pridikovali kako su modeli pouzdani cim najavljuju lepo vreme a kad vidite da opet postoji mogucnost najave hladnijeg vremena bunite se!Nisam ni rekao da je ta prognoza Italijana sigurna ali iz dosadsnjeg pracenja njihovih prognoza uvek su isli ispred modela sto ce reci da to sto oni predvidjaju mozda modeli videti za par dana.

ma, neka budu oni tačni ili netačni koliko hoće, jednostavno je suvišna informacija kakvo će vreme biti za 15 dana, a još više su suvišni tvoji komentari

na kraju krajeva, ovde na forumu postoje mnogo pouzdaniji ljudi koji prate modele pa opet ne pišu svaki dan po desetak puta na ovoj temi upravo zbog toga što znaju lepo u jednom postu da prognoziraju šta sledi i eventualno da pojasne nekom posle

ti jednostavno dosađuješ i niko nije posle ovolikog vremena na ovom forumu čekao baš tebe da nam pričaš koji su to modeli pouzdani,a koji ne

i nemoj slučajno da mi odgovaraš jer ti očigledno ovde pišeš iz dosade,a ne iz hobija.. da je hobi, ne bi ti 90% poruka na ovom forumu bila samo na ovoj temi, ali kada bolje razmislim sva sreća što nemaš volje da dosađuješ van ove teme

Van mreže aca

• *
« Odgovor #249 poslato: 08. Mart 2011. u 01:51 »
Ocelot vidim da si mnogo mladji od mene i necu ti odgovarati jer nema potrebe da se spustam na tvoj nivo!

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #250 poslato: 08. Mart 2011. u 02:09 »
Ufff... Dosta s tim glupostima...

Ono sto je sad sigurno, to je da napokon izlazimo iz minusta od prekosutra i dolazi toplije vreme. GFS vidi ciklon oko 14. dotle bi se mogli malo osuncati, i skinuti debele jakne.

Van mreže Palmark

• **
« Odgovor #251 poslato: 08. Mart 2011. u 09:03 »
Hoce li neko,aman,ucutkati ovog Acu,opomenuti ga,jer ovo prevazilazi svaku mogucu meru.
Kad god udjem u ovu temu,sve vise lici na pricaonicu,u kojoj tamo neki aca se prepucava sa svima redom,lupa gluposti i dosadjuje sa svojim nebuloznim prognozama.
Prekini vise,covece da dosadjujes,uzmi se u pamet malo,upropascavas ovu temu kontinuirano.
Sta je cudno to sto cak i najzagrizeniji snegoljupci zele prolece i toplije vreme? Pa najbolje da su svi ekstremisti i fanatici kao ti koji bi se davili u snegu do juna.

p.s. nemoj da mi odgovaras,jer tvoj odgovor necu procitati sigurno,ne smaraj vise sve redom. Ovo je bio javni apel da se nesto preduzme.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #252 poslato: 08. Mart 2011. u 09:11 »
E dosta s ovim više....

Otopljenje ide od četvrtka i to je kraj.Biće toplo sigurno do kraja nedelje.

Međutim,ono što meni upada u oko je jačanje Sibirskog anticiklona tamo za 5-6 dana,koji će izgleda sprečiti konkretnije padavine i doneti dosta košave.

Kao zanimljivost,EC daje u 240om satu 1050Hpa na severozapadu Rusije.

EDIT:I mislim da pola ove strane treba da se izbriše.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #253 poslato: 08. Mart 2011. u 09:12 »
Aco, prekini i zakoči! :!:
Shvati da se samo tebi obraćamo sa ovim molbama koje prerastaju u zahteve većine članova.
Od mene poslednji poziv: ili se unormali i piši manje besmislenih poruka (ovo što radiš svima zaista nema smisla) ili sjaši!
Obično nisam toliko grub, ali sada jesam, jer brate nemaš mere ni obzira!
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže The_Night_Hawk

• *
  • Starost: 52
  • Nisam ja ovca, ja sam mrav!!! Ovce su mnogo veće!
« Odgovor #254 poslato: 08. Mart 2011. u 09:14 »
 :sun
E,to je meni najvažnije, poslije 17 dana bez brata Sanšajna stiže bar 5 dana sa dotičnim na vedrom nebu!!!
A što će ujutro još biti slabog mraza(bar do vikenda,naravno pričam o Banjaluci,tj.ovom dijelu Republike Srpske)...
To nije strašno.
Izvlačim iz ormara patike za vikend(moja optimistična prognoza).
 :smartass:

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #255 poslato: 08. Mart 2011. u 10:35 »
Da, još danas i sutra zimske temeprature i to je to. Od četvrtka strujanje okreće na južno uz značajan porast temperature. Za vikend još toplije, lokalno preko 15°C. Više smo zaključili to. :)
« Poslednja izmena: 08. Mart 2011. u 17:17 Milosh »

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 0.0mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže ERCI

• *
  • Starost: 37
« Odgovor #256 poslato: 08. Mart 2011. u 16:16 »
Dosta je bilo zime,uzivajmo u lepom vremenu,stize nam prolece
E R C I

Van mreže Roberto

• *
« Odgovor #257 poslato: 08. Mart 2011. u 22:25 »
Dosta je bilo zime,uzivajmo u lepom vremenu,stize nam prolece
Vala tako je.Ja sam snegoljubac,al' dosta mi je duplih stvari na mene!

Van mreže laky

« Odgovor #258 poslato: 09. Mart 2011. u 10:38 »
I u narednom periodu bez padavina. GFS je u pocetku davao dosta kise krajem ove nedelje, ali iz izlaza u izlaz sve je manje padavina i sada suvo, EC isto bez padavina. Anticiklon nikako da napusti Evropu...
Ali barem ce biti toplo  :sun

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #259 poslato: 09. Mart 2011. u 12:29 »
GFS 06Z nacrtao prve konvektivne pljuskove tamo u utorak i sredu.

Eto kao zanimljivost (ovo posebno za Pavlovića)  ??? ??? ???
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*