Ćao Aleksa!
Sada primetih tvoje pitanje koje čeka odogovor skoro 24h -izgleda da je većina članova zauzeta ili se možda ova tema manje gleda...
Evo "brze" prognoze, nije zasnovana na mojoj analizi sinoptičke situacije već ti samo u tekstualnom obliku pišem ono što vidim u jednoj od automatskih prognoza (MOS-mix):
- nisi precizno naveo kada si u Beču a kada u Budimpešti pa evo prog. za oba mesta:
U
Beču u subotu oblačno uz povremenu kišu a maksimalna temp. oko 13.5C. U nedelju je još samo rano ujutru moguća kišica a tokom dana će doći do postepenog razvedravanja ali će biti sveže vreme pa će i uz sunčane periode dnevna temp. jedva doći do 11C a usled jakog severozapadnog vetra (naročito na specifičnim lokacijama u Beču) osećaj će biti kao da je temp. bitno niža. U pon. i utorak uglavnom suvo vreme (šansa za kratkotrajnu kišicu postoji ali nije velika ali nije ni sasvim zanemarljiva) uz smenu sunčanih i oblačnih perioda i uz sveže vreme -tokom dana maks. temp. oko 11-11.5C uz veoma hladno jutro (naročito na periferiji).
U
Budimpešti u subotu pretežno oblačno i nestabilno vreme -mogući su kiša i lokalni pljuskovi povremeno a dnevna temp. će biti viša nego u Beču. U nedelju uglavnom oblačno (ali su mogući kraći periodi u kojima će Sunce da "proviri") uz moguću kišu i dnevnu temp. oko 12C i ne baš prijatan sevrozapadni vetar. U pon. i utorak će biti slično vreme kao u Beču (u utorak su šanse za kišu veće u Budimp. nego u Beču), ajd' da ne pišem detalje i da li se temp. razlikuje za 1-1.5C...
Eto toliko od mene, ponavljam da je u pitanju automatska prognoza bazirana na nekoliko 00z modela (temp. zavisi i od same lokacije u gradu, npr. u pon. ujutru neće biti ista Tmin na lokaciji Wien/Innere Stadt i Wien/Schwechat).
Ukoliko bude nekih bitnih promena pretpostavljam da će neko od mlađih članova naći vremena da ti napiše dopunu i/ili korekciju prognoze koju sam postavio.