Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Mart 2011 - I dekada  (Pročitano 110222 puta)

Van mreže ciklon

• Starost: 40
Odg: Mart 2011 - I dekada
« Odgovor #460 poslato: 07. Mart 2011. u 20:06 »
Na Jahorini danas veci deo dana umeren do jak sneg i temperatura od -14C, tako da jos uzivam u pravoj zimi mada je jak vetar pokvario kompletan uzitak. Samo danas je palo preko 15cm novog snega.

Van mreže martin

• *
« Odgovor #461 poslato: 07. Mart 2011. u 20:33 »
Evo danas u Skopje dan je prosao  so promenlivo oblacno vreme i so dosta silen vjetar od severan pravac preko ceo dan a i sada duva umeren severen vjetar,inace kao i po obicaj za ovo zimo modeli opet su pogresile davali su da je moguci sneg ali na kraja bez nijedna pahulja je zavrsio ovo zimsko scenario za Skopje katastrofa modeli ni su predvidele tacno kada su bile u pitanje padavina za ovo zimo za Skopje epten sam razocaran posto do sada ukupna snezna pokrivka za Skopje iznosi samo 37cm sneg to znaci za celo zimo i toliko ostacu za ovo zimo a Beograd za samo jedna noc je dobio toliko snega kolko sto mi za celo ovo zimo ali jednostavno kao i drugi kolega sto kazu ovo je samo priroda pa kako odlucice ona tako bice.......mislim da ovo je bio posljedni talas so zimsko scenario za ovo zimo mada nikad ne se zna ima do kraja zimo jos 14 dana....
Trenutno kod meni je  vedro i vjetrovido duva umeren severen vjetar temperatura je -1 stepen ali zbog vjetar subjektivni osecaj je -7 stepeni.
Izvini te ako sam izasao malo iz teme.

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #462 poslato: 07. Mart 2011. u 20:59 »
AUUU ljudi da sam imao kameru da snimim ovo neverovatno moram da vam ispricahm :) Od 2 po podne sam krenuo u chachak ispratio me je kratkotrajan pljusak snega kod mene,kako sam ushao u Arilje snega novog ni malo sunchano. I kad sam se vracao krenuo sam oko 18:45 sa roditeljima temperatura  na kolima pokazivala + 0,5 i Proshli smo Pozegu ulazili u Arilje pozvali mog brata da pitamo da sluchajno nije padao sneg dole,kaze da se vracao iz teretane zatekla ga prava mecava kaze da se nishta nije videlo da su stala kola na putu da je jedva video drugi lampion od sebe,trajalo 15 20 min i prestalo mi mislili da se zeza,a kako smo proshli arilje i polako vec prolazili i klisuru na nekih 10-tak km od Ivanjice centra Ivanjice suv put,nigde ni pahulja novog snega vec smo bili ubedjeni da nas zeza,proshli znak ulaska u teritoriju opshtine Ivanjica pochinju neke pahulje kako smo ushli u Prilike oko 8 km od centra neverovatna slika vejavica odjednom kao da su se sastavili nebo i zemlja i mozda pola kilometra dalje vec sneg na putu,do Ivanjice oko 5 cm snega na putu sneg nas prati non stop temperatra -5 C jednostavno kao da smo se odjednom popeli na 2000 mnv takav je osecaj bio ,druga drzava  kad je to bio dozivljaj mojim roditeljima koji mrze sneg onda :) evo i sada pada umerenim do jakim intezitetom ustv evo o5 je bash jak intezitet,novog snega od sinoc sve sa sleganjem i noshenjem vetra oko 13 cm,na mestima sa starim sengom nznm... Evo sad mi majka kuka jooj kad ce se ovo otopiti shta je ovo :) ja joj kazem necesh mi verovati ali vec sledeceg vikenda temperature do 15 C  auu koji intezitet ponovo a kad pomislim da je svega 13,14 km od Ivanjice poptupo suv put  :-[ a kod mene stv ne verovatno ali,istinito :) sad sam javio drugu sa faksa u Chachku da mu kazem kako je kod mene,on mi kaze smeshan si mislish da cu da ti verujem :)
 Nznm kako kao da se krecu oblaci i samo prolaze gradove u okolini Ivajnice i onda odjednom kad dodju kod mene istesu se xD nznm kako,kao da padavine vole Ivanjicu :) to dokazuju godishnje kolichine padavina u poredjenju sa okolnim mestima,ovo nije prvi put da se ovako neshto deshava obichno je manje padavina u okolnim gradovima,ali ova zima je bila takva da u okolnim gradovima bilo skoro isto snega kao i kod mene, pa konachno u martu pravi dozivljaj,ali mi ovo naravno nece popraviti utisak o zimi :)
« Poslednja izmena: 07. Mart 2011. u 21:44 Srbin »

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #463 poslato: 07. Mart 2011. u 21:22 »
Evo danas pricamo o pljuskovima snega, a na ovaj dan 2002 godine u Beogradu je T.max bila 24.7 C, dobro se secam tog skoro letnjeg 7.marta i sunca koje je peklo ceo dan...

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #464 poslato: 07. Mart 2011. u 23:10 »
jutros su se i kod mene smenjivala godišnja doba, kasnije je bilo vedro

trenutno je prelepo, veoma krupne pahulje lagano padaju već neko vreme

Van mreže beli

• **
  • Starost: 35
« Odgovor #465 poslato: 07. Mart 2011. u 23:11 »
U Bijeljini vedro i hladno
temperatura -3
vjetar je prestao i mirno je, bice ujutru prava mrazcina..... :)

Van mreže Boki

• **
« Odgovor #466 poslato: 08. Mart 2011. u 00:02 »
Vedro i jako hladno za ovaj period, T= -5,2 C, tiho bez vetra, mraz samo takav, a o poledici ovde kod mene i da ne govorim. :o :o :o

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #467 poslato: 08. Mart 2011. u 00:42 »
U Ivanjici oblachno temperatura -5 C Visina novog snega od 11 do 13,5 cm visina snega sa starim koga nema na svim povrshinama je promenljiva jel je negde ostalo vishe a negde manje tako da nisam ni merio...

Iskreno do juche sam stv jedva chekao prolece al sad kad je napolju sve belo i chisto visina snega za mart pristojna,a premda da se nisam nagledao nekog veceg snega ove zime iskreno nekako mi je malo krivo shto ce vec za vikend biti 15 C  shto ce kod mene samo stvoriti bljuzgavicu,sutra cu malo da uzivam u poslednjem pravom suvom snegu(a mozda i posledjni put da ochistim put ispred kuce) ove sezone koja je inache bila losha,ali vidim da je u ovom martovskom snegu i Kopaonik konachno prebacio 40 cm  :selam:  ;D  :lmao:

Van mreže danijel

• **
  • Starost: 40
« Odgovor #468 poslato: 08. Mart 2011. u 01:21 »
Vršac , Srbija

Trenutne vrednosti - 08/03/11

-5°C

ISI | 5 km/h
Vedro
Subjektivni osećaj:
-5°C
Izlazak sunca:
06:01
Zalazak sunca:
17:31
Tačka rose:
-6°C
Vidljivost:
10.0 km
Vlažnost:
83%
Pritisak:
1034.9 mb (steady)

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #469 poslato: 08. Mart 2011. u 07:16 »
Vrlo hladno jutro jutro,čak -9°C.

Bilo je vedro veći deo noći,ali se sada naoblačilo.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #470 poslato: 08. Mart 2011. u 07:41 »
ovde je veći deo noći bio oblačan sa slabim snegom tako da je izostalo jače hlađenje
tek se pri jutru izvedrilo
Ovakvo jutro puno više ide uz januarski datum nego uz martovski. Sneg i mraz su iscrtali retko viđene prelepe 8.martovske čestitke :)
Tmin=-6.1°C
trenutno T=-5.8°C
tiho bez vetra
delimično oblačno

na Babinom Zubu Tmin=-13.1°C

Van mreže srba

• **
  • Starost: 58
« Odgovor #471 poslato: 08. Mart 2011. u 07:42 »
Sunčano jutro.Visina snega 5cm.
Tmin -4,7C
T=-2,0C

Van mreže zeljko

• *
« Odgovor #472 poslato: 08. Mart 2011. u 07:54 »
Cela Srbija "u minusu", snezni pokrivac u najvecem delu. Verovatno poslednji put ove zime. I sutra ce mozda svuda biti minus, ali sneg ce se vec otopiti do sutra u mnogim mestima.

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #473 poslato: 08. Mart 2011. u 08:12 »
Dobro jutro svima!  :kafa:
Jutros poprilično hladno ... T -3°C, vedro je. Pod snegom nešto više od 50% površine, što se mene tiče, sada već može polako da "putuje" pa neka se vrati tamo negde pred kraj novembra!  :D

Van mreže Sneško_Belić

• **
  • Starost: 56
« Odgovor #474 poslato: 08. Mart 2011. u 08:19 »
Dobro jutro iz sunčanog Čačka! :kafa:

Lepo, vedro, i kao što rekoh, sunčano ali hladno jutro. Nekako ova temperatura od -9°C mi baš nešto posebno i ne smeta obzirom da ceo grad "šljašti" pod okriljem sunčevog zraka! :D Nema onog ledenog vetra od juče, što mi je posebno drago, tako da je celokupni utisak još veći! 8)
Volim i sneg, ali ipak više volim mooooreeeee :D

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #475 poslato: 08. Mart 2011. u 09:06 »
Nažalost,niska oblačnost se povukla ka severu,pa je ogrejalo sunce..

Šteta,sunce će otopiti ovaj sneg dok si rekao keks.

Temperatura -4°C.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Sneško_Belić

• **
  • Starost: 56
« Odgovor #476 poslato: 08. Mart 2011. u 09:25 »
Vala, Kimi, neka ga i otopi ............ a posle oped padne pred kraj marta, jer mi ćerka ide na Kopaonik (čuvena "škola prirode" ) ;)
Volim i sneg, ali ipak više volim mooooreeeee :D

Van mreže STANIVUKOVIĆ

• *
« Odgovor #477 poslato: 08. Mart 2011. u 09:49 »
Evo nekih jutrošnjih minimuma sa prostora bivše Jugoslavije:
Babno Polje -16C Slovenija;
Josipdol -11.9C Hrvatska;
Stajnica -11.4c Hrvatska;

Bosna i Hercegovina:
Sokolac -12.3c; Lušci Palanka -15.6c, Jelašinovci -20.5C, (uz snijeg 18cm) dno polja -26c uz oblačnost prethodne večeri do 23 časa, najbliže okolne stanice su imale sljedeće minimume: Drinić -11.2, Bihać -9.1, Ribnik -8.8c, Sanski Most -8.3c

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #478 poslato: 08. Mart 2011. u 10:02 »
U Valjevu suncano jutro posle duzeg vremena. Raduju se svi suncu bez izuzetka  :D. Temperatura je 0C snega ostalo jos 5cm.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #479 poslato: 08. Mart 2011. u 10:19 »
I u Beogradu drugi sunčan dan za redom (čudno zvuči, zar ne? :)). Ipak, mnogo ljepše izgleda kroz prozor, nego što je stvarno napolju.
T -0.8°C, Tmin -4.7°C. Vjetar znatno slabiji nego juče. Snijega ima još 6cm, uglavnom u parkovima je najviše ostalo.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm