Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Mart 2011 - I dekada  (Pročitano 110169 puta)

Van mreže beli

• **
  • Starost: 35
Odg: Mart 2011 - I dekada
« Odgovor #500 poslato: 09. Mart 2011. u 10:44 »
U Bijeljini suncano i vedro.
Trenutna temperatura 1C.
Teмпeрaтура ваздуха у 7.00 часова: Бjeлaшницa минус 17 степени, Kупрeс минус 16, Сoкoлaц минус 12, Mркoњић Грaд и Дрвaр минус 11, Сaрajeвo, Ивaн-сeдлo,Бијељина, Хaн Пиjeсaк и Гoрaждe минус девет, Сaнски Moст и Дeрвeнтa минус осам, Бaњaлукa, Tузлa и Приjeдoр минус седам, Срeбрeницa минус шест, Звoрник и Стoлaц минус пет, Дoбoj и Билeћa минус два, Moстaр нула, Tрeбињe и Нeум један степен Целзијусов.

Van mreže laky

« Odgovor #501 poslato: 09. Mart 2011. u 10:45 »
Vedro, ne bas toplo temperatura 1C, bez vetra, snega jos uvek ima, ne svugde, mada to je vise led nego sneg i tesko se topi ali nece jos dugo.

Van mreže martin

• *
« Odgovor #502 poslato: 09. Mart 2011. u 11:07 »
U Skopje je bilo dosta hladno martovsko ujutro Tmin.=  -7 stepeni,vedro i preko noc i sada je vedro sunce sja,temperatura trenutno e +3 stepeni,so slab severen vjetar.

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #503 poslato: 09. Mart 2011. u 11:53 »
Beograd T=2 C Suncano i vedro, prelepo... kod mene ispred zgrade je jos uvek kompaktan snezni pokrivac...

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #504 poslato: 09. Mart 2011. u 11:56 »
Sunčano  :) i hladno.. :-\ uz malo stratusa. Takt 2.4C

Van mreže TRSTENIK

• TRSTENIČKI BAROMETAR
« Odgovor #505 poslato: 09. Mart 2011. u 13:03 »
Pretežno vedro u Trsteniku. Slab E vetar.
Sneg se postepeno topi.
T: 2.8°C
RH: 57%
Press: 1026.3 mb

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #506 poslato: 09. Mart 2011. u 14:57 »
sunčan i prohladan dan
slab vetar NE pravaca
T=6.5°C

Na Babinom Zubu i dalje dosta hladno T=-9.1°C
i pored toga, kišomer nakapao 0.4mm usled topljenja snegu u kišomeru koji je inače crne boje
uz slab NW vetar

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #507 poslato: 09. Mart 2011. u 15:28 »
Lep dan danas. Suncano i prohladno. Pticice pevaju pa je utisak da jo mnogo toplije o stvarnih temperatura.
Trenutno 5.1C

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #508 poslato: 09. Mart 2011. u 16:22 »
sunčan i prohladan dan
slab vetar NE pravaca
T=6.5°C

Na Babinom Zubu i dalje dosta hladno T=-9.1°C
i pored toga, kišomer nakapao 0.4mm usled topljenja snegu u kišomeru koji je inače crne boje
uz slab NW vetar

Mnogo volim kada je Babin Zub značajno hladniji od Knjaževca. To samo pokazuje da nema više inverzije i da više nema prepreka da se zima zadržava.
Žao mi je, snegoljupci, ali tako je kako je. Svako vreme ima svoje breme. Zuime je bilo više nego dovoljno, a kalendar je u proleću.

Što je tiče kišomera na Babinom Zubu, džaba njemu što je crne boje. To vredi ako sine sunce posle male količine snega, a temperatura se ne zakuca na minus milijardu.
Ovako, kišomer je sav u snegu i trebaće mu dosta vremena da 'prizna' koliko je padavina nakupio u zadržanom snegu. Biće mnogo uzbudljivije pratiti ove podatke za jedno 2-3 dana, kada se i na Babinom Zubu temperatura seti da dđe do nule, pa je čak malo i pređe.

Koliko mi je nedostajalo sunca prošle nedelje, toliko ga sada ima.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #509 poslato: 09. Mart 2011. u 19:27 »
Nakon 16 vezanih dana sa snijegom na zemlji (a vrlo često i u vazduhu :)), u Beogradu večeras nije osmotren sniježni pokrivač. Doduše, na mjestima gdje nema sunčevog zračenja tokom dana se još uvijek zadržao, do 10cm. Mada, i to će bez problema otići u prošlost narednih dana.
T 2.4°C, Tmax 5.1°C.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 70.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #510 poslato: 09. Mart 2011. u 19:49 »
Kod mene maksimalna temperatura danas 2 C Snega josh uvek ima na preko 80% povrshina,noci i jutra su dosta hladne,jutros kod mene -11 C . Kako ce se svi koji ne prate prognoze pozitivno iznenaditi za vikend kada bude do 17 stepeni :) A trenutno nishta ne ukazuje na to,osim mozda sunchanog  vremena  :sun

Trenutno: vedro -3,5 C

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #511 poslato: 09. Mart 2011. u 21:09 »
kao po običaju kod mene će poslednje jutro u hladnom talasu biti i najhladnije
sutra ujutru verovatno blizu -10°C ako ne i ispod
danas Tmax=6.6°C uz 100% sunca u toku celog dana
tako da je na sunčanim stranama snega otišlo skoro sve ali se u senovitim mestima zadržao još puno
trenutno T=-3.7°C
vedro

Na Babinom Zubu temperatura u laganom porastu T=-8.1°C što najavljuje da je priticanje toplijeg vazduha po visini polako krenulo Veči deo dana temperatura je bila oko -9°C

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #512 poslato: 09. Mart 2011. u 21:14 »
Vedro i dosta hladno.

-3°C.

Snega kao i kod većine kolega ima samo na krovovima i zemlji koji nisu izloženi suncu.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #513 poslato: 09. Mart 2011. u 21:59 »
U Novom Sadu zvanično i dalje ima 4cm snega čime je uz Negotin na ovoj lestvici RHMZ-a jedino mesto sa snežnim pokrivačem, a da nije planina u pitanju. Čekam i dalje totalno otapanje, da napravim statistiku jer mislim da je neuobičajeno puno dana ove zime bilo sa snežnim pokrivačem.

Danas sam šetao malo po kvartu za vreme najtoplijeg dela dana i bome po kvartovima ima još dosta snega i leda.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #514 poslato: 09. Mart 2011. u 22:55 »
^^ Ima i Zaječar 10cm večeras. U ostalim gradovima zvanično nema sniježnog pokrivača, ali sam siguran da se nigdje nije u potpunosti otopio.

Vedro veče, T +0.6°C.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 70.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #515 poslato: 09. Mart 2011. u 23:13 »
Zvuči neverovatno ali uživam u topljenju snega i jedva čekam osetno toplije vreme. Dobio je moju dozvolu da se topi, to se retko viđa.  :o

Van mreže beli

• **
  • Starost: 35
« Odgovor #516 poslato: 09. Mart 2011. u 23:21 »
U Bijeljini vedro T -2!
Snijega ima samo malo u hladovini,ali ja to ne racunam u neki pokrivac,tako da sam bez snijega ostao fakticki.... :)

Van mreže Marko_bg

• **
  • Starost: 39
« Odgovor #517 poslato: 09. Mart 2011. u 23:47 »
Слабо се данас топио снег у хладовини, тако да верујем да ће тек сутра отићи највећи део преосталог снежног покривача, док ће се она изолована "острва" од великих грудви и чишћења снега одржати сигурно до краја недеље а можда чак и дуже. Иако је тренутно само -0,6 степени, делује да је доста хладније.

Van mreže Boki

• **
« Odgovor #518 poslato: 09. Mart 2011. u 23:53 »
I kod mene vedro i brrrr, dok ovi mrazevi ne popuste, nece se ni sneg u hladovini brzo otopiti. Temperatura trenutna kod mene - 6,2 C :o, sneg kod mene takodje u hladovini i na severnim stranama krovova, ima ga jos oko 3cm. Bitno je da su putevi napokon suvi. :kafa:

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #519 poslato: 10. Mart 2011. u 00:28 »
Iako je moj termometar pokazivao danas 2 C Sad sam primetio da je novi sneg na vecini mesta i dalje potpuno suv,pa mozda je temperatura na mom termometru bila u plusu zbog toga shto jedan deo dana obasjava sunce stub na mojoj terasi na kome se nalazi termometar,a i poshto je on na oko 3,5 metra visine mozda je u prizemlju i iznad snega bilo hladnije pa tem. nije prelazila u plus.

Trenutno pokazuje -10,5 C