Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Kopaonik, 26.03. - 02.04.2011.  (Pročitano 3992 puta)

Van mreže Sneško_Belić

• **
  • Starost: 56
Kopaonik, 26.03. - 02.04.2011.
« poslato: 21. Mart 2011. u 10:13 »
Jeste da je danas stiglo proleće, mada se to po ovom vremenu ne može primetiti! ::) Jeste da kreću lepši i topliji dani od srede i da svi jedva čekamo konačno otopljenje. Ipak, "škola prirode" je nešto što nas ne može zaobići  >:(, tako da moja devojčica ide na Kopaonik u subotu. Kakve su  prognoze za taj period i da li će "zakačiti" snega koliko bilo? Čisto sumnjam da će zbog njih uključivati "topove" za veštački sneg!
Volim i sneg, ali ipak više volim mooooreeeee :D

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
Odg: Kopaonik, 26.03. - 02.04.2011.
« Odgovor #1 poslato: 21. Mart 2011. u 10:56 »
Konkretno, u ponedeljak će biti i dosta vetra, i hladno, sa slabom kišom i susnežicom, i uopšte neće biti za bilo kakve aktivnosti napolju. Ostali dani ne donose neke padavine, ali sneg koji će do tada da se istopi (zvanično, u stvarnosti će biti još ponekih krpa na mestima bez sunca) ostaviće tlo sa puno bara, barica i blata, osim na ocednim padinama koje će biti klizave za penajnje/spuštanje. U ponedeljak će biti oko nule, u nedelju (dan ranije) oko 10-12 stepeni, a posle ponedeljka će temperatura polako krenuti naviše, ali će se zadržati na Tmax između 4 i 9 stepeni.

Uff... bojim se da će biti blata do kolena. Jedino ako se malo zasuše dečija igrališta, dok baš i nije za šetnju u prirodi. A gore će biti hladno kao sada kod kuće. Sunce još nije toliko jako da upeče, tako da ti kreme za lice nisu potrebne. Ali slojevita odeća je obavezna! I nešto nepromočivo za obuvanje!

Ah, čuj, sneshko, biće diskoteke uveče, maskenbal i takve zezancije... Kad si s društvom, ne misli na vreme! Neka se devojčica lepo provede na Kopu, to je najvažnije.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Sneško_Belić

• **
« Odgovor #2 poslato: 21. Mart 2011. u 12:28 »
Gumenjaci su već spremni! ;D Eh, vreme će im biti odvratno! Znam ja da njiih baš briga za sve ostalo sem za društvo, ali ludim što ipak moram da pakujem SVE! Nema šanse da je pošaljem bez ski pantalona i zimskih čizmi, ko zna šta može da se desi! A gumenjaci su zakon! Samo mi se "svidja" činjenica da plaćam šetkanje po blatu skoro 18000!!! (+ dodatni troškovi pripreme, naravno! ) :evil:
Ona je jedinica i možemo to da priuštimo, ali je to čisto bacanje para! Pih! :doh:

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #3 poslato: 21. Mart 2011. u 13:37 »
Heh, nešto mi je to poznato... i cena i rekreativna uopšte... samo da je sve to organizovano za malo ranije ili kasnije tokom godine. Ovako, odabrano je nagluplje moguće doba godine. Ali sad, šta je, tu je.

Pozdravi princezu, a ti se ne brini ni za nju, ni za vreme!
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Sneško_Belić

• **
« Odgovor #4 poslato: 21. Mart 2011. u 14:54 »
Hvala lepo, ptprince! :)

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #5 poslato: 21. Mart 2011. u 15:50 »
bezobrazni su sa tom cenom rekreativne nastave, ja kad sam bio osnovac, a to je bilo od septembra 1990 do juna 1998, ekskurzije i rekreatvine nastave su bile dzabalesku :) inace treba ici, jer su meni najlepsa secanja iz osnovne skole bas sa ekskurzija i rekreativnih nastava...

A inace posto to sad pretpostavljam sve rade preko privatnih turistickih agencija, a njima je najbitniji profit, onda i ne cudi sto Kopaonik organizuju sada kada je najjeftiniji...

Van mreže Sneško_Belić

• **
« Odgovor #6 poslato: 22. Mart 2011. u 09:45 »
Ma cena je jaka, zaista! Roditelji su interesantni kad je tako nešto u pitanju. Većini njih treba "vodja" za sve što se deševa, tek se pokrenu kad neko konkretno baci komentar (to sam uglavnom ja  ;D). Onda baš "živnu". I za ovu školu prirode sam prokomentarisala čim smo dobili papir na prvom roditeljskom, početkom školske godine, jer smatram da su ovakve akcije sulude u vreme kada su plate male i para ima sve manje i manje. I tako sam ja pričala i pričala, oni klimali glavom u znak odobravanja. I znaš šta? Onda sam stala i rešila da više ništa ne govorim. Prijavili smo dete, u fazonu "neće se ispuniti kvota za odlazak",  :lmao: Naravno, zeznuliiiiiiiiiiii smo seeeeeeeeee!  :histerija: Ali, šta je - tu je! Pripreme se privode kraju, klinci se raduju odlasku. I ja bih se radovala da sam na njihovom mestu!  ??? Nadam se samo da će imati bar nešto snega za kliskanje i uživanciju, a ne sumnjam u to da će se lepo provesti! :super:

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #7 poslato: 22. Mart 2011. u 10:35 »
Pustite sad te stvari, ovde smo zbog vremena (budućeg).

Izgledi su se malčice izmenili. U nedelju će doći do naoblačenja i zahlađenja, a biće i nešto kiše (eventualno susnežice, ali lično dajem veoma malu verovatnoću za to). U utorak i sredu do pre podne će biti kiše koja će sprati i ono malo preostalog snega po vrtačama i uvalama. Blato ostaje pod obavezno. Nažalost, ali to je i normalno za ovo doba, po topljenju snega.

Želim da tvoja princeza uživa, kao i njeno društvo. A vi, roditelji, batal'te sad kukanje zbog (u)cene (kao da ima neke vajde od toga - šta je urađeno, urađeno je i nema nazad). Dečija sreća je neprocenjiva!

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #8 poslato: 22. Mart 2011. u 11:22 »
Ptprince, ti znas klimu Kopaonika... meni je ovo malo rano da se topi sneg na Kopu... znam da uvek bude bar do 10.aprila merljiv sneg (kompaktan snezni pokrivac i na meteo stanici)

Gledam, trenutno ima 10 cm snega... to mi je mnogo malo za trecu dekadu marta...

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #9 poslato: 22. Mart 2011. u 11:27 »
 ^^
I to shto ga ima skoro sve je palo sad u ovom poslednjem sneznom talasu pre neki dan...

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #10 poslato: 22. Mart 2011. u 12:03 »
Istina je i jedno i drugo. Ali je uopšte bilo malo snega na Kopaoniku ove zime (već smo kukali na to). Ipak, nije zakon da sneg ostane u trećoj dekadi marta. Bolje rečeno, nije retkost da snega u ovo doba godine i ne bude.
S druge strane, sećam se i junskog snega na Kopu (koji je efektan kao aprilski sneg u Beogradu).
Skijanje je gotovo za ovu sezonu.

Opet se upuštam u off...

Van mreže Sneško_Belić

• **
« Odgovor #11 poslato: 22. Mart 2011. u 12:47 »
Citat
Dečija sreća je neprocenjiva!

hihiihihi.....baš tako, ptprince! :D Srce mi je puno, čak malo i preliva, kad je vidim kako blista! :D

Ko zna, možda će naći bar jedno mestašce za kliskanje. A ako i ne nadju...... snaćiće se oni već! ;)

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #12 poslato: 29. Mart 2011. u 09:40 »
Za sada se vreme odvija prema prognozi, samo što ima nešto mokrog snega od jutros. To je uletelo onako nenadano (mada sam najavio susnežicu). Svejedno, od tog snega nema vajde, te ako su se jutros grudvali, to je to. Taj sneg ne bi trebalo da dočeka veče, ili u vrh glave sledeće jutro.

Nadam se da je princezi lepo. :)

Van mreže Sneško_Belić

• **
« Odgovor #13 poslato: 29. Mart 2011. u 11:11 »
Da, pada im sneg i poprilično je vlažan, tako da danas pre podne nisu ni izlazili napolje. Inače, snega po stazama ima i oni su našli mesto za kliskanje, što je najvažnije!  :D

Naravno da im je lepo!  ;) Smeštaj im je odličan, klopa i animacija takodje na visokom nivou! Svako veče diskoteka od 20h-22h. Sinoć im je u gostima bila Goca Tržan, kao član žirija u nekom takmičenju. Večeras imaju predstavu, dolazi Jugoslovensko dramsko pozorište. Mislim, šta reći!?  ???

Hvala lepo, ptprince!  :D

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #14 poslato: 29. Mart 2011. u 12:18 »
Jao, sjajno! I sad ko još da misli na vreme, pored sve te zanimacije?

Hajde, ja ću još malo da mislim na vreme. Šta je palo, palo je. Ide sada na bolje. Sutra prvi zraci sunca i malo toplije.