Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: April 2011.  (Pročitano 40392 puta)

Van mreže ciklon

• Starost: 40
Odg: April 2011.
« Odgovor #100 poslato: 14. April 2011. u 13:33 »
Izgleda da se prolece vraca od vikenda u nase krajeve. Pocetkom sledece nedelje cemo imati prave prolecne temperature, na severu mozda i preko 20C.
AC ce prekriti skoro citavu Evropu pa ce u vecini krajeva biti toplo i suvo vreme.

EDIT: Da dodam jos ono sto je po meni najvaznije, prestace da duva dosadni vetar.

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #101 poslato: 14. April 2011. u 18:01 »
Nije valjda da ce nesto i kod nas kapnuti sutra:) Ajd da se nadamo

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #102 poslato: 14. April 2011. u 21:23 »
Zasad,izgleda da je velika šansa da se nađemo između 2 vatre,uz srednjoevropski AC i onako prijatno toplo vreme početkom sledeće nedelje (nikako neke ekstremno visoke temperature)

No,začas može da popusti taj anticiklon,ili da se prlišunja neki ciklon sa severa i prodre iz Skandinavije,tako da  :)
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #103 poslato: 14. April 2011. u 22:44 »
Sutra mogući lokalni pljuskovi nalik današnjima, a narednih dana suvo uz sunčane periode i porast temperature.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.1mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #104 poslato: 14. April 2011. u 22:50 »
^^ ^^ Ja se ne bih zaletao tako,možda bude ovaj novi ciklon imao uticaja na nas tamo od nedelje...

Tako da polako...istina,većina modela daje uglavnom suvo vreme,ali to se tek danas počelo crtati,začas to može da se povrati na staro.

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #105 poslato: 15. April 2011. u 10:35 »
Nema više sumnje...od ponedeljka-utorka suvo i sunčano pod uticajem srednjoevropskog anticiklona  :sun  :sun

Ciklon koji će se formirati  na jugu Jadrana neće ipak imati ucitaj na nas jer će preovlađivati istočno-severoistočno strujanje.

Ima naravno uslova za pljuskove do ponedeljka,ali su šanse manje nego danas.

Van mreže engadin

• *
« Odgovor #106 poslato: 15. April 2011. u 12:06 »
dali vise postoji opasnost od mraza u jutarnjim satiima?

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #107 poslato: 15. April 2011. u 13:38 »
Mislim da je mraz moguć, ali ne toliki da nanese štetu. Ipak, valja biti na oprezu.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže ciklon

« Odgovor #108 poslato: 16. April 2011. u 19:53 »
RHMZ-ova mesecna prognoza.
Zanimljivo je da prognoziraju vec drugi put za redom nestabilnost i jako zahladjenje oko prvog maja sto verovatno malo koga raduje.

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #109 poslato: 16. April 2011. u 22:59 »
Kad god bude kiše, ja ću biti srećan, pa makar roštiljali pod kišobranom :D Kod mene su 2mm od prethodnog ciklona već isparila tako da ko da ni nije bilo padavina. A i neće sledećih 7-8 dana...

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #110 poslato: 17. April 2011. u 02:02 »
Uvek oni pozure sa nestabilnostima...Maj je jos daleko, gfs crta lepo vreme za 1. :)

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #111 poslato: 17. April 2011. u 11:25 »
Zanimljivo je da prognoziraju vec drugi put za redom nestabilnost i jako zahladjenje oko prvog maja sto verovatno malo koga raduje.

RHMZ ima običaj da se ponavlja..,pa tako i prošle godine u isto vreme imali su istu 30-odnevnu prognozu. :)

(Pogledajte temu Maj 2010.., i prvu stranicu).. :)

Ontopic: U utorak i sredu bi moglo biti kratkotrajnih pljuskova na planinama jugozapadne Srbije..

« Poslednja izmena: 17. April 2011. u 12:33 freeze »

Van mreže ciklon

« Odgovor #112 poslato: 17. April 2011. u 14:15 »
Freeze odlicno zapazanje, nisam obratio paznju na to ali dobro je kada ima neko da nam ukaze na ovakve detalje.
Sto se Vojvodine tice na red je dosla suncana i topla nedelje (bar za sad tako izgleda). Ako nista drugo onda cemo imati bar 3-4 lepa prolecna dana.

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #113 poslato: 18. April 2011. u 10:28 »
NMM daje lepe šanse za pljuskove sutra na jugoistoku,istoku i u centralnim predelima:

Sviđa mi se ovaj termin  :)

Nakon toga,i u sredu su mogući pljuskovi,takođe na jugu i istoku zemlje.U četvrtak i petak sunčano i stabilno,bez pljuskova  :sun

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #114 poslato: 18. April 2011. u 11:02 »

Pa to je tradicija! ;)
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže ciklon

« Odgovor #115 poslato: 19. April 2011. u 14:46 »
Modeli ne odustaju od svojih najava suncanog, suvog i toplog vremena do daljnjeg. Tu i tamo mozda bude neki pljusak ali za sada nista specijalno. Temperatura oko 20C.
Na EC meteogramu za Vrbas sto se padavina tice stoje sve same nule sto se retko vidja.

Van mreže Roberto

• *
« Odgovor #116 poslato: 19. April 2011. u 20:53 »
Ne valja,plakacemo mi za kisom.

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #117 poslato: 19. April 2011. u 22:42 »
Ja iskreno necu:)

jedno oftopic pitanje. Mogu li da gledam negde modele za nesebar u bugarskoj, znam samo za gfs meteogram, ne znam dal postoji jos nesto?!

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #118 poslato: 19. April 2011. u 23:19 »
Ja iskreno necu:)

jedno oftopic pitanje. Mogu li da gledam negde modele za nesebar u bugarskoj, znam samo za gfs meteogram, ne znam dal postoji jos nesto?!

http://www.yr.no/sted/Bulgaria/Burgas/Nessebar/
http://www.weatheronline.co.uk/Bulgaria/Nesebar.htm
http://www.freemeteo.com/default.asp?pid=15&la=1&gid=728825

Van mreže laky

« Odgovor #119 poslato: 20. April 2011. u 13:21 »
Posto se u i narednih dana ocekuje toplo i suvo vreme da preskocim tih 7-8 dana...
Za nekih 7-8 dana konacno moguca promena vremena. AC konacno odlazi na zapad i severozapad i spusta hladan vazduh sa severa. Da li ce se taj hladan talas sustiti prema Balkanu ili Alpima sto bi pokrenulo Djenovksi ciklon jos nije sigurno ali bitno je da se bar neka promena vidi...

Evo kako to za sada izgleda... Promena ce biti to je sigurno, samo se nadam da ce barem nesto biti od ovoga...

Malo padavina u Aprilu i to sve po par mm koji ispare u toku dana... Zemlja je suva a narednih dana jos toplije. Modeli vide slabe padavine samo krajem meseca ali ko zna hoce li se to i ostvariti...