Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: April 2011.  (Pročitano 40391 puta)

Van mreže freeze

• **
Odg: April 2011.
« Odgovor #120 poslato: 20. April 2011. u 13:37 »
 ^^
Jeap, suša se nastavlja, kraj joj se stidljivo, ali sa mnoogoo s nazire tek tamo krajem meseca. Moj kraj je od prošlog ciklona dobio oko 20mm kiše, pa će nekako preživeti bez većih posledica ovaj sušni period, ali sever me prilično zabrinjava.. :-\

Kada pogledamo koliko je ukupno padavina bilo tokom cele prošle godine ova suša možda i nije čudo..

Ipak i prošle godine april je bio prilično suv u dobrom delu zemlje..

Van mreže Boki

• **
« Odgovor #121 poslato: 20. April 2011. u 14:24 »
Proslog aprila su bile poplave lokalno u centralnoj i juznoj Srbiji, tako da je prosli april u ovom delu bio sa dosta vise kise od ovog.

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #122 poslato: 20. April 2011. u 14:26 »

Kod mene je prvih 20 dana april 2010. imao 50mm, a ove godine 2,3mm.

Suvo će biti verovatno do kraja meseca, i biće ovo mesec sa manje od 10mm vodenog taloga.

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #123 poslato: 20. April 2011. u 14:34 »
Kod mene je april za sada na 17.9mm i izgleda da ce tako ostati do kraja meseca.
Da se podsetimo apria 2007. je kod mene zabelezeno samo 0.6mm, tako Dejo da tvojih 2.3mm su nesto. Ali je zato maj nadoknadio sve sa 120.6mm.

Do daljnjeg toplo sa temperaturama od 20C do 25C.

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #124 poslato: 20. April 2011. u 14:49 »
Proslog aprila su bile poplave lokalno u centralnoj i juznoj Srbiji, tako da je prosli april u ovom delu bio sa dosta vise kise od ovog.

Ups, u pravu si, u pitanju je god. 2009-ta., na nju sam mislio. Moja greška.. :)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #125 poslato: 21. April 2011. u 10:43 »
Od subote ponovo za nijansu svježije uz pojačanje košave, ali se neke značajnije padavine još uvijek ne naziru, gotovo do kraja mjeseca. Sutrašnji dan bi mogao da bude jedan od toplijih u dosadašnjem dijelu godine.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.1mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #126 poslato: 21. April 2011. u 12:59 »
Danas ih neće biti,ali narednih dana pljuskovi su mogući na jugu i jugozapadu zemlje.

U ostalim predelima sunčano sigurno,makar do kraja nedelje.  :sun :sun

Ne bi me čudilo da i ovde negde blizu mene (na Goču) bude pljuskova narednih dana.

Ali izgleda narednih 5-6 dana druženje sa košavom,naravno ona neće biti nešto posebno jaka.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #127 poslato: 21. April 2011. u 13:01 »
Od subote ponovo za nijansu svježije uz pojačanje košave, ali se neke značajnije padavine još uvijek ne naziru, gotovo do kraja mjeseca. Sutrašnji dan bi mogao da bude jedan od toplijih u dosadašnjem dijelu godine.

Svežije danju od subote - neznatno doduše, ali i malo toplije noću, nego što je to bilo prethodnih dana.

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #128 poslato: 22. April 2011. u 07:12 »
Sinoć je EC značajno približio ciklon sa juga našim krajevima, pa bi od ponedeljka bilo mogućnosti za kišu i pljuskove u većem delu zemlje. Čini se jutros i GFS ide u tom smeru. Nadam se da će raspored padavina biti bolji nego prethodni put.

Bolje da promena dođe pre 1.maja, jer ako ove lepe dane potrošimo u aprilu, onda nas početkom maja čeka loše vreme.

Van mreže laky

« Odgovor #129 poslato: 22. April 2011. u 14:28 »
Od nedelje verovatno nestabilnije sa pljuskovima sa grmljavinom.
U nedelju na jugozapadu su moguci slabi pljsukovi, grmljavine verovatno nece biti...
Od ponedeljka po bicemo pod uticajem visinskog ciklona sa severa zbog cega ce biti nestabilnije vreme sa pljuskovima sa grmljavinom.

Po GFS-u visinski ciklon prelazice preko severa Madjarske pa ce zbog toga imati veci uticaj u Vojvodini...

Zbog vise vlage na visini i prizemnom sloju, CAPE, slabog smicanja... bice razvoja, pljuskova sa grmljavinom uglavnom u Vojvodini na zapadu i jugozapadu. U ostalim predelima sanse su manje za razvoj oblacnosti ali pljsukovi se mogu ocekivati i tamo...

Po EC-i taj ciklon ce proci severnije od Majdarske pa nece imati veci uticaj zbog ceka daje i manje padavina...
Modeli se jos nisu slozili pa ce se sutra verovatno znati sta ce biti.

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #130 poslato: 23. April 2011. u 08:11 »
Ne sviđa mi se trend modela od juče...

Sve ove nestabilnosti se ublažuju,i na kraju svega ovoga biće jedno veliko ništa :(

Mislim,kad sam već na raspustu,daj nek bude nešto za  praćenje  ::) ::)

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #131 poslato: 23. April 2011. u 09:11 »
To sam i ja primetio Kimi, a još kako sam najsevernije i najbliži uticaju anticiklona, šanse su svega 10-15% sada.

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #132 poslato: 23. April 2011. u 09:20 »
 ^^
Stvarno.. Nažalost sada je vrlo moguće da će Vojvodinu nestabilnosti zaobići, a kiše neće biti do kraja aprila..
Tako nešto i ENSI GFS-a govore, dok EC daje šanse južnoj Vojvodini da će ipak videti po neku kap. Ipak mizerne su to padavine.. Suša bi se tamo dakle mogla nastaviti..

Žilav ovaj AC nad Evropom.. :evil:

Van mreže laky

« Odgovor #133 poslato: 24. April 2011. u 12:58 »
Toliko nestabilnih dana pre par dana a sada samo par kapi kise...

ESTOFEX

Vrlo slaba nestabilnost, moguci slabi pljuskovi...

Van mreže skopski

• **
  • Starost: 31
« Odgovor #134 poslato: 24. April 2011. u 15:17 »
Od utorka pa nadalje pljuskovi (sa grmljavinom) moguči su u Makedoniji, a kako crtaju modeli i u južnoj, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji. Temperatura se neče značajnije menjati, možda bude niža za neki stepen. Izgleda da opet severna Srbija (Vojvodina) ostala bi sa najmanje kiše, šta svakako nije dobro. 

Van mreže laky

« Odgovor #135 poslato: 24. April 2011. u 19:55 »
Od utorka pa nadalje pljuskovi (sa grmljavinom) moguči su u Makedoniji, a kako crtaju modeli i u južnoj, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji. Temperatura se neče značajnije menjati, možda bude niža za neki stepen. Izgleda da opet severna Srbija (Vojvodina) ostala bi sa najmanje kiše, šta svakako nije dobro. 

Ne samo Vojvodina nego i veci dao Srbije...

Narednih dana ocekuje se umerena kosava u Vojvodini, Pomoravlji i Beogradu...
U noci izmedju ponedeljka i utorka moguci su i jaci udari.

Sto se padavina tice, bice vrlo slabe nestabilnosti i male sanse za slabe pljuskove...

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #136 poslato: 24. April 2011. u 21:31 »
Smirivanje vetra mozda tek za naredni vikend, tako da kisu mogu samo da sanjam ili da je sam proizvedem iz creva...
« Poslednja izmena: 24. April 2011. u 23:20 dikile »

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #137 poslato: 24. April 2011. u 22:21 »
Pored ovakve kosave, tesko da ce biti ovih malih padavina u kosavskom podrucju...

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #138 poslato: 25. April 2011. u 00:21 »
Naravno,kada nas kiša zaobiđe,ima i šta da je zameni-košava  :kafa:

Sutra (tj. sad je to već danas) i u utorak najjača košava,nakon toga će (valjda) postepeno da slabi..

I tako....raspust će mi otići izgleda bez ijednog interesantnog meteo dana  :evil:

Van mreže laky

« Odgovor #139 poslato: 27. April 2011. u 16:24 »
Narednih dana sve nestabilnije vreme zbog ciklona koji ce se formirati iznad Spanije...
Pljuskovi ponegde sa grmljavinom u cetvrtak su moguci na zapadu i jugozapadu a od petka i u ostalim predelima... Ne ocekuju se jaki pljuskvi, tek mozda od subote kada ce nestbilnost biti jaca...
Kosava ce tokom noci oslabiti. Sutra ce duvati slab istocni vetar uglavnom na jugu Vojvodine.
Temperatura od petka u porastu zboj jacanja jugozapadnog strujanja. Sutra toplije u Vojvodini gde ce temperatura malo prelaziti 20C stepeni, juznije oko ili malo ispod 20C stepeni. Od petka u vecini predela preko 20C stepeni...

Anticiklon konacno napusta veci deo Evrope!!!