Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: April 2011.  (Pročitano 40402 puta)

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
Odg: April 2011.
« Odgovor #20 poslato: 01. April 2011. u 13:33 »
Sutra definitivno pljuskovi,moguća je grmljavina,sa najvećim šansama u centralnim i istočnim delovima zemlje.

Naravno,neće to biti ništa ozbiljno,ali ipak malo akcije nije na odmet  :)

NMM baš optimističan  :)

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #21 poslato: 01. April 2011. u 13:43 »
Ja šumom, baba drumom...

Dobro, svako ima pravo da se nada.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Kiraj

• *
« Odgovor #22 poslato: 01. April 2011. u 13:56 »
Da li ja mogu da se nadam ?
 Za moje područje bi bilo dobro da ne padne ni mm kiše u toku aprila,želje su jedno a stvarnost ,???

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #23 poslato: 01. April 2011. u 15:26 »
Za moje područje bi bilo dobro da ne padne ni mm kiše u toku aprila,želje su jedno a stvarnost ,???

Još nije prošao nijedan april, a da ne padne bar malo kiše.
Međutim, male su šanse da u sutrašnjem naoblačenju bude i kiše. Ako i bude, neće biti mnogo, možda tek da pokvasi. Nikakve poplave ne očekujem preko vikenda.

Da li ja mogu da se nadam ?

Naravno, to je tvoje neotuđivo pravo ;)
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #24 poslato: 03. April 2011. u 09:57 »
EC jutros nudi hladniji scenario od utorka sa čestom kišom ili pljuskovima,.

GFS sličan.

Ali ono glavno što će obeležiti  sledeću nedelju definitivno je  jak severozapadni vetar....  :tornado :tornado
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Na mreži Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #25 poslato: 03. April 2011. u 12:27 »
Da, već od preksutra nam dolazi period hladnijeg i nestabilnijeg vremena sa povremenim padavinama. Treba naglasiti i da će temperatura dosta oscilirati, tako da nije isključena mogućnost da neki dan Tmax bude ispod 10°C, a neki dan preko 20°C.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #26 poslato: 04. April 2011. u 21:41 »
Od nocas promena vremena koja ce prvo stici na sever zemlje. Sutra ce biti hladnije i kisovito u svim predelima.
Nece to dugo potrajati, od srede vec toplije pa bi u cetvrtak opet lako moglo da se desi da Tmax u vecini krajeva predje 20C.
Kako sada stvari stoje sledeceg vikenda ce opet biti nesto hladnije ali bez bitnijih padavina.
Period posle srede ce obeleziti i pojacan vetar severnih pravaca.

Van mreže laky

« Odgovor #27 poslato: 04. April 2011. u 21:50 »
Narednih dana vertovito u Srbiji narocito u Vojvodini.
Vec tokom noci front sa zapada prece preko veceg dela Srbije. Ocekuje se kisa, u Vojvodini umeren do jak vetar, u ostlim predelima slab do umeren.
U sredu topli front, porast temperature, pa ce u cetvrtak temperatura prelaziti 20C. Krajem dana novi hladan front dolazi sa severozapada. Nije jos sigurno dal ce biti nestabilnosti, mozda bude pljuskova, grmljavine, kise ali videcemo jos...
Vetra ce sigurno biti, odma po prolasku fronta u noci izmedju cetvrtka i petka u Vojvodini ce poceti da duva jak severozapdani vetar a do jutra u svim predelima. Vetra ce biti sve do nedelje ugalvnom u Vojvodini i na istoku gde ce biti jak u subotu povremeno i olujne jacine, dok se u ostalim predelima ocekuje umeren.

Ciklon pre mene... Ista prognoza i od mene... Sada je vec ocigledno kakvo nas vreme ocekuje narednih dana. :)

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #28 poslato: 04. April 2011. u 22:33 »
Eto ga vi ste vec sve rekli :super:
Promenljivo kao sto i zna biti u aprilu.

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #29 poslato: 05. April 2011. u 13:45 »
Zakljuchio sam da ce sutra doci do porasta temperature hoce li biti kishe sutra ili ne ?

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #30 poslato: 05. April 2011. u 14:00 »
Zakljuchio sam da ce sutra doci do porasta temperature hoce li biti kishe sutra ili ne ?

Sutra ne bi trebalo da bude kise, kod mene je nije bilo ni danas da spomenem to.
Porast temperature sigurno mozemo ocekivati.

Van mreže Srbin

« Odgovor #31 poslato: 05. April 2011. u 14:12 »
ok...  kod mene pada od jutros i ne prestaje do dushe slabog je inteziteta....

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #32 poslato: 05. April 2011. u 15:08 »
Na jugoistoku sutra jos moze biti padavina.

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #33 poslato: 05. April 2011. u 16:01 »
Koliko vidim sever ni narednih dana nece dobiti neku znacajniju kisu. Danas je kisa gotovo svuda u Vojvodini izvisila ili je njena kolicina bila znatno manja od predvidjene.
Na severu pre bih rekao vetrovito posle cetvrtka, uz vrlo malo kise.., i svezije..
Sutra suncanije i toplije uz povremen razvoj prolaznih perioda oblacnosti. Tmax oko 17C., osim na krajnjem jugoistoku gde prepodne moze biti malo vrlo slabe kisice.

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #34 poslato: 07. April 2011. u 09:40 »
Dva dana niko nije pisao u prognozama ...  :o ... kuc kuc ... ima li koga, ili ste svi napolju i uživate u lepom vremenu!   :sunce
Hm ... neko mora i da radi!  :rofl:
Evo, da razbijem monotoniju ... Estofex za danas ... moglo bi da bude zanimljivo kod komšija danas!?  :tornado
Citat
A level 1 was issued for south-eastern Poland, eastern Slovakia, north-eastern Hungary, south-western Ukraine, and north-western Romania mainly for large hail, severe wind gusts, and tornadoes.

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #35 poslato: 07. April 2011. u 10:16 »
Dva dana niko nije pisao u prognozama ...  :o ... kuc kuc ... ima li koga, ili ste svi napolju i uživate u lepom vremenu!   :sunce
Hm ... neko mora i da radi!  :rofl:
Evo, da razbijem monotoniju ... Estofex za danas ... moglo bi da bude zanimljivo kod komšija danas!?  :tornado
Da kod njih na severoistoku bi moglo biti i nesto ozbiljnije,kako vidim bice i smicanja pa ne treba iskljuciti i nesto ozbiljnije, ali neznam eto lako se moze desiti da ne bude nista zesce.

Sto se nas tice, nema puno toga sta se kaze, jedino eto da cemo se druziti sa vetrom u narednih 4-5  dana to je sigurno, dosadice nam vetar... padavine znacajnih nema na vidiku.

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #36 poslato: 07. April 2011. u 10:26 »
Da ... baš sad gledam, vetar će nas izgleda smoriti narednih dana ...

Van mreže laky

« Odgovor #37 poslato: 07. April 2011. u 12:58 »
ESTOFEX izdao update... Veca sansa za pljuskove sa grmljavinom, severoistok Vojvodine level 1.

A level 1 was issued for south-eastern Poland, Slovakia, northern Hungary, the western Ukraine, and northern Romania mainly for tornadoes, severe wind gusts, and large hail.

Van mreže Srbin

« Odgovor #38 poslato: 07. April 2011. u 15:28 »
ja mislim da ste 3 4 puta do sada kachili te njihove najave i ni jednom nisu pogodili :D ....

Mislim 2 3 puta najmanje su davali da ce kod nas biti neko nevreme i nishta :D

Van mreže Vozd

• *
  • Geek
« Odgovor #39 poslato: 07. April 2011. u 19:09 »
^^ jos si nov na forumu, a verovatno je ista stvar i sa meteorologijom :) Ali videces kako se leto bude blizilo da ESTOFEX ipak "pogadja" ;)
Prelistaj malo teme od prosle godine pa ces i sam videti ;)