Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: April 2011.  (Pročitano 40389 puta)

Van mreže Srbin

• Starost: 33
Odg: April 2011.
« Odgovor #80 poslato: 11. April 2011. u 16:50 »
 ^^

Ok,hvala :) Znachi na Goliji lep sneg :)

Van mreže Fraka

• **
« Odgovor #81 poslato: 11. April 2011. u 18:25 »
Izgleda da moze dobar snijeg da napada na sjeveru Crne Gore.. mogla bi se snijezna granica spustit nize nego sto se sam mislio.

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #82 poslato: 11. April 2011. u 19:46 »
Nazalost moguce je i to ali ipak ne verujem da ce tako biti...

Kako sad izgleda sve preko 2mm će biti pravo iznenađenje. To važi samo za Suboticu ostatak Vojvodine će imati oko 5mm do srede ujutru.

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #83 poslato: 11. April 2011. u 23:34 »
sta mislite o cetvrtku, koliko on moze biti kisovit? trebalo bi da budem van BG-a u sredu ili cetvrtak, pa ako mogu da biram, da izaberem dan kada ce biti manje kise, a deluje mi da ce takav biti cetvrtak...

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #84 poslato: 11. April 2011. u 23:56 »
sta mislite o cetvrtku, koliko on moze biti kisovit? trebalo bi da budem van BG-a u sredu ili cetvrtak, pa ako mogu da biram, da izaberem dan kada ce biti manje kise, a deluje mi da ce takav biti cetvrtak...
Tesko Stef da ce se izvuci cetvrtak bez kise, kolicina se nemoze jos znati! Mozda i bude dan sa najmanje padavina, ali o tome konktretno sutra i prekosutra.

Van mreže Srbin

« Odgovor #85 poslato: 12. April 2011. u 12:57 »
po gfs-u na w2u zbog inteziteta padavina,mogu da ochekujem chak mozda i neki snezni pokrivach :) http://www.weather2umbrella.com/sr/vremenska-prognoza-ivanjica/gfs/11/1928745/0/meteogram  ali znam da su male shanse za to,evo ja sutra kod mene ochekujem dosta padavina kishe,susnezice na osnovu svega ochekujem da bude i vlaznog chistog snega ali ne bih se iznenadio kada bi se sve zavrshilo na susnezici,ali sam ubedjen da ce se na svim okolnim brdima formirati kakav takav snezni pokrivach,a iznad 1000 mnv moglo bi biti stv lepog snega s'obzirom da je sredina aprila :) Inache dobro je shto sutra polazem samo tipovanje,a ne i voznju jel bi uslovi na putu u najmanju ruku bili nepovoljni :)

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #86 poslato: 12. April 2011. u 13:19 »
Kakvu kisurdacu nacrta ovaj GFS, do ponedeljka preko 50mm.

Van mreže Fraka

• **
« Odgovor #87 poslato: 12. April 2011. u 13:26 »
Mnogo padavine i ogromnu kolicinu snijega na Cg planinama...bice interesantno pratit to sjutra.
Srbine sanse za pokrivac kod tebe su zaista male zbog zemlje koja je u debelom plusu, a plus temperature ce biti iznad nule u trenucima najjacih padavina

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #88 poslato: 12. April 2011. u 13:36 »
Ponovo će sever proći sa najmanje padavina.. Slaba kiša uglavnom i do 5mm padavina.
I vetar će izgleda biti znatno slabiji od prethodno crtanog pri prolasku ovog fronta večeras i u noći.
Najjače padavine i pravi potop na jugozapadu zemlje, gde će upravo zbog njih i zahlađenje biti izraženije u sredu.
Na planinama iznad 800mnv biće jakog snega u sredu, a snežni pokrivač moguć iznad 1200mnm.

Van mreže Srbin

« Odgovor #89 poslato: 12. April 2011. u 13:44 »

Srbine sanse za pokrivac kod tebe su zaista male zbog zemlje koja je u debelom plusu, a plus temperature ce biti iznad nule u trenucima najjacih padavina

Znam ali mozda se zabeli :) Uglavnom na Goliji Javoru severu Crne gore moze pasti stvarno dosta snega... I u Sjenici ce se 90% formirati snezni pokrivach,shteta shto nisam vishi za jedno 200 300 metara da budem siguran da ce padati sneg kod mene :) ali vrlo lako se moze desiti da banem do Golije ako bude palo dosta snega kao prema prognozama :)

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #90 poslato: 12. April 2011. u 14:55 »
Sever na svu srecu nece imati tako obilne padavine kao juzniji predeli a bice i nesto toplije, ali mi se nikako ne svidja najavljeni vetar.

Van mreže Roberto

• *
« Odgovor #91 poslato: 12. April 2011. u 20:09 »
nazalost,pocinje da nam fali kisa!

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #92 poslato: 12. April 2011. u 20:18 »
Tako je, mada ima više njih koji se neće složiti sa nama, no ne raspodeljujemo mi padavine nego priroda...
Trenutno na 39% u odnosu na isti period prošle godine, a narednih dana će još značajnije opasti taj procenat.

A po GFS-u nema najave ozbiljnije kiše, ko uhvati neki pljusak u toku noći, srede i četvrtka dobro će proći. Ovo se odnosi na veći deo Vojvodine.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #93 poslato: 12. April 2011. u 20:25 »
Zato, južnije padavina neće faliti već u toku naredne noći u sutrašnjeg dana. Šta da se radi, mi tu ne možemo ništa, samo da predviđamo i posmatramo.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.1mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Srbin

« Odgovor #94 poslato: 12. April 2011. u 20:43 »
Jeste da Vojvodina ima dosta manje padavina ali su one gotovo uvek prilichno dobro rasporedjene u toku godine,mozda je ovo sushno prolece zbog toga shto je cela proshla godina za Vojvodinu bila sa znatno obilnijim padavinama u odnosu na vishegodishnji prosek :) Ova susha josh uvek ne bi trebala da mnogo utiche na krajnje prinose barem se nadam ne razumem se previshe,valjda se nece nastaviti u nedogled...

Shto se padavina kod mene tiche ja nikad ne brinem,sushe su u mom kraju vrlo retke gotovo iskljuchive,ali zato letnji grad zna da obere sve i upropasti celu sezonu niko od vremena(nevremena) nije zashticen.... Ne mozemo mi tu nishta jedino osiguranje,koje nije ni malo pristupachno pogotovu za Srpski standard...

Van mreže marko79

• *
  • Starost: 45
  • carpe diem
« Odgovor #95 poslato: 12. April 2011. u 22:05 »
uh, jeste da je bilo mnogo padavina do početka ove godine, ali kako rekoše prethodnici ovo mi miriše na sušu u vojvodini.

Van mreže laky

« Odgovor #96 poslato: 13. April 2011. u 16:28 »
Cesta kisa ili kratkotrajni pljuskovi do kraja nedelje.
Do kraja dana juznije od Beograda kisa ce prestati. Tokom nocu sa severa stize jos jedan talas padavina koji ce zahvatiti Vojvodinu, zapadne predele i Beograd, ne ocekuje se puno kise.
U cetvrtak tokom dana moguci su kratkotrajni pljuskovi u svim predelima, u Vojvodini ce jos pre podne biti umerenog vetra tokom dana u slabljenju.
U petak pljuskovi ili kisa uglavnom u Vojvodini, na zapadu i jugozapadu Srbije ali moguci su i u ostalim predelima.
Za vikend jos nije sigurno ali verovatno cemo biti pod uticajem visinskog ciklona. Na jugu Srbije kisa, u ostalim predelima pljuskovi...

U cetvrtak i petak temperatura nece prelaziti 15C. Za vikend temperatura ce verovatno biti malo iznad 15C ugalvnom u Vojvodini, Beogradu dok ce u ostalim predelima biti par stepeni niza...
« Poslednja izmena: 13. April 2011. u 16:49 laky »

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #97 poslato: 13. April 2011. u 16:47 »
Od vikenda kako modeli kazu, prvo proleca, a moglo bi uskoro i leto :)

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #98 poslato: 13. April 2011. u 18:59 »
Već sada temperature na jugozapadu su blizu nule, tako da usled smanjenja oblačnosti u toku noći, ponegde uz sneg na tlu, i slab vetar vrlo je verovatno da će biti mraza i do -4C. Ipak u većem delu zemlje mraz se ne očekuje.

Takođe i noć četvrtak na petak će doneti još jedan slab mraz u istom regionu. :(

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #99 poslato: 13. April 2011. u 19:53 »
Evo gde bi moglo biti slabog mraza narednih dana:
Sutra rano ujutru:

Vetar:

Prekosutra rano ujutru:

Vetar:

Nakosutra ujutru:

Vetar:

Dakle gotovo izvestan slab mraz u noć na petak, ali i u noć na subotu u jugozapadnim, jugoistočnim i južnim predelima, jer tada skoro da i neće biti vetra. :-\
Godine bez aprilskog mraza sve su ređe.. A kako će se to odraziti na tek procvale autohtone vrste voća vreme će pokazati..  :(

No ajmo malo lepših stvari. Prohladno, posebno južnije od Bg-a narednih dana, uz po koji prolazni pljuščić koga može biti bilo gde, ali i uz konstantnu pretnju mraza tokom noći u hladnijim predelima. Ipak kako sada stvari stoje u Vojvodini i Bg-u od nedelje, a u ostalim predelima Srbije od ponedeljka ponovo pravo proleće uz punooo sunca! S tim da bi još u nedelju moglo biti malo kiše ponegde.
« Poslednja izmena: 13. April 2011. u 21:35 freeze »