Nism siguran Srbine da je moguce da ima toliko snijega, sjever crne gore je po prognozama trebao da dobije bar duplo vise padavine nego tvoj kraj, mozda i jace, ali mozda i ima, ko zna.
Pa ja sam dobio vishe padavina od prognoziranih,prvo je sinoc padalo kada u Sjenici nije ni padalo,onda jutros dok je u Sjenici javjan slab sneg kod mene je bila umerena do jaka kisha,a u isto vreme na zlatiboru susnezica pa kasnije umeren sneg u valjevu i loznici umerena kisha,kasnije kada su se padavine premestile o5 dok je u sjenici bio umeren pa kasnije i jak sneg Valjevu Loznici slaba kisha, kod mene je o5 jaka kisha ili susnezica a kasnije kada sam ochekivao prestanak padavina,iznenada je ojachala oblachnost na radaru i donela jak sneg i vejavicu i 3,4 cm u roku od sat vremena a da je pritom15 20 min potrosheno na vodu da bi po prestanku jakog snega padao umerenim intezitetom i visina snega dosegla 5 cm uz sleganje topljenje,a i mora se uzeti u obzir tempeartura zemljishta...
Hocu da kazem da je kod mene kolichina padavina bila bash velika a u visokim predelima Ivanjice gotovo svo vreme padao sneg i to veci deo danashnjeg dana i na negativnim temperaturama, vec na visinama od 750 800m visina snega je oko 15-tak cm a i drug mi je rekao njega ne zanima meteorologija nema razloga da me laze niti sumljam u njegove informacije,to mi je rekao onako nisam ga ja ni pitao... E ali ipak ja mogu samo da pretpostavljam poshto nemam ni jednu zvanichnu informaciju,niti sam u mogucnosti da sutra odem na lice mesta i uverim se,medjutim informisacu se iz prve ruke poshto ljudi sa Javora Golije i ostalih vishih delova Ivanjice svakodnevno silaze u sam grad,pa cu se informisati iz prve ruke ili ce mi neko preneti ko je chuo o visini snega gore... ali eto ja sam ubedjen,saznacu ndam se sutra da li sam u pravu..
Srbine, zaštićena je trava, ali procvale voćke nisu..
Sneg se zadrzao na svim kroshnjama i listovima i cvetovima,ali ga nije dovoljno napadalo da ih kida i lomi dobro ima po neki opao cvet i grana ali nishta strashno ,nego taman da ih barem delimichno zashtiti od mraza
Inache kod mene i dalje pada slab sneg...