Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: April 2011 - II dekada  (Pročitano 83022 puta)

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
Odg: April 2011 - II dekada
« Odgovor #120 poslato: 13. April 2011. u 19:58 »
I kod mene je drvece belo ali od cvetova. Tresnje, visnje, sljive , kruske, jedino breskve i jabuke daju rozu nijansu.
Samo da izbegnemo mraz, ujutru da ali za petak ce biti kriticno..

I dalje slaba kisa, temperatura 3.6C, padavine 10.7mm

Van mreže Fraka

• **
« Odgovor #121 poslato: 13. April 2011. u 20:20 »
Pola metra na zabljak  :bang:

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #122 poslato: 13. April 2011. u 20:22 »
I kod mene je drvece belo ali od cvetova. Tresnje, visnje, sljive , kruske, jedino breskve i jabuke daju rozu nijansu.
Samo da izbegnemo mraz, ujutru da ali za petak ce biti kriticno..

axaxaxax :D Ti imash mnogo vishe razloga za brigu zbog mraza od mene,poshto sam zashticen sneznim pokrivachem iako ste me malo kritikovali shto sam danas navijao za njega :D

Inache zaboravio sam a i moram ovako javno da pohvalim kolegu Kimija,koji je rekao da je kod mene sneg siguran 100% a da su dobre shanse i za pokrivach ako padavine potraju SVAKA CHAST kolega !  :first:  :D

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #123 poslato: 13. April 2011. u 20:23 »
Moji kažu da je od 17 do 18h padao baš jako sneg,čak je i krenulo malo da se hvata po automobilima,ali je ubrzo oslabio. :) :) :)

Trenutno opet mix kiše i snega,temperatura +1°C.

Šteta što će izgleda padavine uskoro da prestanu...
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #124 poslato: 13. April 2011. u 20:25 »
Prođe i ovaj neobičan aprilski dan, padavine polako napuštaju Srbiju. Kao što smo i očekivali, sve stanice od preko 1000mnv. imaju solidan sniježni pokrivač, dok u nižim predjelima snijega srećom nije bilo. Ovako izgledaju visine snijega u 20h:

Zlatibor 20cm
Sjenica 12cm
Crni Vrh 10cm
Kopaonik 10cm

U Crnoj Gori još više snijega, pogotovo kad se uzme u obzir da je sve ovo napadalo u prethodnih 12h:

Žabljak 48cm
Kolašin 30cm
Pljevlja 15cm
Nikšić 1cm

U Beogradu oblačno i hladno veče. Temperatura 6.7°C.
Današnja Tmax 9.5°C, punih 14°C niža od jučerašnje.  :o

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Srbin

« Odgovor #125 poslato: 13. April 2011. u 20:35 »
 ^^
Moram da dodam da sam ubedjen na osnovu inteziteta padavina kod mene sinocnih jutroshnjih i danashnjih i kolichine padavina a i na osnovu potvrde mog druga koji ima tamo vikendicu u Crvenoj Gori da je tamo josh jutros(dobro to jutros se odnosi na 10 11h) bilo 35 cm snega, znachi na osnovu svega ubedjen sam da u visokim predelima Ivanjice trenutno ima snega barem kao na Zabljaku... odnosi se na visoke predele > 1400 1500 m A i kako sam pratio radar mislim da je Javor danas i sinoc dobio mnogo padavina...
« Poslednja izmena: 13. April 2011. u 20:49 Srbin »

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #126 poslato: 13. April 2011. u 21:24 »
Takt 5.9C.. Razvedrilo se u potpunosti, a i vetar skoro utihnuo.. Nadam se da noćas neće biti mraza ovde.. :pop:

Srbine, zaštićena je trava, ali procvale voćke nisu..

Van mreže Fraka

• **
« Odgovor #127 poslato: 13. April 2011. u 21:27 »
Nism siguran Srbine da je moguce da ima toliko snijega, sjever crne gore je po prognozama trebao da dobije bar duplo vise padavine nego tvoj kraj, mozda i jace, ali mozda i ima, ko zna.

Van mreže engadin

• *
« Odgovor #128 poslato: 13. April 2011. u 21:39 »
u sarajevu pada obilan i gust snijeg.temperatura varira od 0-1 stepen i  cijeli dan tako.ali snijega ima u izobilju.samo se nadam da mi nece breskva kojoj je cvijet pri kraju,tj prolazi,biti unistena.
valjda nije toliko osjetljivva i na mraz,?visnje jos nisu procvjetale kao ni jabuke,sto je super.
trenutno prava zimska idila.

Van mreže Srbin

« Odgovor #129 poslato: 13. April 2011. u 22:00 »
Nism siguran Srbine da je moguce da ima toliko snijega, sjever crne gore je po prognozama trebao da dobije bar duplo vise padavine nego tvoj kraj, mozda i jace, ali mozda i ima, ko zna.

Pa ja sam dobio vishe padavina od prognoziranih,prvo je sinoc padalo kada u Sjenici nije ni padalo,onda jutros dok je u Sjenici javjan slab sneg kod mene je bila umerena do jaka kisha,a u isto vreme na zlatiboru susnezica pa kasnije umeren sneg u valjevu i loznici umerena kisha,kasnije kada su se padavine premestile o5 dok je u sjenici bio umeren pa kasnije i jak sneg Valjevu Loznici slaba kisha, kod mene je o5 jaka kisha ili susnezica a kasnije kada sam ochekivao prestanak padavina,iznenada je ojachala oblachnost na radaru i donela  jak sneg i vejavicu i 3,4 cm u roku od sat vremena a da je pritom15 20 min potrosheno na vodu da bi po prestanku jakog snega padao umerenim intezitetom i visina snega dosegla 5 cm uz sleganje topljenje,a i mora se uzeti u obzir tempeartura zemljishta...

Hocu da kazem da je kod mene kolichina padavina bila bash velika a u visokim predelima Ivanjice gotovo svo vreme padao sneg i to veci deo danashnjeg dana i na negativnim temperaturama, vec na visinama od 750 800m visina snega je oko 15-tak cm a i drug mi je rekao njega ne zanima meteorologija nema razloga da me laze niti sumljam u njegove informacije,to mi je rekao onako nisam ga ja ni pitao... E ali ipak ja mogu samo da pretpostavljam poshto nemam ni jednu zvanichnu informaciju,niti sam u mogucnosti da sutra odem na lice mesta i uverim se,medjutim informisacu se iz prve ruke poshto ljudi sa Javora Golije i ostalih vishih delova Ivanjice svakodnevno silaze u sam grad,pa cu se informisati iz prve ruke ili ce mi neko preneti ko je chuo o visini snega gore... ali eto ja sam ubedjen,saznacu ndam se sutra da li sam u pravu..

Srbine, zaštićena je trava, ali procvale voćke nisu..

Sneg se zadrzao na svim kroshnjama i listovima i cvetovima,ali ga nije dovoljno napadalo da ih kida i lomi dobro ima po neki opao cvet i grana ali nishta strashno ,nego taman da ih barem delimichno zashtiti od mraza :)

Inache kod mene i dalje pada slab sneg...

Van mreže gabesz20

• Počasni član
« Odgovor #130 poslato: 13. April 2011. u 22:08 »
Pa ja sam dobio vishe padavina od prognoziranih,prvo je sinoc padalo kada u Sjenici nije ni padalo,onda jutros dok je u Sjenici javjan slab sneg kod mene je bila umerena do jaka kisha,a u isto vreme na zlatiboru susnezica pa kasnije umeren sneg u valjevu i loznici umerena kisha,kasnije kada su se padavine premestile o5 dok je u sjenici bio umeren pa kasnije i jak sneg Valjevu Loznici slaba kisha, kod mene je o5 jaka kisha ili susnezica a kasnije kada sam ochekivao prestanak padavina,iznenada je ojachala oblachnost na radaru i donela  jak sneg i vejavicu i 3,4 cm u roku od sat vremena a da je pritom15 20 min potrosheno na vodu da bi po prestanku jakog snega padao umerenim intezitetom i visina snega dosegla 5 cm uz sleganje topljenje,a i mora se uzeti u obzir tempeartura zemljishta...

Hocu da kazem da je kod mene kolichina padavina bila bash velika a u visokim predelima Ivanjice gotovo svo vreme padao sneg i to veci deo danashnjeg dana i na negativnim temperaturama, vec na visinama od 750 800m visina snega je oko 15-tak cm a i drug mi je rekao njega ne zanima meteorologija nema razloga da me laze niti sumljam u njegove informacije,to mi je rekao onako nisam ga ja ni pitao... E ali ipak ja mogu samo da pretpostavljam poshto nemam ni jednu zvanichnu informaciju,niti sam u mogucnosti da sutra odem na lice mesta i uverim se,medjutim informisacu se iz prve ruke poshto ljudi sa Javora Golije i ostalih vishih delova Ivanjice svakodnevno silaze u sam grad,pa cu se informisati iz prve ruke ili ce mi neko preneti ko je chuo o visini snega gore... ali eto ja sam ubedjen,saznacu ndam se sutra da li sam u pravu..

Sneg se zadrzao na svim kroshnjama i listovima i cvetovima,ali ga nije dovoljno napadalo da ih kida i lomi dobro ima po neki opao cvet i grana ali nishta strashno ,nego taman da ih barem delimichno zashtiti od mraza :)

Inache kod mene i dalje pada slab sneg...
Na zalost to ti nece nista pomoci... sneg ce samo pomoci da mraz bude jaci cim se bude razvedrilo, a delimicno hoce tokom drugog dela noci. Eto od ovoga ce zavisiti kakvog ce biti mraza, ako ostane skroz oblacno tokom cele noci za nijansu ce sigurno temp biti vece, ako se delimicno razvedri kao sto ceka jedan model onda -3 kod ko iz sale.
http://img.meteogroup.com/meteo/ecmwf/Balkan/2011041312/a6cddb1eecfe8e9e71d649f9fab947c8/Balkan_2011041312_tcc_15.png

U Subotici ceo dan vetrovito, a sad vec i neugodno temperaturno napolju.

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #131 poslato: 13. April 2011. u 22:09 »
Vrlo slab sneg,jedva i da pada...

Temperatura +1°C

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže engadin

• *
« Odgovor #132 poslato: 13. April 2011. u 22:10 »
bolje da  pada snijeg po noci i da je oblacno,nego da se izvedri.ako misli da se izvedri najbolje bi bilo oko 11 sati ujutro,kad temperature pocinju da rastu.

Van mreže Srbin

« Odgovor #133 poslato: 13. April 2011. u 22:14 »
Na zalost to ti nece nista pomoci... sneg ce samo pomoci da mraz bude jaci cim se bude razvedrilo, a delimicno hoce tokom drugog dela noci

Aprilski mrazevi za ove krajeve Srbije nisu nikakva neobichnost,i po pravilu ne bi trebalo bitnije da utichu na rod bilo koje prioritetne kulture ovog kraja pre svega se odnosi na: Malinu,jabuku,krompir krushku i shljivu... A to shto ce mozda da umanji plod kajsije mislim shta da se radi,u Ivanjici niko ne uzgaja kajsiju da bi ziveo i zaradio od toga(jel je to u klimatskim uslovima Ivanjice ne moguce),mozda jednostavno za sopstvene potrebe,ali za prioritetne kulture ovog kraja ni sneg ni mraz nece naneti vecu shtetu...

Van mreže Marko_bg

• **
« Odgovor #134 poslato: 13. April 2011. u 23:18 »
Само да додам и информацију да је данас чак и у Љигу падао снег.

Van mreže skopski

• **
  • Starost: 31
« Odgovor #135 poslato: 13. April 2011. u 23:29 »
Kiša je prestala u Skopje ali baš se dobro napadala - najmanje pali su oko 10mm. Vetar i dalje duva sa jakim udarima (oko 50 km/h) pa tako subjektivni osečaj je -1C, a temp. je 3C.
Nakon što je kiša prestala, oblaci su se maknuli sa Vodno(najbližoj skopskoj planini - za oni koji ne znaju  :D) i vidi se da ima ne baš malo snega. nekoliko godina nije bilo tamo snega u Aprilu... Snežna granica se spustila oko 600 mnv. Mogu samo da zamislim kako je na ostalim višim planinama.  :) :-\

Van mreže TRSTENIK

• TRSTENIČKI BAROMETAR
« Odgovor #136 poslato: 14. April 2011. u 00:58 »
Tip vremena: Pretežno oblačno;
Temperatura: 4°C;
Vlažnost: 88%; Pritisak: 1013 mb (hPa);
Vetar: NW, 3 m/s;

Van mreže Tihomir

• **
  • Starost: 61
    • https://www.weatherlink.com/embeddablePage/show/aad18abb1a6c4cafb7acc82d7cb68eb5/fullscreen
« Odgovor #137 poslato: 14. April 2011. u 06:07 »
Dobro jutro
 svježe jutro danas 5,4°C  pretezno oblacno, tiho bez vjetra.

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #138 poslato: 14. April 2011. u 07:11 »
Uglavnom oblačno i sveže jutro. Značajnijeg vetra još nema, ali neće ga ni danas nedostajati, kiša planira i danas da nas zaobiđe.

Tmin=3.5°C
T=6.3°C

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #139 poslato: 14. April 2011. u 07:17 »
Zbog prestanka padavina,temperatura u noći porasla na +3°C,koliko je i jutros.

Ima slabog severozapadnog vetra.

Ali pogled na Goč i GLedić je jutros zaista spektakularan ! :D :D :D