Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Maj 2011.  (Pročitano 58764 puta)

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
Odg: Maj 2011.
« Odgovor #220 poslato: 27. Maj 2011. u 21:47 »
Ako se ovo ostvari sutra bice lose. Bolje da se to ne spusta do mene. Ja sam zadovoljan i sa 5mm.

Van mreže tamnavac

• *
« Odgovor #221 poslato: 27. Maj 2011. u 21:48 »
E sad sto se tice gde ce sta i koliko pasti videcemo, al to sta se crta ne mora da znaci da ce tako i biti,WRF-NMM, cest masi podrucja koja najvise padavina dobijaju, on iskljucuje Loznicu i Valjevo na ovoj karti, a upravo ti predeli po pravilu kod ovakvih prodaora imaju najvece kolicine padavina, gledajte sutra sta ce biti.

Van mreže laky

« Odgovor #222 poslato: 27. Maj 2011. u 22:05 »
ESTOFEX

Citat
A level one threat was issued for a narrow area from Hungary towards S Belarus mainly for severe wind gusts and large hail.

...Hungary, W Romania, Slovak Rep, Serbia / Montenegro, W Ukraine, Belarus...

Near the surface cold front of the trough which crossed central Europe on Friday, CAPE in order of some hundred up to 1000 J/kg is forecast in an environment with 10 - 15 m/s 0-3 km shear. The tropospheric wind maximum in this region is near 700 hPa which should be favourable for some linear multicell segments. If the linear shape is the dominant convective mode, isolated severe wind gusts will be the main threat. Apart from wind gusts, some storms should be capable of producing marginally severe hail as well.

Pljuskovi sa grmljavinom sutra se ocekuju u vecini predela Srbije, ponegde i jace oluje sa gradom, jakim vetrom i velikom kolicinom padavina... Krajem dana i tokom noci front ce zahvatiti jug i jugoistok Srbije ali oluja ne bi trebalo biti. Po prolasku fronta pocece da duva umeren severozapadni vetar u Vojvodini u ostalim predelima slab do umeren.

Negde ce biti gadno...

« Poslednja izmena: 27. Maj 2011. u 22:17 laky »

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #223 poslato: 27. Maj 2011. u 22:09 »
Ovo što nacrta novi WRF-NMM nisam još gledao od kad pratim ovaj model. Sabrah ravno 55mm za Beograd sutra poslijepodne. Činjenica je da neće pasti baš toliko, ali i polovina te količine bi bila dovoljna da napravi haos u gradu.  ::)

Srećom, prognoze za nedjelju se popravljaju, pa se nadam da ćemo uživati u roštilju i da nećemo morati da brinemo oko kiše. :)
(Naravno, osim ako sutrašnja bujica sve ne odnese)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Boki

• **
« Odgovor #224 poslato: 27. Maj 2011. u 22:23 »
ESTOFEX

Po estofexu samo krajnji jug Srbije nije svrstan pod jedinicom (podrucije Vranja i Leskovca) dok svi ostali predeli jesu, pa bi moglo da bude veoma zanimljivo sutra popodne! :) Nadam se nekoj blazoj olujici i kod mene ;D

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #225 poslato: 27. Maj 2011. u 22:32 »
Ja sam na granici  ;D

Na mreži Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #226 poslato: 28. Maj 2011. u 00:26 »
Evo i Aladina za danas:

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Covek

• *
« Odgovor #227 poslato: 28. Maj 2011. u 00:33 »
Onda bi centar trebao da bude tu  na granici sa BiH? Daj Boze da bude tako...

Na mreži ivkeBgd

• **
« Odgovor #228 poslato: 28. Maj 2011. u 01:26 »
Auu al smo upozoreni pa ja u crvenoj zoni sunce ti... :o Nadam se da nece biti nekog opasnog nevremena  :pop:

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #229 poslato: 28. Maj 2011. u 10:48 »
Koliko ovaj vetar koji duva može da utiče na prognozirano. Znam da 5-6 metara u sekundi nije mnogo, ali ...

Van mreže Srbin

« Odgovor #230 poslato: 28. Maj 2011. u 11:13 »
Koliko je drastichno wrf-nmm promenio prognozu za Bg danas, sad sam pogledao,mnogo mnogo smanjio padavine....

Van mreže Boki

• **
« Odgovor #231 poslato: 28. Maj 2011. u 11:20 »
Pa malo je pomerio padavine istocnije koliko mi se cini ::) i po njuemu bi najbolje prosao juzni Banat i Branicevski okrug, podrucije Pozarevca i Smederevo

Van mreže Srbin

« Odgovor #232 poslato: 28. Maj 2011. u 11:29 »
Uglavnom i po meteo-alarmu na rhmz-u i ovom iz evrope http://www.meteoalarm.info/ tj zutoj najblazoj boji upozorenja,mislim da ce i danas izostati te neke velike oluje,jache oluje najavljuje samo nash S.M alarm(u prognozi grmljavinskih nepogoda) voleo bih kada bi o5  mi bili upravu kao nekoliko puta pre :D

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #233 poslato: 28. Maj 2011. u 11:53 »
Pa ne znam... RHMZ je dao žuto upozorenje, mi smo dali crveno, a ESTOFEX je u nekoj zlatnoj sredini sa narandžastim. :)
Za sada se još uvijek ne zna šta se sve može razviti do kraja dana. Bolje je dati upozorenje čim postoje šanse za nešto jače. Jer smatram da je veća greška da se dogodi neko nenajavljeno veliko nevrijeme, nego da se najavi mogućnost velikog nevremena, a ne bude ga na teritoriji Srbije.
Ipak, nama je lako jer naše prognoze gleda nekoliko destina ili par stotina ljudi, RHMZ-ove gleda pola Srbije, a ESTOFEX-ove dobar dio Evrope.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže zalivač

• *
« Odgovor #234 poslato: 28. Maj 2011. u 17:07 »
Pa malo je pomerio padavine istocnije koliko mi se cini ::) i po njuemu bi najbolje prosao juzni Banat i Branicevski okrug, podrucije Pozarevca i Smederevo

Pozdrav, od danas sam registrovan clan...
Ovih dana sam malo prelistavao forum, uglavnom aktuelne vr.prilike (maj 2011.), i moram priznati da nisam imao pojma koliko se ljudi u Srbiji i okolini zanima za meteorologiju. To je svakako za pohvalu.
Inace, molio bih forumase da ostave (posalju ili kako god...) linkove dobrih modela (poput ovog), te, po mogucstvu i nekih radarskih/satelitskih snimaka i eventualno nesto sa predikcijom kretanja oblacnosti...
Mozda za pocetak previse trazim, ali racunam na kolegijalnost.javascript:void(0);
Unapred zahvalan. (Usput, u beceju duva, ali nista od kise za sada...

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #235 poslato: 28. Maj 2011. u 17:12 »
Pozdrav, od danas sam registrovan clan...
Ovih dana sam malo prelistavao forum, uglavnom aktuelne vr.prilike (maj 2011.), i moram priznati da nisam imao pojma koliko se ljudi u Srbiji i okolini zanima za meteorologiju. To je svakako za pohvalu.
Inace, molio bih forumase da ostave (posalju ili kako god...) linkove dobrih modela (poput ovog), te, po mogucstvu i nekih radarskih/satelitskih snimaka i eventualno nesto sa predikcijom kretanja oblacnosti...
Mozda za pocetak previse trazim, ali racunam na kolegijalnost.javascript:void(0);
Unapred zahvalan. (Usput, u beceju duva, ali nista od kise za sada...
Dobrodošao! Prelistaj malo forum ... ima tu svega što ti treba ... samo treba tražiti ... za trenutno vreme kod tebe koristi temu ... http://www.serbianmeteo.com/smf/index.php/topic,2373.475/topicseen.html ... nemoj da te moderatori kritikuju odmah na početku! Pozdrav  :-*

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #236 poslato: 28. Maj 2011. u 17:16 »
Dobrodošao na forum, zalivač!  :-*
Evo, Ljubiša je već postavio link na kojem možeš pisati o aktuelnom vremenu kod tebe, a ovdje ćeš sigurno pronaći dosta toga što te zanima: http://www.serbianmeteo.com/smf/index.php/topic,272.0.html Nadam se da ćeš se snaći.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže marko79

• *
  • Starost: 45
  • carpe diem
« Odgovor #237 poslato: 28. Maj 2011. u 17:21 »
e komšija zalivač dobrodošao, konačno još jedan bečejac na forumu! i to najboljem i najkorektnijem forumu u zemlji.

Van mreže zalivač

• *
« Odgovor #238 poslato: 28. Maj 2011. u 17:40 »
Hvala na dobrodoslici, i na korisnim linkovima! :super:

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #239 poslato: 28. Maj 2011. u 21:02 »
Sutra svezije i uglavnom bez padavina. Od ponedeljka temperature preko 25C, pre podne suncano posle podne pljuskovi i grmljavine i tako u nedogled...