Evo malo i mojih početničkih slika ;D.Slike su sa puta od Valjeva do Bratunca (Istočna Bosna) preko Sokolskih planina (Prosklopa).Nisu ispale nešto, ali za početak...
.U Valjevu je pred polazak bilo sunčano toplo i sparno.U kolima sam se gotovo skuvao od vrućine.Prema Maljenu je bio lep razvoj, ali na žalost nisam uslikao
.Pošto nemam digitalac, jedino sam mogao da slikam telefonom.Nažalost kad sam pokušao da uslikam Cb prema Maljenu telefon mi zablokirao i crk'o
.Došlo mi je da jaučem
.Nažalost u putu je bio još jedan lep Cb koji je satajao iznad Medvednika, a
nisam mogao da uslikam.Ali pošto sam imao osećaj da ću prvu grmljavinu doživeti 30.aprila bio sam odlučan da po svaku cenu nešto uslikam i pošaljem na ovaj forum, primorao sam ćala da mi da svoj telefon.I evo napokon mojihm prvih fotki
.
Sokolske planine i Medvednik u daljini.
Ovaj mi je oblak posebno privukao pažnju jer je jačao iznad moje glave.
Panorama prema Bosni.
Kad sam stigao u Bratunac, tamo me čekao jak razvoj oblačnosti i JZ strujanje.Nedugo potom je počela umerena grmljavina pa onda jaka.Prvo sam posedeo u kući kod babe, a onda kad sam izašao napolje sa juga i jugozapada se lepo namračilo.Čim je počela grmljavina bacio sam se u akciju.Evo slika iz Bratunca.
Pogled ka Srbiji na istok.
Ljubovija leži ispod planina.Gmi sa zapada, jugozapada i juga iz pravca Srebrenice.
Pogled ka Srebrenici na jugozapad.
Pogled ka prdu Čauš na jug.Kišne zavese se polako spuštaju ka centru Bratunca.
Iz ovog oblaka je bilo nekoliko munja nažalost nisam imao sreće da ih uhvatim
.
Pogled prema Sasama na jugoistok.Pljusak počeo.
Superćelija severno od mene.
Pogled prema Zvorniku i Loznici na sever.
Mnogo kuća pa se ne vidi najbolje, ali u tom pravcu bila je superćelija ili višećelijski oblak.Kako je padalo veče iz tog pravca je baš sevalo.
Eto, malo da i ja doprinesem ovom forumu ;D.