Osećam potrebu da se i ovako oglasim.
Sve je počelo neke večeri, unazad, kada se izvesni Boki, inače imamo isti nadimak, (okolina Ćuprije) oglasio rečenicom - kako zapravo, nikome ne veruje sa osmotrenim podacima, osim Ogimet-u i AMS stanicama "u mreži"... Naravno, i ja sam skeptk prema postovima tipa "kod mene monsun..." u vreme kada sam opis vremena u Trsteniku obeležvao kao "grmljavina sa kišom"...i ništa neobično 2 mm padavina te noći utorak na sredu!
Pitam se danima unazad - zašto se Boki ili neko poput njega, prijavljuje na SerbianMeteo sajt, u ovu našu već dugogodišnju "priču", ne verujući amaterima (i profesionalcima!) iz oblasti meteorolologije!? Pitam se, takođe, čemu rubrika "Aktuelne vremenske prilike" na ovom forumu, ako neko čita samo "ogimet" ili te "novokomponovane" Automatske stanice (kažu ovde - umrežene!?)...
Lično, meteo podatke čitam preko tzv. analognih "živinih" profi instrumenata, ali i preko novih, digitalnih...Nisam želeo da digitalnu stanicu "umrežim", moj problem! Svakodnevno ih upoređujem, uviđam greške, do "decimale"...ali ne dam da mi bilo ko, pa ni neki Boki iz okoline Ćuprije, "makari" moja, ipak, precizna osmatranja na forumu, rezervisanom baš za meteorologe-amatere! Čovek se nije obratio lično meni, postu "Trstenik", ali sam se između mnogih ovde našao prozvanim, bez razloga! Dragan Bokan - TRSTENIK