Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Maj 2011 - III dekada  (Pročitano 120798 puta)

Van mreže Boki

• **
Odg: Maj 2011 - III dekada
« Odgovor #140 poslato: 22. Maj 2011. u 20:39 »
Da, Cupriju nije ni zakacio oblak jer je bio dosta severnije, a ja sam 16km severoistocno od Cuprije i kod mene nije palo nesto puno, ali kad vidim da su mnoge stanice ostale bez kise, ne zalim se ni sa ovim. ;D
palo ukupno 8.7mm
Lepa kolicina Dikile, cuo sam ja slabiju grmljavinu i iz tog tvog oblaka, on je bio juznije od mene i videle su se kisne zavese!

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #141 poslato: 22. Maj 2011. u 20:46 »
U Knjaževcu kao i juče bilo sredinom dana grmljavine prema jugoistoku i jugu ali kiše nije bilo
suša se nastavlja, u poslednja dva meseca samo 40mm kiše. Od početka godine manjkamo oko 80mm vodenog taloga od proseka.
Danas Tmax=27.1°C
T=20.4°C
delimično oblačno

Van mreže Marko_bg

• **
  • Starost: 39
« Odgovor #142 poslato: 22. Maj 2011. u 21:04 »
Nalazim se usred velike oluje kod Ljiga, koja traje vec 15min. Seva na svakih 4-5 sekunde, duva jak vetar i kisa pada kao nenormalna. Stao sam kolima pored puta jer je gotovo nemoguce voziti od kise.

Van mreže COJA

• **
  • Starost: 36
« Odgovor #143 poslato: 22. Maj 2011. u 21:22 »
Osijek-Čepin  50 mm oborine, temperatura u jednom satu pala s +28 C na +14 C

Van mreže Palmark

• **
« Odgovor #144 poslato: 22. Maj 2011. u 21:50 »
Juče nismo imali nikakvu akciju, danas kakvu-takvu. Valjda je to uvertira za sutrašnju ozbiljniju. :)

Milose,nisi ti valjda prespavao jucerasnji dan,hehe? Bilo je sasvim solidne akcije u Beogradu juce, oko 17h umeren pljusak i umerena grmljavina zahvatili su Novi Beograd i Zemun,mada mi se cini da je bilo pljuska i u centru. Ne mogu da verujem da niko jos o tome nije izvestio.
Danas kod mene slaba grmljavina prvo oko15h,a onda od 19h umeren pljusak uz umerenu grmljavinu,a po prestanku padvina jaka grmljavina. Sad se sve potpuno smirilo. T 21C,Tmax 29C

Van mreže pavlovic

• Počasni član
« Odgovor #145 poslato: 22. Maj 2011. u 22:01 »
 ^^

Juče u centru ništa posebno, bilo malo slabe kiše.

Evo dve današnje slike

Trenutno se vidi sevanje iz Valjevca.

Van mreže tamnavac

• *
« Odgovor #146 poslato: 22. Maj 2011. u 22:10 »
Seva, grmi ,sklopilo se sa svih strana al kisa ne pada jos uvek, odjavljujem se, crcice mi komp od strujnog udara:)

Van mreže skopski

• **
  • Starost: 31
« Odgovor #147 poslato: 22. Maj 2011. u 22:22 »
Danas u Skopje bilo je kiše ali u vidu kratkotrajan pljusak i palo je samo 0.3mm - nije bilo nikakve akcije niti je imalo grmljavina ili neki zanimljivi Cb. Temp. 16C,pretežno oblačno, vrlo prijatno van. Opet ču reči više sreče očekujem naredni dani...

Samo jedan zanimljiv podatak o lokalan karakter padavinama danas:
- Skopje Aerodrom (sredinom dana jak pljusak sa grmljavinom), pali su čak 34mm!
- Skopje Centar (gde živim i ja), 0.3mm
- Skopje Sever, 0mm
- zapadni deo Skopje, 6mm                                                             :D

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 37
« Odgovor #148 poslato: 22. Maj 2011. u 23:02 »
Auuuuu, al sam imao nevreme i njaku i intezivnu grmljavinu :-[ :-[ :-[ :-[ :jupi: :jupi:.Danas je ceo dan bilo oblačno i sparno T27C :ufff:.Kako je padao mrak naleteo je nakovanj sa JI iz pravca Mionice iz kog je intezivno sevalo, a onda za manje od pola sata nastao je manji Cb iznad grada i počeo je jak i iznenadan pljusak.Nije dugo prošlo, a već se spojio sa Mioničkim i počeo je jak vetar i provala oblaka, počela je prvo sugradica, pa grad.Zapušiola mi se kanalizacija u ulici i počela da preliva u dvorište.Nevreme sam proveo kod strica na spratu, tako da nisam smeo sat vremena da sidjem.Stric i ja smo pratili munje koje su non-stop parale nebo, dok strina se nije pomerala iz hodnika u toku najjačeg nevremena.Bilo mje mnogo udsara blizu, tako da je sve delovalo kao u nekom horor filmu.U svakom slučaju, ova oluja me uhvatila ne spremnog, tako da nisam mogao ništa da uslikam.Pala je velika kiša i po mojoj proceni, palo je oko 30 mm.Još pomalo pada i povremeno grmi, ali je neuporedivo slabije nego pre sat, sat i po vremena.Ovaj veliki oblak se zaputio kod moje babe u Bratunac.

Van mreže beli

• **
  • Starost: 35
« Odgovor #149 poslato: 22. Maj 2011. u 23:42 »
Ne bih rekao da ce ti oblaci ka Bratuncu... U Bijeljini vjetar pojacava,sa jugoistoka sjeva i cuje se grmljavina..
Temperatura 17C!!!

Van mreže pavlovic

• Počasni član
« Odgovor #150 poslato: 23. Maj 2011. u 00:21 »
PGS Bošnjaci (opština Voždovac) prijavila pojavu grada sa mogućom štetom.

Van mreže Marko_bg

• **
« Odgovor #151 poslato: 23. Maj 2011. u 00:28 »
Auuuuu, al sam imao nevreme i njaku i intezivnu grmljavinu :-[ :-[ :-[ :-[ :jupi: :jupi:.Danas je ceo dan bilo oblačno i sparno T27C :ufff:.Kako je padao mrak naleteo je nakovanj sa JI iz pravca Mionice iz kog je intezivno sevalo, a onda za manje od pola sata nastao je manji Cb iznad grada i počeo je jak i iznenadan pljusak.Nije dugo prošlo, a već se spojio sa Mioničkim i počeo je jak vetar i provala oblaka, počela je prvo sugradica, pa grad.Zapušiola mi se kanalizacija u ulici i počela da preliva u dvorište.Nevreme sam proveo kod strica na spratu, tako da nisam smeo sat vremena da sidjem.Stric i ja smo pratili munje koje su non-stop parale nebo, dok strina se nije pomerala iz hodnika u toku najjačeg nevremena.Bilo mje mnogo udsara blizu, tako da je sve delovalo kao u nekom horor filmu.U svakom slučaju, ova oluja me uhvatila ne spremnog, tako da nisam mogao ništa da uslikam.Pala je velika kiša i po mojoj proceni, palo je oko 30 mm.Još pomalo pada i povremeno grmi, ali je neuporedivo slabije nego pre sat, sat i po vremena.Ovaj veliki oblak se zaputio kod moje babe u Bratunac.

То је та олуја која је мене ухватила на путу Бања Врујци-Љиг, било је баш гадно, поготово што сам био у колима, чак је и Љиг остао у једном тренутку без струје.

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #152 poslato: 23. Maj 2011. u 01:46 »
Grmi sa jugo-zapada! 18'C

EDIT: Puca sada, izgleda da je nesto blize!
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže Mili-CQ

• **
« Odgovor #153 poslato: 23. Maj 2011. u 02:32 »
pocela kisa u NS-u
storm spotter/chaser

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #154 poslato: 23. Maj 2011. u 03:15 »
Sa severa grmi...

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #155 poslato: 23. Maj 2011. u 03:34 »
Grmljavina na jugozapadu.

Van mreže Sneško_Belić

• **
  • Starost: 56
« Odgovor #156 poslato: 23. Maj 2011. u 07:38 »
Dobro jutro! :kafa:

Sparno i oblačno jutro sa temperaturom od 14°C obećava sigurnu kišicu u Čačku. Duva slab vetar jačine 1.6km/h
Volim i sneg, ali ipak više volim mooooreeeee :D

Van mreže astrogodra

• **
« Odgovor #157 poslato: 23. Maj 2011. u 08:02 »
U Kragujevcu posle "sto godina " kiša odnosno sada već pljusak!
Astronomsko društvo Aristarh - Kragujevac

http://aristarh.rs/

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #158 poslato: 23. Maj 2011. u 08:34 »
Promenljivo oblačno, padavina ima severnije i južnije. T=21.5°C

Juče je na stanici palo 2mm kiše. U gradu je bilo po slobodnoj proceni 5-6mm.

Van mreže Zelimir a

• **
  • Starost: 60
  • Najteže je naučiti nenaučenog učitelja
« Odgovor #159 poslato: 23. Maj 2011. u 08:57 »
Delimično oblačno, juče i noćas bez kiše Takt 21.4 C, noć neuobičajeno topla ,letnja, prosečna temperatura 21.6 C