Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Maj 2011 - III dekada  (Pročitano 120801 puta)

Van mreže Srbin

• Starost: 33
Odg: Maj 2011 - III dekada
« Odgovor #200 poslato: 23. Maj 2011. u 20:02 »
hteo sam da ubacim ono od 17 h radarsku ali je nestala evo ova od 17 i 30 http://www.hidmet.gov.rs/ciril/osmotreni/radarska2.php?pg_id=22432
GRESHKA: tek sam sad video da sam ubacio sa radara iz Sjenice a hteo sam kompozitnu onu kada su bili crveni odrazi u blizini Chachka od 17 h imalo je i u 17 30  od 50 dbz

Na skretanju ka Chachku chim se prodje veshtachko Jezero,bash na mestu gde je ovaj odraz bio desio se udes,morao sam da chekam dobrih sat ipo vremena bio sam prisutan stvaranju i jachanju ovih oblaka,crni oblaci i odjednom je pochela grmljavina dobro je pucalo ali kisha nije bila tako strashna pljusak jak od 5 min pa je kasnije isto bilo pljuskovitog karaktera ali nishta strashno mislim oblaci nisu ni izbliza toliko jaki ka shto bi neko pomislio prema radaru gde je odraz otprilike oko 50 dbz ,to je bilo mozda 2 3 km pre skretanja za Chachak(za Chachak se skrece u levo sa magistrale) a u Chachku ni kapi kishe za sve to vreme...

Jedva sam stigao da uplatim ispite,al sam taman stigao da se odmah vracam busom preko jelice i guche,na polovini Jelice ponovo pochinje pljusak prilichno jak i traje sve do pred Guchu gde o5 skoro ni kapi kishe,kako sam dalje nastavljao(sada skretanje u desno,na kruznom toku :D prema Kotrazi i Ivanjici) e tu o5 kisha ne toliko jalka ali  prema potocima po ulici vidi se da je proshao dobar pljusak,U Ivanjici kazu mi moji da je bash pljushtalo i grmelo dobro pre nego shto sam stigao i da se ispadalo,vidim da je Sjenica javljala i grad....

Inache ja sam stigao oko 19 h malo pre i od tada je zagrmelo samo 2 puta i to u pochetku ali zato ne prestaje umerena kisha,nebo je jednolichno,o5 je palo dosta kishe a i dalje pada i to prilichno dobro...
« Poslednja izmena: 23. Maj 2011. u 20:51 Srbin »

Van mreže Mili-CQ

• **
  • Starost: 39
« Odgovor #201 poslato: 23. Maj 2011. u 20:07 »
u 20h
Veci deo teritorije je pod slojastom oblacnoscu.
Konvekcija ima na BA i FG do 50dBz-a

Izgleda da je gotovo za danas.
storm spotter/chaser

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #202 poslato: 23. Maj 2011. u 20:18 »
 ^^ ^^
Srbine, prosao si pored mene u Guci, ako si primetio neke radove na Bjelici tu  izvodimo radove. Veliki pozdrav, sve je tako bilo kao sto si opisao bar za ovaj kraj. Trenutno se vide crni oblaci prema Kotrazi i Ivanjici a ovde pada slaba kisa.

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #203 poslato: 23. Maj 2011. u 20:20 »
Evo i mene ... stigao sa PGS pre pola sata ... bilo je zanimljivo, videću ako bude materijala da napravim jednu reportažicu. Uglavnom palo je do sada 23mm kiše i dalje pada slaba kiša.

Van mreže laky

« Odgovor #204 poslato: 23. Maj 2011. u 20:27 »
Konacno i kod mene jak pljusak sa grmljavinom. Bilo je i umerenog do jakog vetra na kratko. Polako se sve smiruje, je grmljavina i dalje jaka ali ne tako cesta dok sa severoistoka nove kisne zavese....

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #205 poslato: 23. Maj 2011. u 20:27 »
Dobro je da je onaj gadan oblak oko 17h izdržao i zahvatio i Kraljevo,baš me zanima koliko će javiti kiše tamo.

Ovde još uvek propada kišica...izgleda da je to to za danas.

EDIT:Kraljevo 20mm,fino :D
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #206 poslato: 23. Maj 2011. u 20:28 »
Danas beše pauza u Cbgenezi u širokom luku oko mene, pa su time i konvektivne padavine izostale.. Bilo je dosta slojaste oblačnosti pre podne, čak i po koja kap kiše (0.25mm) iz nje, dok su poslepodne vlast nad nebeskim horizontom držali alto i ciro kumulusi i stratusi..

Ovako je izgledao zapad pre oko pola sata:

A sa istoka u isto vreme približavala se i postala vidljiva višećelijska oblačnost koja je donosila kišu Banatu tokom kasnog popodneva. Evo kako je izgledala:

Oblačnost je bivala sve bliža i dok sam uspeo da nađem vremena za ovaj post evo i njenog upload-a:

Trenutno mrkli mrak, pojačan vetar, ali grmljavine vrlo slabe.. :/ Videćemo šta će od ovoga biti.

EDIT: Na kraju, ipak nisam ostao suv danas, a dosta sam se i zabavio uživajući u neverovatnim kišnim zavesama i pljusku koji je usledio. Oblačnost koja je došla sa severoistoka donela je nekoliko slabih grmljavina, što je u potpunosti upropastilo pokušaj munjolova. Šteta, a baš sam se bio naošrio. Nekoliko munja naznačilo je dolazak pojačanog NNI vetra, a na momente i veoma jakih udara od koji je najjači imao brzinu 40km/h, kao i najveće količine kiše od početka ove konvektivne sezone. AMS beleži 6.7mm, ali severni kraj grada opet je dobio znatno više kiše pa je po mojoj slobodnoj proceni palo oko 15mm.

Slaba kiša i dalje pada.
« Poslednja izmena: 23. Maj 2011. u 21:46 freeze »

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #207 poslato: 23. Maj 2011. u 20:31 »
Naravno, kao po običaju, Beograd je sve zaobišlo i ovoga puta. Trenutno pada slaba kiša, osvježilo je, 19°C.
Padavine danas nemjerljive!

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #208 poslato: 23. Maj 2011. u 20:41 »
Ni kod mene nista danas. Valjda ce sutra biti bolje. Trenutno oblacno 18.8C

Valjevo za 24h 47mm

Van mreže laky

« Odgovor #209 poslato: 23. Maj 2011. u 20:43 »
Freeze pokusaj da uslikas koju munju ako oblacnost nije oslabila vec, ovde je povremeno bas pucalo, zbog cega je Kula na kratko ostala bez struje. Drugi pljusak dosta slabiji upravo pocinje...

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #210 poslato: 23. Maj 2011. u 20:43 »
^^ ^^
Srbine, prosao si pored mene u Guci, ako si primetio neke radove na Bjelici tu  izvodimo radove. Veliki pozdrav, sve je tako bilo kao sto si opisao bar za ovaj kraj. Trenutno se vide crni oblaci prema Kotrazi i Ivanjici a ovde pada slaba kisa.

Primetio sam radove :D Sredjujete korito Bjelice,postavljate beton okolo ili kako se to vec struchno kaze, izgleda mi da ce biti bash lepo kada zavrshite  :super:

Pozdrav i srecno u nastavku radova,znam da nije lako :D

Inache kod mene i dalje pada ali je oslabila i sada je slaba do umerena kisha krupnijih kapi...

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #211 poslato: 23. Maj 2011. u 20:45 »
Naravno, kao po običaju, Beograd je sve zaobišlo i ovoga puta. Trenutno pada slaba kiša, osvježilo je, 19°C.
Padavine danas nemjerljive!

eto, definitivno nismo imali srece.. danas sam spomenuo da se nadam da ce kod mene ostati suvo, ali naravno, kao sto je vas zaobisla kisa tako je mene okupala na ulici  >:(

iznervirao sam se kada sam na radarskom snimku video kako se oblak delom parkirao tacno iznad zajecara i isipao sve sto je imao

Van mreže Marko_bg

• **
« Odgovor #212 poslato: 23. Maj 2011. u 20:47 »
Слаба киша крупних капи код мене али без грмљавине.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #213 poslato: 23. Maj 2011. u 20:47 »
Valjevo za 24h 47mm

A Beograd za 24 dana 49.5mm... Veoma su neravnomjerno rapoređene padavine u ovom mjesecu. U nekim dijelovima Srbije je velika suša, a neki ne znaju šta će od kiše. Beograd je u nekoj sredini, ali ovamo ni višak ni manjak padavina ne mogu da izazovu neke veće štete. :)

I dalje pada kiša. Ako ovako nastavi moglo bi da padne više od 0.2mm. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 43.4mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #214 poslato: 23. Maj 2011. u 20:50 »
Ma nije lako, ali bice super kad zavrsimo regulaciju. Sad me drugar zvao iz Raske i kaze da je u Novom Pazaru danas popodne reka Rogozna napravila velike stete. Pala je velika kolicina kise, neki putevi su unisteni. U Valjevu potop, veceras je ponovo padala kisa pracena jakom grmljavinom. Preko 100 l/m2 u maju, nije neuobicajeno ali nije ni malo.

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 37
« Odgovor #215 poslato: 23. Maj 2011. u 21:05 »
Ma nije lako, ali bice super kad zavrsimo regulaciju. Sad me drugar zvao iz Raske i kaze da je u Novom Pazaru danas popodne reka Rogozna napravila velike stete. Pala je velika kolicina kise, neki putevi su unisteni. U Valjevu potop, veceras je ponovo padala kisa pracena jakom grmljavinom. Preko 100 l/m2 u maju, nije neuobicajeno ali nije ni malo.
Da, opet jako nevreme, ali kratkotrajnije od sinoćnjeg.Za kratko vreme nikao je Cb iznad Valjeva i počela je jaka grmljavina.Pokušao sam da što šta uslikam, tako da zamalo uslikam munju, ali mi crče baterija, tako da ništa od slika.Udarila je ubrzo provala oblaka uz sitan grad i opet mi je poplavljena kotlarnica i ulica, pa sam opet u stanju pripravnosti.Po mojoj proceni palo je oko 20 mm.Trenutno je sveže i još povremeno pada slaba kiša T17C.

Van mreže sabac

• **
  • Starost: 35
  • 2024
« Odgovor #216 poslato: 23. Maj 2011. u 21:08 »
kod mene sad duva vetar i po koja munja sevne, jedan bas po izgledu strasan oblak se nasao severnije od centra nekih 7,8 km i tu je bas dobro nevreme pre 10 min bilo, i jos traje,, ovde u centru samo seva i bez kapi kise je za sad. Danas ceo dan bilo je oblacno i suvo.
Svak je rođen da po jednom umre,
čast i bruka žive dovijeka.

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #217 poslato: 23. Maj 2011. u 21:14 »

Valjevo do veceras u 20h 123mm od pocetka meseca, a jos nije gotovo.

Kod mene 44.1mm

Van mreže marko79

• *
  • Starost: 45
  • carpe diem
« Odgovor #218 poslato: 23. Maj 2011. u 21:18 »
danas je konačno stgao pravi pljusak iz banata i do bačke, sve je pod vodom za nekih pola sata palo je sigurno preko 10mm uz jaku grmljavinu i pojačan istočni vetar.srećom bez grada

Van mreže Darko_9

« Odgovor #219 poslato: 23. Maj 2011. u 21:21 »
Bilo je kise oko 20:00 i sad sitna pada