Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jun 2011.  (Pročitano 58600 puta)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
Odg: Jun 2011.
« Odgovor #80 poslato: 09. Jun 2011. u 20:17 »
Upravo tako. Narednih dana neće biti uslova za jače nestabilnosti. I red bi bio da se malo odmorimo, ne pamtim kad smo zadnji put imali period od makar 5-6 stabilnih dana.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #81 poslato: 09. Jun 2011. u 20:36 »
Konachno bez vecih shansi za kishu,temp. oko 25 C milina...  :sun Shto reche Milosh da se odmorimo....

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #82 poslato: 09. Jun 2011. u 20:59 »
Upravo tako. Narednih dana neće biti uslova za jače nestabilnosti. I red bi bio da se malo odmorimo, ne pamtim kad smo zadnji put imali period od makar 5-6 stabilnih dana.

bas sam razmisljao o tome, cini mi se da je maj ili jun 2009. imao nesto duzi period nestabilnosti
moguce da sam pobrkao godinu, ali se secam da smo skoro imali jedan ovakav period

radujem se stabilizaciji i nizoj maksimalnoj temperaturi :)

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #83 poslato: 09. Jun 2011. u 22:16 »
Ne znam, malo ste brzo otpisali kišu...

Sutra već ujutru će u Vojvodini biti kiše, a poslepodne i južno od Beograda u vidu pljuskova. Pljuskova će biti i u subotu u skoro celoj zemlji. Neće biti oluja, ali negde kiša može "iznenaditi" i dobro nakvasiti zemlju.

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #84 poslato: 09. Jun 2011. u 22:20 »
Vidim i ja to Dejo, kod tebi bi ujutru mogla da padne solidna kisa, ako je verovati WRF-NMM modelu.

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #85 poslato: 10. Jun 2011. u 09:17 »
Ništa od jutarnje kiše danas u Voši..
Narednih dana umereno toplo, uz tek poneki slabiji razvoj koji može doneti pljusak uglavnom u planinskim predelima.
U četvrtak-petak bi (ukoliko se i to ne promeni) moglo ponovo biti zanimljivo. O tome više iduće nedelje, a do tada prava uživancija(uz povremeno zalivanje trave ovde.. :-\)

« Poslednja izmena: 10. Jun 2011. u 10:03 freeze »

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #86 poslato: 10. Jun 2011. u 11:53 »
Niko nije otpisao kišu, ali sve to što bi palo bilo bi iz slojastih ili slabijih konvektivnih oblaka. Znači, pljuskove sa grmljavinom možemo da otpišemo. Današnji dan i nekoliko narednih smatram stabilnima, čak i ako bude kiše ponegdje, što nije isključeno. Temperature dosta niske za ovo doba godine.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #87 poslato: 10. Jun 2011. u 16:16 »
Pa niske zbog ove budjave oblacnosti... Od ponedeljka opet vise temperature 25C +...

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #88 poslato: 10. Jun 2011. u 18:43 »
^^ ^^ Da,od ponedeljka verovatno ponovo iznad 25°C.

Sutra pljuskovi uglavnom na zapadu/jugozapadu i ponegde u Šumadiji i na zapadu Srema.

U nedelju pljuskovi mogući u dobrom delu zemlje,izuzev možda Bačke i kranjeg jugoistoka zemlje.

Od ponedeljka do četvrtka pljuskovi mogući južnije od Kragujevca pre svega u brdovito-planinskim predelima.

I dalje stoji front oko 16-17 juna..videćemo šta će od toga biti ;) ;)
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže lazar

• *
  • Starost: 38
« Odgovor #89 poslato: 11. Jun 2011. u 22:01 »
I ja sam uzivao u danasnjem danu prijala mi je promena i odmor od sparine, a tek cu da uzivam u narednih nekoliko dana kada se ocekuje prolepsanje vremena i nesto vise temperature koje ce biti u granicama podnosljivosti, ali bi vec krajem nedelje i za vikend doslo do priliva nesto toplijeg vazduha sa temperaturama oko i malo iznad 30 stepeni a sta ce biti posle vikenda modeli jos uvek treba da se usaglase GFS vidi kratkotrajno osvezenje i blazi pad temperature a odma potom bi bivalo svakim danom sve toplije i prakticno bi krenule prve jace vrucine i tropski dani u trecoj dekadi  :ufff: mada to je sve jos daleko za prognoziranje to je neko "njusenje" situacije koga se modeli vec duze vreme drze...videcemo...prosle godine smo poredjenja radi prvi udar leta i tropski talas imali vec u prvoj dekadi juna, tako da mislim da nije pogresan trenutak da razmatramo to pitanje, nije da prizivam pakao nego cisto da se pripremim psihicki za tu promenu na koju se treba svakako navici jer to ce neminovno doci pre ili kasnije...  :sunce

U Americi je recimo cela stvar sa letom poranila i to dosta, vec imaju ozbiljan topli talas sa ekstremnim vrucinama, pozare,obaranje temperaturnih rekorda od kad se vrse merenja,smrtne slucajeve a u nekim oblastima je uvedeno i vanredno stanje,zatvorene su skole itd,itd...

Van mreže laky

« Odgovor #90 poslato: 12. Jun 2011. u 10:28 »

Ponegde na jugozapadu, zapadu Srbije, u Sremu i Backoj moguci slabi pljuskovi sa ili bez grmljavine dok su u ostalim predelima sanse jako male.
Pa ako se razvedri mozda se jos i razvije neki pljusak ovako neverujem.

Slazem se sa Lazarom, krajem sledece nedelje moguc prvi topli/tropski talas. Jos uvek je to daleko, GFS je ublazio front u petak treba prvo videti sta ce biti sa tim... Od ponedeljka temperatura u porastu, a tek ponegde uglavnom na jugozapadu i zapadu moguci slabi pljuskovi sa grmljavinom...

Van mreže laky

« Odgovor #91 poslato: 13. Jun 2011. u 10:41 »

S obzirom da je danas pretezno vedro, mozda se nesto i formira ali uslovi nisu bas najbolji...

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #92 poslato: 13. Jun 2011. u 22:52 »
Kako sada stvari stoje a mislim da se nece puno menjati od petka nas ceka pakao sa temperaturom preko 30C a mozda i svih 35C uz jugozapadno strujanje to je sasvim realna prognoza.
Eto, ko to voli neka se raduje....

Van mreže Boki

• **
« Odgovor #93 poslato: 13. Jun 2011. u 23:24 »
 :-[ :-[ :o :o temperatura 35C auuuu, bice.. :histerija: :hitna:  :ufff:  :cheers: :bath: :kafa:

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #94 poslato: 14. Jun 2011. u 00:10 »
U srijedu mogući pljuskovi sa grmljavinom lokalnog karaktera u cijeloj zemlji, dok se za vikend ponovo naziru nešto konkretnije nestabilnosti. Od sutra pa nadalje prave ljetnje temperature.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #95 poslato: 14. Jun 2011. u 13:32 »
Vidim ja da je vreme da polako pripremam bazen za punjenje. Stize nam druzenje sa temperaturama preko 30C. Potrebni rekviziti za naredne dane su  :sunce  :cheers: :fishing:, uz neizbezno  :ufff:. A nekome i  :domacica

Van mreže astrogodra

• **
« Odgovor #96 poslato: 14. Jun 2011. u 13:42 »
"Oklen" sad najava da ce biti sutra kiše,i to bas koliko vidim kod mene :oboze: Pa zašto baš sutra kad je uvece pomračenje Meseca a dolazi mi 300 ljudi na trg da zajedno gledamo.....  :bang:
Ljudi jel ima šanse da se uveče ti oblaci makar "prorede"??

Update:

Uh izvinjavam se,promašio sam topic tj temu. Hteo sam "zahtevanu prognozu" al "slučajno" uletoh ovde.

Astronomsko društvo Aristarh - Kragujevac

http://aristarh.rs/

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #97 poslato: 14. Jun 2011. u 13:47 »
Sutra su najveće šanse za lokalne pljuskove sa grmljavinom u Vojvodini i planinskom dijelu jugozapadne i južne Srbije. A čak i da bude oblaka i pljuskova u Kragujevcu sutra tokom dana, velika je vjerovatnoća da će se ti oblaci uveče razići.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #98 poslato: 14. Jun 2011. u 13:48 »
Pljuskovi ce biti lokalnog karaktera, tako da moze da se desi da ih u Kragujevcu uopste i ne bude.
Bez brige po meni...

Van mreže ivkeBgd

• **
« Odgovor #99 poslato: 14. Jun 2011. u 14:11 »
Auu znaci sledece nedelje ceka nas prvi toplotni udar,bas se nesto i ne radujem toliko visokoj temp.