Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Valjevo 2011  (Pročitano 1941 puta)

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 37
Valjevo 2011
« poslato: 10. Jun 2011. u 10:15 »
Znam da izostajem mnogo, ali sam obećao da ću izbaciti što šta slika iz mog kraja :-*.Pošto nisam mogao zbog tehničkih problema jer nemam foto aparat, a moj telefon sa dobrom rezolucijom se pokvario 30. aprila, pa sam se poslužio majkinim :neznam:.Slike nisu baš dobre i profesionalne kao vaše, ali nek ostane zabeleženo da je nekad bilo :redface:.

15. maj 2011
Ovo je prvi dan mog fotkanja u Valjevu.Temperatura je bila visoka i napolju i u meni.Probudilo me grebanje u grlu, jer sam dva dana ranije vozio motor, a nisam se prikladno obukao.Dan je bio sunčan i topao sa tačno T 30C, a razvoji baš i nisu nešto bili obećavajući taj dan, a onda oko 19:00 h...

Iako me tresla jaka temperatura, to me nije sprečilo da izadjem napolje i uslikam par oblaka :ufff:.

Nažalost, počelo je traljavo jer sam pogrešno okrenuo telefon, temperatura me tresla 38 C.

Pogled na zapad i severozapad.

Pogled na sever.

Otrčao sam do mosta gde imam bolji pogled na istok.

Pogled na jug ka Maljenu, nažalost loša rezolucija ???.

Oblak nastaje iznad moje glave, počinje oštro da grmi.

Pokušao sam da uhvatim dugu, ali nažalost nisam stigao :(.

Počela je kiša, pa sam se popeo kod strica na sprat.Sunce se opet probilo.Prokleti prst >:(.

Počele su veoma krupne kapi, tako da sam mislio da će preći u grad ili sugradicu.Pljusak je trajao oko 15 min i mslim da je palo oko 5 mm.Ovo je moj eksperiment dok nekupim digitalac.
« Poslednja izmena: 10. Jun 2011. u 10:25 Stefan Valjevo »

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
Odg: Valjevo 2011
« Odgovor #1 poslato: 13. Jun 2011. u 17:52 »
Znam da izostajem mnogo, ali sam obećao da ću izbaciti što šta slika iz mog kraja :-*.Pošto nisam mogao zbog tehničkih problema jer nemam foto aparat, a moj telefon sa dobrom rezolucijom se pokvario 30. aprila, pa sam se poslužio majkinim :neznam:.Slike nisu baš dobre i profesionalne kao vaše, ali nek ostane zabeleženo da je nekad bilo :redface:.
Ovo je moj eksperiment dok nekupim digitalac.
Ako se ne varam, ovo je tvoja prva reportaža? Biće bolje drugi put ... a kad kupiš digitalac ... pola posla je već obavljeno. Kao što si i sam zaključio, potrebna je malo bolja kamera da bi se preneo momenat! U svakom slučaju  :super: za trud na prvoj reportaži!

Van mreže Stefan Valjevo

• **
« Odgovor #2 poslato: 18. Jun 2011. u 01:01 »
Kupio sam digitalac pre tri dana, pa da probam nove slike ????

Nisam podesio rezoluciju najbolje, treba mi vremena da se priviknem.Ovo su moje prve fotke digitalcem :rofl:.

15. jun 2011
Bilo je sunčano i toplo ceo dan.Imao sam probu od 16:00h do 19:30h, a kad sam izašao napolje, dočekao me lokalni razvoj oblačnosti na zapadu i severozapadu.

Pogled na severozapad.

Ovaj mi je privukao pažnju jer je odjednom počeo da jača.Pogled na jugozapad.

Nisam podesio rezoluciju, a dao sam strini da slika :redface:

Iako sunce još nije zašlo, jasno je sevalo iz ovog oblaka.Mogu misliti kako bi tek sevalo nešto kasnije.

Pokušao sam još da uslikam, ali sam nešto pomerio, pa nije htelo da slika :(.Treba da se prilagodim na fotoaparat.
« Poslednja izmena: 18. Jun 2011. u 01:16 Stefan Valjevo »

Van mreže Stefan Valjevo

• **
« Odgovor #3 poslato: 25. Jun 2011. u 03:04 »
24. jun 2011
Posle petnaest suvih dana, napokon kiša.Predhodni dan je bio najtopliji od početka godine sa 33 C.Pošto me predhodni front poprilično razočarao, red je bio da me ovaj makar malo obraduje.Pošto sam imao probu od 11:00 h do 14:00 h, ostalo vreme sam bio slobodan.Dan je bio pre podne sunčan, a popodne promenljivo oblačan i sparan sa max T 28 C.Iskoristio sam vreme da se okupam i osušim kosu napolju, jer je bio sunčanih intervala.Od 16:45 h do 17:30 h sam proveeo za kompom, a onda sam posetio sajt RHMZ i pogledao upozorenja i najave i radarsku sliku, pa sam se bacio u akciju.Oko 18:00 h sam video da snažna superćelija ide pravo na Užice.

Pogled na jugozapad prema Užicu.

Čovek mi uleće u kadar, pa sam se popeo na sprat kod strica odakle imam bolji pogled.

Prevelika rezolucija.Nisam stigao da je smanjim, ali ovako se vidi svaki detalj :neznam:.

Pogled na zapad, odakle su se i kretali oblaci.

Pored mene je bio šestogodišnji brat od tetke, koji me zalamao, pa sam iskrivio sliku :blahblah:.

Prva tura se bliži :).

Počela je kiša slabog do umerenog inteziteta.

Pogled na jugoistok.U ovom pravcu su munje oštro udarale.

Oko 19:30 h nova tura.Pogled ka zapadu.

Grmi sve više :D.

I sve bliže ;D.

Palo je oko 2 mm kiše, mada je posle toga bilo još dava kratkotrajna pljuska uz par puta jaku grmljavinu i rekao bi' da je ukupno od ovog fronta palo oko 9 mm kiše.

Koja je ovo vrsta oblaka, kad nema nakovanja, a grmi :neznam:?Altostratusi, mamatusi, nimbostratusi...?

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #4 poslato: 25. Jun 2011. u 08:26 »
Koja je ovo vrsta oblaka, kad nema nakovanja, a grmi :neznam:?Altostratusi, mamatusi, nimbostratusi...?
Verovatno nisi bio na poziciji sa koje može da se vidi nakovanj!

Van mreže Stefan Valjevo

• **
« Odgovor #5 poslato: 25. Jun 2011. u 14:18 »
Verovatno nisi bio na poziciji sa koje može da se vidi nakovanj!
Pa, nije ga bilo jer su nebo prekrili slojasti oblaci iz kojih je lepo grmelo.