Nemoj da mislis da nisam mislio na to da li je realno ili nije. Ono sto sam napisao svakako nije utopija, a sa druge strane, mene su ucili jos u prvoj godini da kada imam Kelvine pisem veliko T, a za Celzijuse malo. E sad, niko nije rekao da je to strasna greska, niti da je obavezno. Ja sam vise hteo da predocim neke stvari iz same meteorologije.
Opet, toliko oznaka se u fizici i meteorologiji poklapa i to je nuzda, jer nikad dosta slova, ali eto barem smo nesto zapamtili iz svega.
Meni deluje nebulozno da merna jedinica diriguje kako će se obeležiti fizička veličina, ali na faxu 'veži konja gde ti gazda kaže'. Ja nigde nisam sreo takvo razlikovanje oznaka (dopuštam mogućnosti da nisam pažljivo čitao), niti da postoji konvencija koja to strogo nalaže. Kada su zadaci na faxu u pitanju, poštujem oznake koje su mi date u zadatku.
Sa druge strane, ja sam učen da u matematici mogu da imam bilo kakve oznake, ali samo da mi računica bude tačna, a oznake dosledne u celom zadatku. To jeste matematička pismenost.
Naravno, osnove pismenosti treba poštovati svuda, pa čak i kada se sa tim ne slažem,
o5 nzm ili
shta vecc...
Ontopic: Vreme je i dalje lepo. Neka ostane tako. Ambijentalna muzika predivno nadopunjuje mirno, plavo vreme, bez vetra, sa pticama u daljini, iz šume... ahhh... uživancija, samo da ne moram da rmbačim.