ptprince vece ce pokazati gresis li ili ne, mada ipak ima sanse za pljuskove ili kisu u vecem delu Srbije,al juzno od Save i Dunava.
Veće je, očito, udaralo u bubnjeve i dodolisalo, samo da bi starog ptprinca diskreditovali.
Moja je greška ta što sam izostavio nailazak sledećeg fronta još istog dana. Zaista, vazdušna masa nad Beogradom nije imala potencijala za nevreme, jer je jedan hladni frontić već proleteo, pa me je zavarao, misleći da je to sve što je front imao da kaže. Međutim, isto popodne su se lagano navlačili oblaci, kao u knjigama o hladnom frontu, što me je pomalo iznenadilo (još jedan front? - za neverovati, ali istina!). Shvatio sam da sam se izglupirao, ali kasno. Trebalo je da stavim jednu ogradu u smislu da neće biti nevreme ukoliko ništa ne naiđe sa strane.
Opet, čini mi se da sam u prognozama pričao kako, na osnovu datog prognostičkog emagrama, vidim da će razvoji biti retki, ali intenzivni, odnosno da će tek ponegde doći do jakog nevremena, a da će veći deo Srbije proći bez neke značajne kiše. U tom kontekstu, mislim da nisam mnogo promašio, ali to je samo moja uteha.
S druge strane, momci su bili nepokolebljivi, i to nije loše. Budite opet nepokolebljivi, jer sledeći put bih možda mogao i da provociram
. Najzad, i sa dosta iskustva se može grešiti, naročito ako ste toliko sigurni u sebe i ne gledate šta se sve dešava u atmosferi (što se meni desilo, vama za primer šta ne treba raditi).
Najzad, nisam ja za prognostičara. Ubodem tu i tamo, ali mnogo mi je lakše da analiziram i shvatam šta se desilo, nego da gledam u budućnost. I to je meteorologija.
Drago mi je da je pala kiša, kakva takva. Međutim, nije mi nimalo drago što su neki nastradali od preteranog izliva nevremena, kao Aleksandrovac, Kruševac, Lučani itd.
Ontopic. Prilično sveže jutros, dovoljno da deci produži rukave. Ali, sunce nam se smeši, i bez zadnjih misli obećava lepo vreme.