Stefane, prvo, Valjevo ima finu ukupnu količinu padavina ove godine.
Drugo, padavine tokom leta najčešće su lokalnog karaktera, a to je nešto poput lutrije, i sam to znaš.
A treće, ne sviđa mi se što prizivaš nevremena, jer ona najčešće ne donose ništa dobro, što se najbolje videlo 25. maja, i tih ostalih datuma koje si naveo u prethodnom postu.
Svi mi ovde leti priželjkujemo kišu, i kada se najave nestabilnosti, potajno se nadamo da one neće doneti štetu koja bi nastala uz jak, orkanski vetar i krupan grad.
Jednostavno, ove godine je tako kako je, i kao i svake godine leti, neka područija dobiju dosta kiše, neka mnogo manje, a neka dobju i štetu zbog tih oluja koje ti priželjkuješ, pa mnoge porodice grcaju u dugovima jer im je rod podbacio ili kuća oštećena, ili čak i razrušena..
Sa vremenom, nikada nisi načisto siguran, tako je sada tako će biti i u nekoj budućnosti.
Dogodine ili već do kraja ove godine možda će baš tvoj kraj biti konvektivno "najzanimljiviji"..
No, ajmo videti šta kažu ENSI za moj kraj.
Lepo to izgleda, naredna 2-3 dana tsr ispod proseka uz mogućnost kiše, potom mala pauza pa ponovo toplije, ali ne kao u poslednjem toplotnom talasu, a nakon toga fino i promenljivo tj. nestabilno uz temperature oko proseka.