Jel' nije problem opis tvojih iskustava, jer i mene zanima
Ma nema tu šta da se priča!
Kada sam bio mali, munja je udarila da li negde kod nas ili kod komšije i spržila sve što je bilo uključeno u struju! Od tada, kod nas se SVE isključuje kada grmi!
Pre nekoliko godina, negde pred zoru počela grmljavina ... toliko jako i često je pucalo da sam se i ja zabrinuo ... s obzirom da se ne bojim grmljavine (ne preterano
). Prilikom svakog udara, u svakoj utičnici se čuo nekakav zvuk ... kao prekidač!
... i tako ... bliski sustret pred Đurđevdan sam već opisao ...
Ja sam kod komšije pre nekoliko godina imao "bliski susret" sa munjom ... dan pre Đurđevdana on je u dvorištu pekao prase pa se okupilo društvo. Grmelo je u daljini i činilo se da se polako udaljava ... a onda "kao grom iz vedra neba" je sastavilo tako da smo svi bili ošamućeni. Nismo ni slutili gde je udar bio i koliko je bilo blizu! Nakon par dana, komšija me zove da mi pokaže gde je udar bio! Naježio sam se kada sam video ... nekih 10-ak metara od mesta gde smo mi bili. Munja je probila crepove i udarila u vrh betonskog stuba odvalivši parče betona.
Imam negde i slike .. pokušaću da ih nađem.
EDIT: Evo tih slika ...
Razbijeni crepovi ...
Provodnik ...
Razbijen stub ...
Nisam slikao, ali ovaj stub je razbijen i na mestu gde ulazi u zemlju, a cigle koje su bilo okolo su izbijene iz zemlje!
Izvinjavam se za skretanje sa teme!
A doživljaji sa protivgradne su tek priča za sebe ... šta misliš Stef, gde najčešće udara?
Oko protivgradne na 1 km nema ni jedan objekat ... slabo da ima i drveća ... a ova bandera sa gromobranom kao meta ...