U životu nisam vidio tako visoke Tmin, kao što su ove vršačke jutros! :o Minimalne temperature od skoro 30°C su fenomen koji se jako rijetko dešava igdje u Evropi.
Prošla noć me je blago podsetila na 3. avgust 1998. godine u Bjelilima nadomak Krašića, Boka Kotorska, kada sam spavao napolju, na betonu, prekrivajući se vlažnim fortirom kako bih se rashladilo, ali nije mi mnogo vredelo. A trudio sam se, jer sam na pola sata ustajao da ponovo nakvasim fortir, jer se osušio od prethodnog kvašenja. Tada je Tivat merio Tmin od ravno 30.0 stepeni (video sam originalni dnevnik osmatranja, nema laži, nema prevare). Jutrošnji vršaćki minimum temperature je sličan ovome, pa potpuno razumem Željka i ostale Vrščane kada opisuju prethodnu noć.
Meni je bilo malo lepše jutros oko pola šest, kada je temperatura cimnula na samo 24.4, ali kako je u sobi bilo Tmin 27 stepeni, nije to ništa pomoglo da se spasem od znojenja na spavanju.
Pakao u najavi i danas. Malo je vlažnije, čini mi se, ali to vreme samo čini težim. jedino što, umesto dva i po kumulusa, danas mogu da vidim tri i po kumulusa krajem dana. I nije neka uteha.
Dolazeći na posao, pogled na kapiju je bio obeshrabrujući: T=29.8°C.