Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Zima 2011/2012!  (Pročitano 243242 puta)

Van mreže Darko_9

Odg: Zima 2011/2012!
« Odgovor #420 poslato: 22. Januar 2012. u 20:33 »
yr.no za Negotin najavljuje -23 stepena krajem meseca   :-[ Sa istoka zora rudi majčica Rusija zimu budi  :lmao:

Van mreže Stefoo

• **
  • Starost: 29
« Odgovor #421 poslato: 22. Januar 2012. u 21:08 »
yr.no za Negotin najavljuje -23 stepena krajem meseca   :-[ Sa istoka zora rudi majčica Rusija zimu budi  :lmao:
A ima li sansi za snijeg i snijezni pokrivac u utorak/srijedu za sjever BiH(tacnije Posavina,grad Modrica)? :D
„ Vjetrovi su moji prijatelji, oluje moje radosti, sunceva zega moja naslada, mukla studena jutra moji najsvecaniji casovi.”
I. A.

http://www.youtube.com/watch?v=GhLZRizkZ_M&sns=fb

Van mreže Darko_9

« Odgovor #422 poslato: 24. Januar 2012. u 18:12 »
Kakve su šanse za sneg 2 februara , Accweather uveo sneg 2 februaru u Beogradu , videćemo narednih dana da li će ukinuti!

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #423 poslato: 25. Januar 2012. u 07:24 »
E ovo ja cekam citave zime, jeste da je u 300 i nekom satu ali lepo izgleda pa cu okaciti.

Realno gledano, modeli ne odustaju od izuzetno hladnog scenarija dokle god izlazi dobacuju a u takvoj situaciji Sredozemlje bi trebalo da eksplodira. Nama ce biti problem jer od veoma mocnog AC sa severa nece moci nijedan ciklon probiti do nas i nadjacati ga.
Do tada ostra zima sa umereno do jakim mrazevima, moguce tek simbolicne padavine ali i one znaju u ovakvim situacijama da stvore koji cm.

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #424 poslato: 25. Januar 2012. u 08:15 »
Sa onako prostranom sibirskom anticiklonom teško da nešto može doći dublje u kopnu (Vojvodine), ako dođe, ciklon mora biti dublji a to sa sobom nosi topliji vazduh u južni deo Srbije, ali bi tada Vojvodina mogla dobro da prođe. Videćemo kako će reagovati Sredozemlje, ali ne očekujem neku ciklonijadu.

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #425 poslato: 25. Januar 2012. u 08:19 »
Nov ECMWF za BG "razvukao" slab sneg i za danas i za sutra: danas ceo dan na +1C a sutra uz temp. ispod nule. Od nedelje dosta hladno i suvo uz IJI vetar a novost je da je uveo bitan sneg (i za sever Srbije ali i za ostale krajeve) 2./3. februar (uz veoma niske temp.) ... ali to je još daleko i nepouzdano...

Van mreže ciklon

« Odgovor #426 poslato: 25. Januar 2012. u 09:51 »
novost je da je uveo bitan sneg (i za sever Srbije ali i za ostale krajeve) 2./3. februar (uz veoma niske temp.) ... ali to je još daleko i nepouzdano...
Bas sam na to i mislio kada sam rekao da je moguce koji cm da padne i pre one karte koju sam okacio onako usput.

@ dejo ciklona ce biti tu nema sumnje samo sto ce biti dosta juzno i nece bitno uticati na nas ali sve zavisi kako ce ponasati AC i u kom pravcu ce se siriti...

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #427 poslato: 25. Januar 2012. u 10:13 »
Vidim da se jos neki sneg najavljuje iza nedelje na T -5 i nize, ETA,ETA2,NMM,YR.NO,ACCUWEATHER... NEZNAM KOLKO JE TO POUZDANO I TACNO  :D
Zato bih dobro dosla neka strucnija pomoc od nekih starijih clanova ovde  :super:(koji se malo vise razumeju od nas amatera hehe)

Van mreže Darko_9

« Odgovor #428 poslato: 25. Januar 2012. u 11:38 »

Evo nade za ciklona , slabo je ovo ali nadamo se da će naredni EC malo povećati padavine! ;)

Van mreže laky

« Odgovor #429 poslato: 25. Januar 2012. u 12:01 »
E ovo ja cekam citave zime, jeste da je u 300 i nekom satu ali lepo izgleda pa cu okaciti.

Realno gledano, modeli ne odustaju od izuzetno hladnog scenarija dokle god izlazi dobacuju a u takvoj situaciji Sredozemlje bi trebalo da eksplodira. Nama ce biti problem jer od veoma mocnog AC sa severa nece moci nijedan ciklon probiti do nas i nadjacati ga.
Do tada ostra zima sa umereno do jakim mrazevima, moguce tek simbolicne padavine ali i one znaju u ovakvim situacijama da stvore koji cm.

Auuu kada bi se ovo ostvarilo!!! Al bi bilo zatrpavanje u Vojvodini!!! Ako modeli i dalje nastave da crtaju kretanje vrlo hladne vazdusne mase ka jugu ciklon ce se sigurno negde formirati iznad Sredozemlja, ali to moze biti i na istoku i na zapadu Sredozemlja...

Van mreže Darko_9

« Odgovor #430 poslato: 25. Januar 2012. u 12:09 »
Koje zatrpavanje u Negotinu po yr.no početkom februara  :-[ nije mi dobro!

Van mreže Fraka

• **
« Odgovor #431 poslato: 25. Januar 2012. u 12:20 »
Klasicne situacije za timocku krajinu... naravno sve je to predaleko... ali to je standard nekoliko dana sa konstantnim jakim sitnim snijegom u Negotinu...

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #432 poslato: 25. Januar 2012. u 12:26 »
ma te padavine su iz niske oblačnosti i ne mogu biti previše obilne

ono što je potencijalno puno interesnatnije svima u Srbiji je položaj ciklona u Jadranu, to bi bila prava zimska idila sa ovakvim temperaturama

Van mreže Darko_9

« Odgovor #433 poslato: 25. Januar 2012. u 12:35 »
Taj grad i nije dobio sneg u decembru evo sad i u januaru , košave nije ni bilo skoro za ovih dva meseca , sada će sve to da se nadoknadi Timočkoj Krajini! Ne pamtim da se zimi ovako dugo čekalo na košavsku situaciju ranijih zima! Biće zanimljiv početak februara ako ne ukine EC taj ciklon!

@Boce nema veze Negotinu će i taj sitan dobro doći s obzirom da nisu imali snega ove zime!

Ovo će biti hladna varijanta košave krajem januara i početkom februara , kada bude udarilo -8 koliko yr no najavljuje pa kad dune košava ima da se smrznemo samo tako! :zima2

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #434 poslato: 25. Januar 2012. u 12:54 »
Ma naravno, veliko je pitanje da li će Negotin uopšte videti sneg od ovih padavina danas i sutra (možda tek sutra) tako da će im to biti verovatno prvi sneg ove godine.

Van mreže Profiamater

• Moderator
« Odgovor #435 poslato: 26. Januar 2012. u 00:01 »
GFS-18z pojačao košavu od ponedeljka do petka sledeće nedelje, uz niske temperature tzv. "windchill" će biti gadan...

Dosta je daleko, ali neka ostane zabeleženo: spomenuti model daje od 3. februara popodne pa do 5.2. ujutru čak 30mm padavina za područje BGa na temperaturama od -10 do -5C a u jugozapadnoj Srbiji još malo više mm uz početak padavina dan ranije...

Van mreže ciklon

« Odgovor #436 poslato: 26. Januar 2012. u 00:14 »
GFS-18z pojačao košavu od ponedeljka do petka sledeće nedelje, uz niske temperature tzv. "windchill" će biti gadan...
To ce biti jako gadno! Mrzim vetar, pogotovo kad nije u kombinaciji sa snegom.

Dosta je daleko, ali neka ostane zabeleženo: spomenuti model daje od 3. februara popodne pa do 5.2. ujutru čak 30mm padavina za područje BGa na temperaturama od -10 do -5C a u jugozapadnoj Srbiji još malo više mm uz početak padavina dan ranije...

Kod mene recimo tada daje 27mm. To je ponovio vise puta a i EC je bio na tragu tome ali na tako niskoj temperaturi ne verujem da mogu da padnu tako obilne padavine!
Na zalost ne radi mi Wetterzentrale pa ne mogu da analiziram malo bolje a meteociel ne volim da gledam.

Van mreže Profiamater

• Moderator
« Odgovor #437 poslato: 26. Januar 2012. u 00:24 »
To ce biti jako gadno! Mrzim vetar, pogotovo kad nije u kombinaciji sa snegom.

Kod mene recimo tada daje 27mm. To je ponovio vise puta a i EC je bio na tragu tome ali na tako niskoj temperaturi ne verujem da mogu da padnu tako obilne padavine!
Na zalost ne radi mi Wetterzentrale pa ne mogu da analiziram malo bolje a meteociel ne volim da gledam.

Na tako niskim temp. bi i petina prognoziranih padavina bila sasvim dovoljna za značajan sneg. Realno, ili će padavine biti drastično slabije (ako ih uopšte bude bilo) ili će temp. biti viša. Teško (tačnije, veoma retko) ide -10 ili -8C uz obilne padavine u nižim predelima.

Poslaću e-mail jednom od odgovornih ljudi iz wetterzentrale.de (verovatno je to i dalje George Muller) pa ću ga pitati o čemu se radi. Možda će to već ujutru biti sredjeno, nisu česte situacije kada oni imaju (tehničke) probleme.

Van mreže ciklon

« Odgovor #438 poslato: 26. Januar 2012. u 00:59 »
Na tako niskim temp. bi i petina prognoziranih padavina bila sasvim dovoljna za značajan sneg. Realno, ili će padavine biti drastično slabije (ako ih uopšte bude bilo) ili će temp. biti viša. Teško (tačnije, veoma retko) ide -10 ili -8C uz obilne padavine u nižim predelima.

U potpunosti se slazem.

Poslaću e-mail jednom od odgovornih ljudi iz wetterzentrale.de (verovatno je to i dalje George Muller) pa ću ga pitati o čemu se radi. Možda će to već ujutru biti sredjeno, nisu česte situacije kada oni imaju (tehničke) probleme.

Pocinjem da verujem da radis za CIA, MI6, Mosad ili neku slicnu organizaciju!  :neznam:   :D

Van mreže ivkeBgd

• **
« Odgovor #439 poslato: 26. Januar 2012. u 12:00 »
EC sada ne vidi postojanost sibirrskog hladnog vazduha iznad nas,oko 4 feb bi usledilo otopljenje tj.temprature idu u plus,dal će se nešto promeniti videćemo.