Ovo proleće uz visoke temperature trenutno je normalno yr.no vidi proleće do 19 decembra , već sam negde pisao da su takve zime u Srbiji , ne može biti nekoliko meseci ledenih uz obilan sneg kao što bi neki želeli , kratke epizode proleća tokom decembra , januara , i februara su normalne svake godine ih imamo , te epizode proleća vidjamo posle dugotrajnog uticaja AC sa severoistoka koji daje magle i nisku oblačnost nižim a sunčano vreme višim predelima , čim sam video da je toliko jak uticaj AC u novembru pretpostavio sam da nas očekuje neka prolećna epizoda uz ciklonsku aktivnost i topao vazduh sa mediterana , to se upravo i dešava trenutno , narednih dana temperature prave prolećne dvocifrene što bi se reklo , kao što zime ne mogu bez kratkotrajnih prolećnih epizoda u decembru , januaru i februaru tako i leto ne može bez kratkotrajnih jesenjih epizoda tokom leta , takva nam je klima u Srbiji mi to ne možemo da promenimo , videti 16 stepeni recimo u sred januara tokom dana i u sred jula tokom dana u Srbiji je nešto najnormalnije , ne bi bilo interesantno da je recimo ceo decembar , januar i februar leden uz obilan sneg bez imalo otopljenja i da su recimo jun , jul i avgust sunačani i vreli bez imalo zahladjenja , meni je baš drago što je klima u Srbiji ovakva kakva je i što imamo zanimljivo vreme svih 365 dana u godini , nema potrebe kukati kad je recimo toplo u decembru a hladno u julu , to je nešto najnormalnije leti kratkotrajne jesenje epizode a zimi prolećne , zamislite kako bi bilo dosadno da su vrućine nekoliko meseci za redom leti i da su sneg i ledeno vreme nekoliko meseci za redom!