Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Zima 2011/2012!  (Pročitano 243263 puta)

Van mreže Marko_bg

• **
  • Starost: 39
Odg: Zima 2011/2012!
« Odgovor #200 poslato: 09. Decembar 2011. u 15:11 »
Citat: Ljubisa
... ma bitno je da su padavine krenule ...

Мени је некако у сећању ранијих година да је увек пре великих снегова морала прво да падне добра киша, па тек после њих су долазили дани са снегом. Наравно не тврдим да је то увек тако било и да мора бити, али и ја сам сигуран да ће после ових киша што су биле и што долазе, доћи и снег.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #201 poslato: 09. Decembar 2011. u 17:31 »
12Z GFS ucrtao lep front oko 15-og decembra popodne,koji bi do 16-og ujutru verovatno zavšio sa snegom i u nižim predelima u centralne i južne Srbije.

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #202 poslato: 09. Decembar 2011. u 20:15 »
Jest, prem da su temp po njemu za sad oko 0C, dovoljno da odu gore za 1C i sipak...
Jos par izlaza da istraje pa da vidimo onda...

Van mreže martin

• *
« Odgovor #203 poslato: 10. Decembar 2011. u 10:40 »
Polako da se strpimo jos malo zima je tu,kad tad formirace se neko ciklonce sto bi nama na ovim prostora donelo dobar sneg,ipak decembar smo i treba da ocekujemo sneg i prvi seriozan zamav zime :)

Van mreže Palmark

• **
« Odgovor #204 poslato: 10. Decembar 2011. u 15:31 »
Kalendarska zima nema veze za meteoroloskom zimom,koja pocinje 1.decembra. PRavi zimski meseci su decembar,januar i februar,sve ostalo je neki prelaz...ko sto je i septembar kalendarski jos uvek leto,ali apsolutno ni po chemu pravog leta vise nema (osim retkih godina,kao ove),tako ni u martu,osim ponekad,ne treba ocekivati ne znam kakvu dugotrajnu i ostru zimu.
Znaci,zima se polako,dan po dan topi,ahahaha  :D do 20.tamo nema naznaka o zimi,tako da prvi zimski mesec polako provodimo u dzempericima i prolecnim jaknama. Dobro,ostace jos januar i februar,tu i tamo za po neku pahuljicu  :sunce

Van mreže Boki

• **
« Odgovor #205 poslato: 10. Decembar 2011. u 15:50 »
Bice, bice zime, udarice ona kada se najmanje budemo nadali, jos kada se otegne i nadoknadi propusteno... ??? :deda:

Van mreže Darko_9

« Odgovor #206 poslato: 10. Decembar 2011. u 21:38 »
Ovo proleće uz visoke temperature trenutno je normalno yr.no vidi proleće do 19 decembra , već sam negde pisao da su takve zime u Srbiji , ne može biti nekoliko meseci ledenih uz obilan sneg kao što bi neki želeli , kratke epizode proleća tokom decembra , januara , i februara su normalne svake godine ih imamo , te epizode proleća vidjamo posle dugotrajnog uticaja AC sa severoistoka koji daje magle i nisku oblačnost nižim a sunčano vreme višim predelima , čim sam video da je toliko jak uticaj AC u novembru pretpostavio sam da nas očekuje neka prolećna epizoda uz ciklonsku aktivnost i topao vazduh sa mediterana , to se upravo i dešava trenutno , narednih dana temperature prave prolećne dvocifrene što bi se reklo , kao što zime ne mogu bez kratkotrajnih prolećnih epizoda u decembru , januaru i februaru tako i leto ne može bez kratkotrajnih jesenjih epizoda tokom leta , takva nam je klima u Srbiji mi to ne možemo da promenimo , videti 16 stepeni recimo u sred januara tokom dana i u sred jula tokom dana u Srbiji je nešto najnormalnije , ne bi bilo interesantno da je recimo ceo decembar , januar i februar leden uz obilan sneg bez imalo otopljenja i da su recimo jun , jul i avgust sunačani i vreli bez imalo zahladjenja , meni je baš drago što je klima u Srbiji ovakva kakva je i što imamo zanimljivo vreme svih 365 dana u godini , nema potrebe kukati kad je recimo toplo u decembru a hladno u julu , to je nešto najnormalnije leti kratkotrajne jesenje epizode a zimi prolećne , zamislite kako bi bilo dosadno da su vrućine nekoliko meseci za redom leti i da su sneg i ledeno vreme nekoliko meseci za redom!

Van mreže stratus

• *
« Odgovor #207 poslato: 11. Decembar 2011. u 01:39 »
ne treba tolika filozofija o snegu jednostavno kad prodju cikloni iznad atlantika i dodje anticiklon eto nama zime i snega

Van mreže Darko_9

« Odgovor #208 poslato: 12. Decembar 2011. u 15:26 »
Biće zanimljiva treća dekada decembra , dolazi do ponovnog uspostavljanja AC sa severoistoka kako mi se čini?

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #209 poslato: 12. Decembar 2011. u 22:39 »
Biće snega južno od Beograda, stiže vam lepa zima dole :P

pa ako bi neko bio dobar da me pozove u goste, stvarno ne tražim puno :D

Van mreže Darko_9

« Odgovor #210 poslato: 12. Decembar 2011. u 22:43 »
Biće snega južno od Beograda, stiže vam lepa zima dole :P

pa ako bi neko bio dobar da me pozove u goste, stvarno ne tražim puno :D

Biće valjda i za nas severnije , čemu žurba? :D

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #211 poslato: 12. Decembar 2011. u 23:30 »
U ovom talasu kod mene neće, a posle kad se opet navuče anticiklona, onda neće do Nove godine sigurno :D

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #212 poslato: 13. Decembar 2011. u 00:40 »
Modeli su dobro "nanjusili" situaciju oko 20.12. jos pre par dana jer zahladjenje stize sada vec sigurno. Po meni sasvim ocekivano jer kod nas zima tesko moze da pruzi snezni pokrivac koji bi se zadrzao pre sredine decembra.
Ne bi da licitiram jer ima jos dosta do 17.-18. ali juzni krajevi imaju vecu sansu za sneg od nas severno.
Slovenija, BiH i Hrvatska ce siguno dobiti lep sneg za vikend ali nisam siguran za Srbiju. Ukoliko bude jacih padavina moze doci do formiranja pokrivaca i u nizim delovima ali bi se zbog visoke dnevne temperature sneg brzo topio.
Za mene je zanimljiviji onaj drugi talas padavina koji bi mogao da nas zahvati u naredni utorak ili sredu...

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #213 poslato: 13. Decembar 2011. u 08:21 »
EC je jutros mnogo dobar za početak sledeće nedelje, samo mi nije jasno kako do mene stiže čak 0mm padavina... No ima još mesta za popravni ;D

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #214 poslato: 13. Decembar 2011. u 09:38 »
Modeli su se uozbiljili i resili su da daju sneg.  ;D   Moram se sloziti sa svima da nam je zima pred vratima. Povlaci se dosadni anticiklon ka zapadu, a sa severa se spusta dolina koja ce se produbljavati, kako u prizemlju tako i na visini, tako da bi za 8-9 dana imali stvarno impozantnu sliku.

Van mreže laky

« Odgovor #215 poslato: 13. Decembar 2011. u 10:01 »
EC je jutros mnogo dobar za početak sledeće nedelje, samo mi nije jasno kako do mene stiže čak 0mm padavina... No ima još mesta za popravni ;D

0mm i kod mene, bas sam se iznenadio pored ovakvog ciklona da nema nista padavina.
A po GFS-u bila bi ona situacija u Subotici mozda 1-2cm, u Novom Sadu vec 10-ak cm, Beogradu 15cm i vise itd.

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #216 poslato: 13. Decembar 2011. u 11:45 »
0mm i kod mene, bas sam se iznenadio pored ovakvog ciklona da nema nista padavina.
A po GFS-u bila bi ona situacija u Subotici mozda 1-2cm, u Novom Sadu vec 10-ak cm, Beogradu 15cm i vise itd.

Odlicno, mi bi onda imali citavih 4-5 cm.  :rofl:

Jos je to rano za centimetre, icice taj ciklon i severnije i juznije i ko zna gde jos ali mnogo vece sanse za juzne krajeve bar po sadasnjim izlazima.
Sever je proslog decembra prosao mnogo bolje od juga pa ce sad to da se kompezuje i tako u krug...  :)

Van mreže Darko_9

Odg: Zima 2011/2012
« Odgovor #217 poslato: 13. Decembar 2011. u 14:12 »
Kod mene yr.no ne vidi sneg pre 22 decembra , 17 decembra kiša ipak je pretoplo tad za sneg!
« Poslednja izmena: 13. Decembar 2011. u 16:09 Darko_9 »

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #218 poslato: 13. Decembar 2011. u 16:27 »
Pa vrlo moguce da ce za vikend biti pretoplo, nijedan model tu ne daje za BG dovoljno hladno za sad...

Van mreže ivkeBgd

• **
« Odgovor #219 poslato: 15. Decembar 2011. u 19:12 »
Pošto su trenutno svima oči uperene u sledeću nedelju i sneg koji bi mogao pasti,mene oduševljava 12z,koji već nekoliko izlaza crta za sam kraj godine +360h jedno prostrano AC crvenilo na Balkanu,kako bi to lepe temperature bile... :pop: