Stefane,samo da znas da je upravo avgust mesec rezervisan za najace oluje lokalno,jer su u ovom mesecu hladni frontovi sa severa sve jaci i jaci,i kada dodju na nase (pregrejano) tlo dolazi do eksplozije snaznih oblaka..
Eto toliko o tome.
BTW nista novo kod modela u 12z izlazu,dakle i dalje jugozapad i zapad zemlje imaju najvece sanse za grmljavine i pljuskove sutra.
Strujanje oblaka ce biti zapadno/severozapadno.
Tačno je da su u avgustu najjači hladni frontovi, ali oni su uglavnom najjači u Vojvodini.Mene je poslednje tri godine, od tih silnih avgustovskih oluja izobilazilo 90%.Evo, kad pogledam retrospektivu prošle decenije, što se tiče oluja u avgustu, Vojvodina ubedljivo prednjači.Tri poslednja avgusta 2008, 2009 i 2010 su bila jako slaba uopšte sa običnom kišom, a o olujama i da ne govorim.Naravno da to ne znači da će i ovog avgusta da se desi, jer je avgust 2005, 2006 i 2007 bio dosta bogatiji nestabilnijim danima, a prva dva su bila jako kišovita.Mada sve u svemu, još je ovaj mesec preostao za letoljupce, iako nisam ljubitelj visokih temperatura, ne bi' baš voleo da se ponovi avgust 2005, ali ne bi' voleo da se ponove poslednja tri glupa avgusta.Sutra nisam baš sigiran da ću dobiti nešto konkretno, jer su ovde gotovo svi modeli crtali od četvrtka, pa do danas lokalne padavine gotovo svaki dan, a pala je samo u petak.Što se tiče kiše, ona je u petak spasila poljoprivrednike od potpune propasti, ali ta kiša nije bila lokalnog karaktera, već iz široke slojaste oblačnosti, koja je bila u početku praćena grmljavinom, a ostatak bez.Ako sutra bude nešto, makar i malo grmljavine, potrudiću se da propratim.Mislim, a gotovo da sam i ubedjen, da ništa neće biti spektakularno.
Imenjače, imaš li neke obaveze? tipa posao ili tako nešto?
Sviram u jednom band-u klavijature, inače se bavim studijskim snimcima.Od prekosutra počinje festival "Tešnjarske večeri".Tako da sam se baš bazirao da se spremim u tip-top formu, ne bi' imalo smisla da na scenu izadjemo ne uvežbani, ali ne znam da li je Joca uopšte ugovorio da sviramo ovih dana, jer smo relativno sveža postava.Narednih dana će biti toplo, a to je za festival
.