Za 28. avgust predvidjam kisu, taj dan je seoska slava u selu Kucura koje se nalazi nadomak Vrbasa a visegodisnje iskustvo koje u ovom slucaju moze da posluzi kao godisnjak(jer modeli ne vide 28.) kaze da tog datuma obicno pada kisni pa eto ja ovom prilikom prognoziram kisu.
Ako vrucine krecu od 15. onda je realno i da kisa "krece" 28.
Malo kvalitetne prognoze ne moze da skodi!
Aha, ha, ha, ha
.Ako ti prognoziraš kišu tek 28-og, onda bi' ovo leto bilo jedno od najgorih i najglupljih u mom kraju.Samo mi fali da bude avgust kao i prošle godine, da od 8-og do 28-og bude gotovo bez kapi kiše, a da 28-og dodje sumerkiller bez grmljavine.Za razliku od ove, prošle sam imao maj, jun i jul sa obilnim padavinama, tako da je avgust malo odmorio zemlju od ogromne vlage, a ove godine sam imao seriju nestabilnih dana samo u maju i tri dana u julu, a velike padavine ovog leta sam dobio samo 29-og jula, a u Vojvodini su one bile i mnogo veće.Ako se ta tvoja prognoza ostvari, bolje mi je da napustim forum, jer neću imati o čemu da vas obaveštavam.Ma koliko prošla godina bila meteorološki zanimljivija od ove u mom kraju, serija od 12-og avgusta do 9-og septembra prošle godine, koja je prošla bez grmljavine, pogotovo ne bi' voleo da se ponovi i ove godine.Sve u svemu 28. avgust je isuviše daleko, a koliko vidim da sledeći front koji bi' do nas stigao negde oko utorka, a u Vojvodinu u ponedeljak uveče, opet će Vojvodina najbolje proći, što je tipično za avgust.Ni jedan od modela ne crta gotovo nikakve padavine, a i kad je za juče crtao nestabilnosti, prošao sam više nego katastrofalno, a ni danas neću proći ništa bolje, siguran sam u to.Što se tiče prognoze, ajde da i ja malo pronoziram.Pošto je prognoza za naredne dve nedelje jako loša za moj kraj, ja se nadam padavinama oko 20-og i posle.Do tad se ničemu ne nadam, a voleo bi' da nisam u pravu.Evo dugoročne prognoze, a voleo bi' da se ovo ne ostvari.
http://www.meteoprog.rs/sr/review/Beograd/Ne želim da verujem mnogo u dugoročne prognoze, ali ova godina je toliko laka za prognoziranje, da sam gotovo sve pogodio izuzev druge sedmice juna.