Izgleda da se leto ne predaje (uh, al' sam sad rekao nesto novo
), ocekujem visoke temp. (za drugu dekadu septembra) u nedelju ali i prva 3 dana naredne nedelje i bar sto se tice Beograda i okoline suvo vreme. Ali ima i drugacijih ocekivanja: W2U (na sajtu B92 bi trebalo da je njihova prognoza) za ponedeljak popodne i uvece najavljuje kisu i pljuskove: "U ponedeljak posle podne u severnim, uveče u centralnim, a u noći
u svim predelima naoblačenje sa kišom i pljuskovima." Ja ne "vidim" kisu u Beogradu u pon. predvece (mozda ja gresim)... Za taj ponedeljak bolje deluje prognoza RHMZ-a koja za Beograd ne daje nikakve padavine (daje mogucnost pljuskova za Novi Sad) ali cini mi se da daje malo nize temp. nego sto ce biti -za Beograd Zavod za pon. daje Tmax 30C, a u pon. ce temp. u BG verovatno biti par stepeni preko 30C bez obzira na moguce "skretanje" laganog vetra sa jutarnjeg JJI na SSZ od podneva. "Treca strana" tj. meteorolog Meteosa (Sparavalo) na svom sajtu za BG daje 50% sanse za kisu u pon.
Sa "vremenom se nikad ne zna" (tj. nikad nismo 100% sigurni) pa svakako ostavljam mogucnost da sam pogresio u svojoj proceni da ce u BG u pon. biti vruce i bez padavina...