Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Septembar 2011  (Pročitano 49793 puta)

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
Odg: Septembar 2011
« Odgovor #160 poslato: 19. Septembar 2011. u 15:03 »
^^
Bas me je iznenadila njihova prognoza.
Nemoguce da ce sve proci tako mirno bez i jednog pljuska sa grmljavinom.  :-\
Ulegnute grmljavine bi trebalo biti, bez toga ne verujem da ce proci...

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #161 poslato: 19. Septembar 2011. u 15:21 »
Za tvoju informaciju, meteoalarm prikuplja podatke dobijene od lokalnih hidrometeoroloskih zavoda, koje onda obradjuje i prikazuje... Naravno da ce biti isto...

Ok,nisam to znao... verovatno da rhmz malo preteruje :D ok i da padne preko 40 mm mislim da to ipak nije za crveno upozorenje

Van mreže Vozd

• *
  • Geek
« Odgovor #162 poslato: 19. Septembar 2011. u 17:06 »
^Tu smo svi da nesto naucimo :) Videcemo sta ce biti, oblacnost je vec stigla do zapadnih i jugozapadnih delova :)

Van mreže Stefan Valjevo

• **
  • Starost: 37
« Odgovor #163 poslato: 19. Septembar 2011. u 18:12 »
Još će ESTOFEX ispasti najtačniji danas za naš kraj pored svih modela :histerija:.

Van mreže Darko_9

« Odgovor #164 poslato: 19. Septembar 2011. u 18:48 »
Biće oko 30 stepeni u trećoj dekadi septembra ali iznad 30 stepeni teško , barem ne za područije Beograda!

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #165 poslato: 19. Septembar 2011. u 18:55 »
Još će ESTOFEX ispasti najtačniji danas za naš kraj pored svih modela :histerija:.
Ništa netačniji od drugih i obrnuto!
U principu, ovo što je postavljeno na forumu je najkonkretnije i najtačnije! Na žalost nas koji smo "pod belim"! >:(

Van mreže laky

« Odgovor #166 poslato: 19. Septembar 2011. u 19:16 »
Ljudi padavine su tek pocele. Jeste da modeli nisu ovaj pocetak bas najbolje predvideli ali vrtece se ciklon i sutra, bice kise.
GFS se ispravlja u poslednjem trenutku za danas ali sada je to nebitno, pomerio je padavine severnije za sutra pa bi u celoj Srbiji konacno bilo jacih padavina ali videcemo...

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #167 poslato: 19. Septembar 2011. u 19:20 »
Vrtece se ciklon i sutra, bice kise.
Samo da prestane ovaj vetar ... u suprotnom, teško da će biti kiše (mislim na Banat).

Van mreže nemanja KS

• *
  • Starost: 29
« Odgovor #168 poslato: 19. Septembar 2011. u 20:23 »
Klasicna ispala pogotovo za Centralnu i Jugoistocnu Srbiju, pa dokle..? dok ne proizvedeemo vestacku oluju nema nama kise :D

Na mreži Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #169 poslato: 19. Septembar 2011. u 21:33 »
WRF nacrta vrlo ozbiljnu kišu za sutra. Za Beograd konkretno oko 35mm, južnije i zapadnije još više, sjevernije znatno manje.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #170 poslato: 20. Septembar 2011. u 02:23 »
deluje mi da ćemo sutra (tj. danas) imati više sreće sa padavinama

Van mreže Boki

• **
« Odgovor #171 poslato: 20. Septembar 2011. u 18:34 »
Od cetvrtka nam se ponovo vraca dominacija Anticiklona sto znaci vedro i toplo sa temperaturama iznad proskea... Moguce je da sa temperaturama od 30C jos uvek nije gotovo.. :-X

Van mreže engadin

• *
« Odgovor #172 poslato: 20. Septembar 2011. u 19:47 »
nebi ni ja reko da je s temperaturama od 30 pa i vise gotovo.ceka nas jos i miholje ili bablje ljeto,koje zna biti izuzetno vruce i stabilno,a i zna potrajati malo duze nego sto treba.sjetimo se proslogodisnjeg miholjeg ljeta,cak se do gotovo samog kraja novembra vuklo.

Van mreže Darko_9

« Odgovor #173 poslato: 20. Septembar 2011. u 19:51 »
nebi ni ja reko da je s temperaturama od 30 pa i vise gotovo.ceka nas jos i miholje ili bablje ljeto,koje zna biti izuzetno vruce i stabilno,a i zna potrajati malo duze nego sto treba.sjetimo se proslogodisnjeg miholjeg ljeta,cak se do gotovo samog kraja novembra vuklo.

Prošle godine je novembar bio topliji od oktobra u većem delu Srbije...baš me zanima kakav će biti oktobar i novembar ove godine!

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #174 poslato: 20. Septembar 2011. u 23:17 »
Kakvo crno bablje leto. Ako se ostvari septembar kakav su sad prognoze do kraja, mi mozemo komotno da udjemo iz leta u zimu u toku oktobra.

Van mreže Srbin

« Odgovor #175 poslato: 20. Septembar 2011. u 23:28 »
 ^^

Stvarno bi bio red da jednom zima krene na vreme(od pochetka novembra barem) a ako moze i malo pre vremena nemam nishta protiv :D

Van mreže Darko_9

« Odgovor #176 poslato: 20. Septembar 2011. u 23:31 »
^^

Stvarno bi bio red da jednom zima krene na vreme(od pochetka novembra barem) a ako moze i malo pre vremena nemam nishta protiv :D

Pa bio bi red valjda će biti hladan ove godine novembar , nećemo valjda imati 2 uzastopce topla novembra  :neznam:

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #177 poslato: 20. Septembar 2011. u 23:34 »
Anticiklon jak kao čelik dobar deo godine i to je to..šta drugo reći.  :kafa: :kafa:

Dobro je i ovaj ciklon koji nam sada donosi padavine uspeo da se stvori,inače da nije bilo njega tek bi bila opšta katastrofa.

Dakle,taj povišen pritisak duž obale Francuske deluje izuzetno čvrsto i sa lakoćom odbija skoro sve upade sa Atlantika.

U narednom periodu ćemo imati naravno sunčano i stabilno vreme,al makar nema one crvene Azorske anticiklonuše,pa bi makar moglo biti magle ako  nas ništa drugo neće podsećati na jesen.  ::)

Pošto je Atlantik u bloku,onda treba obratiti pažnju na ove pokušaje prodora hladnoće sa istoka/severoistoka,kao što daje mogućnost EC,a to bi rekao bih bila baš baš nagla promena ako se ostvari,jer bi vrlo lako moglo da ode u minus na visini,ali otom potom sve su ovo neke pretpostavke i sve to polako izlazi iz okvira meseca septembra.  ;)
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Srbin

« Odgovor #178 poslato: 20. Septembar 2011. u 23:45 »
Pa bio bi red valjda će biti hladan ove godine novembar , nećemo valjda imati 2 uzastopce topla novembra  :neznam:

Proshle godine je bio ekstremno topao,znam da je kod mene u oktobru obelelo jednom i posle ja mislim da ceo novembar nije pao sneg(mozda jeste al neki zanemarljiv),chak je i decembar bio nikakav,red je da se ova zima iskupi i da krene na vreme,a ako krene na vreme zahladjenje s'obzirom da je novembar poznat po dobrim paadvinama,moze biti i lepog snega vishe puta josh na pochetku zime,pa da konachno steknem utisak o nekoj normalnoj zimi koja traje barem od pochetka novembra pa do kraja februara(nek i bude toplih talasa shto je normalno i uvek ih je bilo)al ne da krene zima negde polovinom decembra i da traje do februara i da u tom razdoblju o5 bude dosta toplih talasa...

Samo hocu da kazem da su kod mene barem poslednjih 4 5 zima nikakve ako ne i vishe i da je stvarno red na malo jachu zimu,da kao shto kaze jedan prijatelj stariji: "Ode pola drva do nove godine" shto  je nekada bilo sasvim normalno....

Van mreže Darko_9

« Odgovor #179 poslato: 21. Septembar 2011. u 15:55 »
Nažalost anticiklon aktivan do kraja meseca , padavina ni za leka , što je palo palo je! temperature od 26 do 28 stepeni uz sveža jutra!