Ljubiša jel se ovo desilo jutros?? :o
Evo imam link vesti:
NEVJEROJATAN VIDEO: U RUSIJI PALA KIŠA METEORITA Oštećene su zgrade, 500 ljudi je ozlijeđeno!NOVO 10:00 - Čula sam snažnu eksploziju i vidjela jako svjetlo. Sve je bilo jako osvijetljeno, ispričala je jedna od mještanki za Siberian Times.
'Bilo je poput scene u filmu 'Armageddon'. Stvarno sam pomislio da nam je došao kraj', rekao je jedan od svjedoka.
'Strašno! Eksplzija je bila toliko jaka, bez riječi sam', dodao je.
NOVO 9:20 Prema novim podacima Ministarstva za krizne situacije oštećene su brojne zgrade u čak šest ruskih gradova u oblasti Čeljabinsk, a pomoć liječnika zatražilo je čak 500 ljudi, javlja Russia Today. Policija kaže kako bi ta brojka mogla još rasti.
Oleg Malkov, znanstvenik sa Sveučilišta u Moskvi, rekao je za novine Komsomolskaya Pravda da meteorit nije na vrijeme detektiran jer je dolazio iz smjera Sunca.
- Mi možemo registrirati jedino meteore koji dolaze iz smjera noćnog neba, rekao je Malkov.
Izmjeren je i nivo radijacije te je utvrđeno da je na normalnoj razini.
MOSKVA - U ruskom gradu Čeljabinsku, istočno od Urala, pala je kiša meteroita. Nakon toga odjeknula je jaka eksplozija nakon čega je u gradu zavldala potpuna panika.
Russia Today javlja kako je liječničku pomoć zatražilo čak 250 ljudi, neke škole su evakuirane, a dio meteorita navodno je pogodio jednu tvornicu. Nad gradom se nadvio gusti dim.
Istovremeno, iz ruskog Ministarstva za krizne situacije stižu dvojaka priopćenja. U jednom se tvrdi da se radi o kiši meteora dok se u drugom tvrdi kako je riječ o jednom meteoritu.
Prema posljednjim informacijama, na terenu je 20.000 spasioca. Tri zrakoplova nadziru regiju. Svjedoci događaja kažu da se čula snažna eksplozija te su u jednome trenu pomislili kako se radi o potresu. Neki kažu kako su vidjeli da s neba padaju 'vatrene kugle'.
- Meteor se raspao iznad Urala, djelomično sagorjevši u nižim slojevima atmosfere. Komadi meteora dosegli su Zemlju i pali u slabo nastanjene zone područja Čeljabinska, priopćila je lokalna podružnica ruskog ministarstva za izvanredna stanja.
Policija je u stanju visoke pripravnosti te su započeli 'operaciju Fortress' kojoj je cilj očuvati vitalnu gradsku infrastrukturu. Roditelji su zamoljeni da dođu po svoju djecu u škole i odvedu ih doma te da ako nisu prisiljeni ne napuštaju svoje domove.
Mnogi lokalci kazali su kako je eksplozija bila snažna te da su im na kućama razbijeni prozori, a telefonske linije ne rade.
'Ova eksplozija je prestrašna, potpuni šok. Razbijeni su mi prozori, telefon ne radi', jedan je od brojnih statusa na Twitteru.
izvor:Jutarnji list
Zanimljivo da su ovo ljudi iz NASE rekli kako se ovaj meteor neće ni videti na zemlji a on bogami ostavi posledice
Baš je silovit udar bio :o
Око 500 људи је повређено када је експлодирао метеор изнад Чељабинске области на Уралу. Ударни талас поломио прозоре на неколико зграда, а срушена је и једна фабрика.
Метеорска киша изазвала је експлозије у доњем делу атмосфере изнад Урала, а у појединим областима распрснули су се прозори на кућама. Према последњим информацијама, повређено је око 500 људи, међу којима има и деце, преноси РИА Новости.RTS