Narucito u visim delovima Beograda... Gledajuci wrf, vrlo je moguce da ce u kosutnjaku vrlo brzo kisa preci u sneg...
Pitanje je da li će uopšte i koliko kiše biti. Košava će već u toku noći krenuti da spušta temperaturu, računam da će sutra Tmax prije početka padavina biti oko 4°C. Međutim, čim bi krenule jače padavine uveče, vjerujem da bi se temperatura vrlo brzo spustila dovoljno nisko da kiša pređe u susnježicu i snijeg. A onda bi snijeg padao na temperaturi u blagom plusu, sve do jutra kad bi se temperatura spustila do 0°C. Sve sam ja to fino isplanirao, još samo da se i ostvari.
nikako mi ne ide SE vetar sa takvim snegom i padom temperature koja danas ide svugde preko 5c. lici mi da bi na severu, a imajući u vidu položaj ciklona, vetar bio pravca E-NE, bar severnije od Novog Sada.onda bi imali tu "rupu" u padavinama koju njuše modeli u centralnoj srbiji, a na severu vojvodine čist sneg uz umeren istočni vetar.sve to naravno do kasno uveče, kada bi se centar ciklona pomerio istočnije.
Pa upravo tako. Sutra tokom dana će strujanje biti jugoistočno i istočno, pa se najviše padavina očekuje u Vojvodini i na zapadu zemlje. Uveče i u toku noći vjetar okreće na sjeverni i sjeverozapadni smjer, pa će padavina uz pad temperature biti i u ostatku zemlje.
Kako ce sjeverozapad bosne proci sutra
Slobodno mogu da ti kažem da možeš da očekuješ dobar snijeg, i preko 10cm.
Ciklon će se postaviti tako da Bosna dobro prolazi sa padavinama.