Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2011  (Pročitano 83629 puta)

Van mreže Darko_9

Odg: Decembar 2011
« Odgovor #280 poslato: 18. Decembar 2011. u 15:08 »
Kako ce sjeverozapad bosne proci sutra
To nas pitaš svaki drugi dan

http://i42.tinypic.com/v75g04.png

A ne kažeš koji ti konkretno grad/mesto treba?

Van mreže draksenic23

• *
« Odgovor #281 poslato: 18. Decembar 2011. u 15:15 »
pa pitam vas za sjeverozapad bosne to je sirok pojam,ako ste strucni odgovori te mi

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #282 poslato: 18. Decembar 2011. u 15:41 »
Narucito u visim delovima Beograda... Gledajuci wrf, vrlo je moguce da ce u kosutnjaku vrlo brzo kisa preci u sneg...

Pitanje je da li će uopšte i koliko kiše biti. Košava će već u toku noći krenuti da spušta temperaturu, računam da će sutra Tmax prije početka padavina biti oko 4°C. Međutim, čim bi krenule jače padavine uveče, vjerujem da bi se temperatura vrlo brzo spustila dovoljno nisko da kiša pređe u susnježicu i snijeg. A onda bi snijeg padao na temperaturi u blagom plusu, sve do jutra kad bi se temperatura spustila do 0°C. Sve sam ja to fino isplanirao, još samo da se i ostvari. :)

nikako mi ne ide SE vetar sa takvim snegom i padom temperature koja danas ide svugde preko 5c. lici mi da bi na severu, a imajući u vidu položaj ciklona, vetar bio pravca E-NE, bar severnije od Novog Sada.onda bi imali tu "rupu" u padavinama koju njuše modeli u centralnoj srbiji, a na severu vojvodine čist sneg uz umeren istočni vetar.sve to naravno do kasno uveče, kada bi se centar ciklona pomerio istočnije.

Pa upravo tako. Sutra tokom dana će strujanje biti jugoistočno i istočno, pa se najviše padavina očekuje u Vojvodini i na zapadu zemlje. Uveče i u toku noći vjetar okreće na sjeverni i sjeverozapadni smjer, pa će padavina uz pad temperature biti i u ostatku zemlje.

Kako ce sjeverozapad bosne proci sutra

Slobodno mogu da ti kažem da možeš da očekuješ dobar snijeg, i preko 10cm. :) Ciklon će se postaviti tako da Bosna dobro prolazi sa padavinama.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Na mreži Aleksa

« Odgovor #283 poslato: 18. Decembar 2011. u 15:49 »
Miloshe,a ja kako cu proci?

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #284 poslato: 18. Decembar 2011. u 15:56 »
Šta znam, na osnovu karata bi se reklo da tvoj kraj nije baš u najboljoj poziciji, ali nikad se ne zna. Biće snijega vjerovatno, ali ne mnogo.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #285 poslato: 18. Decembar 2011. u 15:59 »
Jos samo da se ne napravi rupetina na Beogradu, pa da pada ko sneg oko Beograda :)
GFS se nameracio da smanji padavine na simbolicne, necu vise ni da ga gledam, samo wrf sad...

Van mreže ERCI

• *
  • Starost: 37
« Odgovor #286 poslato: 18. Decembar 2011. u 16:00 »
Kako ce jugozapad Srbije proci sa snegom narednih dana molim strucne da odgovore
...
E R C I

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #287 poslato: 18. Decembar 2011. u 17:08 »
Kako ce jugozapad Srbije proci sa snegom narednih dana molim strucne da odgovore
...
Prema novom gfs koji upravo izlazi, padavine na zapadu i jugozapadu bi pocele nesto kasnije tek sutra uvece sto je po meni presudan faktor za formiranje pokrivaca. Bile bi to uglavnom snezne padavine, mozda u pocetku samo slaba kisa. Kad su svi licitirali kod mene ocekujem oko 10cm sneznog pokrivaca.

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #288 poslato: 18. Decembar 2011. u 17:26 »
...
Slabe padavine su moguce tokom jutra, ali one prave vece padavine na jugozapad stizu u poslepodnevnim satima posle 13h
Do veceri mozda neces imati cist sneg, nego susnezicu, ali od veceri trebalo bi da se nadas snegu, u kolicinu ne bih da ulazih, ali tokom sutrasnje veceri i noci doci do stvaranja sneznog pokrivaca.

Van mreže ERCI

• *
  • Starost: 37
« Odgovor #289 poslato: 18. Decembar 2011. u 17:34 »
Slabe padavine su moguce tokom jutra, ali one prave vece padavine na jugozapad stizu u poslepodnevnim satima posle 13h
Do veceri mozda neces imati cist sneg, nego susnezicu, ali od veceri trebalo bi da se nadas snegu, u kolicinu ne bih da ulazih, ali tokom sutrasnje veceri i noci doci do stvaranja sneznog pokrivaca.
hvala gabesz20,sutra vece se javljam sa informacijama
E R C I

Na mreži Aleksa

« Odgovor #290 poslato: 18. Decembar 2011. u 17:35 »
Koji deo Srbije prvo zahvata oblacnost?Jel jugozapad?

Van mreže Darko_9

« Odgovor #291 poslato: 18. Decembar 2011. u 17:45 »
Koji deo Srbije prvo zahvata oblacnost?Jel jugozapad?
Pogledaj

Parče ciklona koji se formira zahvata polako deo Srbije , jugozapad kako mi se čini , jedva čekam sutra da vidim kretanje ciklona vidim da su mnogi na forumu nestprljivi i tema decembar 2011 je aktivna čitav dan a sutra će biti još aktivnija kada centar ciklona udje u Srbiju! Sad da li će vetar uticati na padavine videćemo , sve u svemu biće zanimljivo Sveto Nikoljdansko veče! Prvi sneg nam ne gine!

Na mreži Aleksa

« Odgovor #292 poslato: 18. Decembar 2011. u 17:48 »
Znaci kod mene bi oblacnost dosla tek kasno popodne i uvece,tako da kisa ne bi dugo padala.Sutra mi je slava,ako budem imao srece videcu i pahulje uvece.

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #293 poslato: 18. Decembar 2011. u 18:42 »
Ja se ne nadam previse, cim je jugoistocno strujanje u igri. Tek u noci ponedeljak na utorak i u utorak pre podne sneg kod mene. Ne ocekujem vise od 5cm

Zanimljiv mi je poslednji izlaz Ensamble GFS-a, produbljivanje ciklona u Jonskom moru i lep sneg u vecem delu Srbije. Ali videcemo, da prvo prodju ova dva dana.

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #294 poslato: 18. Decembar 2011. u 18:49 »
Dakle 19. decembar sa mogucih par cm izaziva ludilo.Kako karte na kompu od kuce nismo mogli pratiti pre 30-40 godina.Tada bi ovakav Nikoljdan bio oznacen kao mekan.No vremena se menjaju.
Vecina modela daje padavine(kisu i sneg).Nejasno je koliko ce vetar uticati na padavine ali verujem ne mnogo jer do popodneva padavine ce uglavnom biti kozmetitcke a onda vetar okrece sa južnih smerova,prvo na severu Vojvodine,vec u vecernjim satima i tad glavne padavine stizu.Da sutra nema kosave ovo bi izgledalo dosta lepse.Videcemo vecerasnji EC ali hrvatski aladin daje malo ozbiljnije padavine u obliku snega severu Vojvodine u toku sutrasnje veceri i noci.Zanimljiv je ciklon nastao spustanjem doline sa severa za dva tri dana u Djenovskom zalivu koji vec nekoliko dana kontrolni GFS-a ubacuje.Veceras je AC ostala zapadnije a ciklon se produbio pa bi u tom slucaju skoro cela Srbija imala pravi sneg.Videcemo sta drugi modeli kazu.Takodje glavni GFS-a vidi dosta nize tem. od svih ostalih ensembla pa sutra gotovo i ne daje kisu.Tako je bilo juce a tako je i danas.

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #295 poslato: 18. Decembar 2011. u 21:50 »
Evo moja očekivanja za sutra, sve u svemu od večeri u većem delu zemlje sneg...
http://www.serbianmeteo.com/portal/

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #297 poslato: 18. Decembar 2011. u 23:59 »
Što se tiče Beograda, za sutra (ponedeljak) maltene tokom celog dana ne očekujem nikakvo "interesantno" vreme, uglavnom suvo uz JI vetar ali tokom noći očekujem padavine i naročito u drugom delu noći ka utorku i u utorak ujutru očekujem snežne padavine na "pozitivnoj" nuli (u centru grada; a par decimala niža temp. u pojedinim delovima grada bi bila veoma značajna) uz SSZ vetar i iako je zemlja još uvek relativno topla mislim da ćemo u utorak imati izmeren prvi snežni pokrivač u BGu. Ovakvu prognozu sam pre par dana napisao i Genčiću, potom nisam pratio modele par dana (što je možda i dobro jer bih se verovatno sludeo gledajući ih - čitajući neke komentare na forumu, deluje mi da su modeli dosta "lutali" i često menjali svoja očekivanja) i trenutno ostajem pri staroj prognozi... a kao i svaka prognoza i ova moja može da se ne ostvari.

Na mreži Marko_bg

• **
« Odgovor #298 poslato: 19. Decembar 2011. u 00:10 »
Неко је написао да би прво виши делови Београда могли добити снег, тако да је мени остао у сећању онај снег крајем јануара прошле зиме, кад су на почетку падавина у првих два сата Церак и Кошутњак имали снег а Карабурма кишу. А кад је коначно и на Карабурми кишу сменио снег, Церак је већ имао 2-3 цм снежног покривача.

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #299 poslato: 19. Decembar 2011. u 00:16 »
Jeste, izvestavali smo prosle god ovde live kad se to desilo na forumu, ali sad ne znam koliko ce biti intenzivne padavine za tako nesto...