Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2011  (Pročitano 83628 puta)

Van mreže Darko_9

Odg: Decembar 2011
« Odgovor #320 poslato: 20. Decembar 2011. u 14:47 »
Što se tiče Beograda najverovatnije ovaj decembar ostaje bez snega kao 2004 godine!

Van mreže Boki

• **
« Odgovor #321 poslato: 20. Decembar 2011. u 14:54 »
Kakve su po vama sanse da mi juznije dobijemo koji cm novog snega u cetvrtak.....

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #322 poslato: 20. Decembar 2011. u 15:04 »
Kakve su po vama sanse da mi juznije dobijemo koji cm novog snega u cetvrtak.....

Pa Boki videcemo jos nista nije sigurno. GFS daje nesto malo padavina, EC nista, ali ENS GFS-a postavlja ciklon blize nama pa su sami tim i padavine tu i to lepe padavine.

Sta ce bbiti videcemo, jedino je sigurno da ce temperature biti nize nego danas , ujutru krecemo iz minusa, a tokom dana oko 0C, sve zavisi od padavina.

Van mreže slobopfc

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #323 poslato: 20. Decembar 2011. u 16:51 »
Prvo da pozdravim sve clanove i da im se zahvalim za komentare i prognoze vremena. Inace ja posecujem ovaj sajt oko mesec ipo dana a sad se prvi put javljam. Bas me razocarao ovaj ciklon od juce skoro da nisam ni video sneg ao pokrivacu i da ne govorim. Koliko sam ja gledao prognozu cini mi se da nam nema skoro nekih ozbiljnijih sneznih padavina. Decembar nam polako prolazi i jos nam ostaju januar i februar i nadam se da cemo bolje proci, kad vec sad nema pokrivaca ja bih bio zadovoljan da se ponovi januar i februar 2005 ako se nevaram kad je snezni pokkrivac ako me secanje dobro sluzi bio vise od mesec dana. Voleo bih ako neko moze da mi kaze kakvo ce vreme biti narednih 7 dana i kad mozemo ocekivati neki jaci ciklon. Pozzz....

Van mreže Darko_9

« Odgovor #324 poslato: 20. Decembar 2011. u 17:48 »
Prvo da pozdravim sve clanove i da im se zahvalim za komentare i prognoze vremena. Inace ja posecujem ovaj sajt oko mesec ipo dana a sad se prvi put javljam. Bas me razocarao ovaj ciklon od juce skoro da nisam ni video sneg ao pokrivacu i da ne govorim. Koliko sam ja gledao prognozu cini mi se da nam nema skoro nekih ozbiljnijih sneznih padavina. Decembar nam polako prolazi i jos nam ostaju januar i februar i nadam se da cemo bolje proci, kad vec sad nema pokrivaca ja bih bio zadovoljan da se ponovi januar i februar 2005 ako se nevaram kad je snezni pokkrivac ako me secanje dobro sluzi bio vise od mesec dana. Voleo bih ako neko moze da mi kaze kakvo ce vreme biti narednih 7 dana i kad mozemo ocekivati neki jaci ciklon. Pozzz....

Slobo dobrodošao , prvo nam reci odakle si i postavi lokaciju u profil , da bi znali!

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #325 poslato: 20. Decembar 2011. u 18:29 »
Koliko mi se čini prema trenutnim izlazima, u četvrtak bi novi snijeg mogli da dobiju samo planinski predjeli južne i jugozapadne Srbije, i to ne preko 5-10cm novog. Neke slabije padavine za veći dio Srbije se crtaju za subotu, ali vjerujem da će i to ispariti do tada, a i da bi svakako bilo previše toplo za snijeg u nizijama.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže slobopfc

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #326 poslato: 20. Decembar 2011. u 18:51 »
Lokacija Beograd- Krnjaca.

Na mreži ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #327 poslato: 20. Decembar 2011. u 19:23 »
Sad slusam prognozu  na RTS-u u kojoj se kaze da se u cetvrtak ocekuje povecanje sneznog pokrivaca u centralnoj i juznoj Srbiji!
Izgleda RHMZ prognozira jaca padavine juzno od Beograda.

Van mreže Boki

• **
« Odgovor #328 poslato: 20. Decembar 2011. u 19:26 »
To sam i ja sada cuo.....Malo preteruju, kazu znatno povecanje visine sneznog pokrivca u centralnim i juznim predelima....
Eh kako oni pale ovaj narod za toliki sneg..... :lmao:

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #329 poslato: 21. Decembar 2011. u 00:59 »
Što se tiče mog kraja,očekujem snežne padavine dobar deo dana u četvrtak....ali naravno slabog intenziteta ! ;)

Nešto jačih padavina bi moglo jedino biti na potezu Vranje-Dimitrovgrad.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #330 poslato: 21. Decembar 2011. u 08:30 »
Jutros stanje nepromenjeno....i dalje stoje nekakve slabašne padavine u četvrtak u južnijoj polovini zemlje.  ;)

Samo se ne ne zna hoće li te padavine biti od ciklona jugoistočno od nas,ili će biti u sklopu ove oblačnosti koja dolazi sa severozapada.  ;D
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže martin

• *
« Odgovor #331 poslato: 21. Decembar 2011. u 09:45 »
Konacno dobicu jedan dobar sneg,prema trenutni izlaza modela,ciklon najprvo zafatice jugozapadni i juzni dio Makedonija vo vecerni casovi,a u tok noc cela Makedonija bice pod snezni padavine,i u cetvrtak preko skoro celi dan padace sneg,naravno intezitet padavine menjacese.
EC jutros za Skopje daje 14mm naravno u obliku sneg  :)

Van mreže laky

« Odgovor #332 poslato: 21. Decembar 2011. u 11:09 »
Kako su slozni modeli kada je anticiklon u pitanju!
Posle ciklona koji ce sutra svojim rubnim delom zahvatiti jug Srbije i doneti slab sneg povremeno centralnoj Srbiji i malo jace padavine jugu i jugoistoku Srbije ocekuje nas postepena stabilizacija i dalji rast vazusnog pritiska. U petak nas ocekuje suvo i hladno vreme, ponegde na jugu Srbije mozda bude provejavao slab sneg ali padavine ce uglavnom prestati. U subotu takodje hladno a krajem dana se ocekuje hladan front sa severozapada koji ce doneti slabe padavine vecini predela verovatno u obliku snega. U nedelju do kraja dana sneg ce prestati da pada u svim predelima a od ponedeljka iznad veceg dela Evrope ponovo se vraca jak anticiklon, inverzija i magla. Koliko ce se ovaj anticiklon zadrzati iznad Evrope videcemo...

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #333 poslato: 21. Decembar 2011. u 11:14 »
od ponedeljka iznad veceg dela Evrope ponovo se vraca jak anticiklon, inverzija i magla.
A u vishim predelima sunce i toplina....

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #334 poslato: 21. Decembar 2011. u 17:39 »
Kakav se anticiklon crta za sledecu nedelju, to je strasno. Iznad naseg podrucja 1045mb. Kakva ce to magla biti mogu samo da zamislim, a i sneg iz magle je moguc.

Van mreže nou kamp

• *
« Odgovor #335 poslato: 21. Decembar 2011. u 18:07 »
potpuno se slazem.depresivna maglushtina i studen sa mogucim snegom sitnim.
bice lepo sunce na planinama ili uz more.ko bude tamo.. :jupi:

Van mreže снег

• **
  • Starost: 46
  • ЈОШ СЕ ЗИМЕ НЕ ПРЕДАЈУ!
« Odgovor #336 poslato: 21. Decembar 2011. u 18:08 »
Kakav se anticiklon crta za sledecu nedelju, to je strasno. Iznad naseg podrucja 1045mb. Kakva ce to magla biti mogu samo da zamislim, a i sneg iz magle je moguc.

да ли је управо у таквим ситуацијама, при тако високом притиску могућ екстремно јак мраз, такозвано језеро хладног ваздуха? поготово котлине и сл? шта кажу наши експерти? сећам се ја јаких зимских ац магли и са по -12 усред дана у Београду...
Небеса казују славу Божију а природа савршену лепоту Творчеву.

Van mreže Darko_9

« Odgovor #337 poslato: 21. Decembar 2011. u 21:32 »
S obzirom da je sledeće nedelje poslednja nedelja u godini mogu slobodno reći da "nema snega do kraja godine u Beogradu" to potvrdjuje i EC večernji! 25 decembra samo pojedini delovi Srbije mogu dobiti neke nemerljive padavine!

Van mreže tamnavac

• *
« Odgovor #338 poslato: 21. Decembar 2011. u 22:47 »
jos 10 dana je ostalo do Nove Godine, ne donosite prerano zakljucke jer niko od nas nije prof.meteorolog a i oni se ne bi usudili reci sta ce biti za 7 dana tacno a kamoli mi, moze da bude i kisa sa grmljavinom i sneg i magla i sunce sa 15C, sve je jos uvek u opticaju, licno ja volim sve vremenske prilike tako da ce u svakom slucaju mi biti lepo :)

Van mreže astrogodra

• **
« Odgovor #339 poslato: 22. Decembar 2011. u 13:01 »
Zašto u najnovijoj prognozi RHMZ-a za narednih 5 dana nema ni pomena od magle početkom sledece nedelje. Modeli su prilično sigurni po tom pitanju a oni za ponedeljak i utorak najavljuju malo do umereno oblacno!?
Astronomsko društvo Aristarh - Kragujevac

http://aristarh.rs/