Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2011  (Pročitano 83764 puta)

Van mreže laky

Odg: Decembar 2011
« Odgovor #60 poslato: 04. Decembar 2011. u 17:45 »
I ja bi voleo da pada sneg ali moracu jos malo da cekam. Konacno ce biti kise tako da i to je dovoljno. Kao i Milos i Dejo ne verujem da ce biti snega ispod 600-700mnv...

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #61 poslato: 04. Decembar 2011. u 18:01 »
I po mom nekom misljenju ne verujem da ce biti snega ispod 600-700mnv .Sto se tice nizija pristojne padavine su tu tako da ja cu se radovati ovim obilnijim padavinama jos i ako u obliku kise dolaze...

Sacekacu jos Ukmo ali realno se moze ocekivati za sever Backe nekih 15mm pa mozda i vise...

Van mreže nemanja KS

• *
  • Starost: 29
« Odgovor #62 poslato: 04. Decembar 2011. u 20:17 »
Ne razumem o.O Kimi malopre predvidja da nema nikakvih sansi za kisu u Vojvodini, a sad gabesz predvidja 15 mm za palic o.O

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #63 poslato: 04. Decembar 2011. u 20:22 »
Rhmz daje susnezicu i na Zlatiboru tako da kod mene ne verujem da ce biti snega,mozda al nznm,mislim u Ivanjici su svi sigurni da ce biti snega chim je ovako toplo(tako obichno bude pred sneg :) ),a niko prognozu nije ni pogledao :D Al ja ne verujem 4 C u utorak na Zlatiboru je previshe... Jedino uteha da Golija moze dobiti kakav takav sneg,verovatno najvishe od planina,al sneg u decembru haha :D

Ne razumem o.O Kimi malopre predvidja da nema nikakvih sansi za kisu u Vojvodini, a sad gabesz predvidja 15 mm za palic o.O

Kimi je izbacio kartu sa padavinama samo u jednom terminu,tj kada su vec proshle Vojvodinu a glavnina zahvatila jugozapad,bice padavina u pokrajni Vojvodini ne brini :D

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #64 poslato: 04. Decembar 2011. u 21:01 »
Ja ne vidim da je Kimi tako nesto rekao...
Sto se tice Ukma i on se lepo pridruzio ostalim modelima

Van mreže danijel

• **
  • Starost: 40
« Odgovor #65 poslato: 05. Decembar 2011. u 10:07 »
Kako god ukinuta su zahladjenja i za sutra i za naredne dane sem kise i temperature u plusu,malih jutarnjih mrazeva,preko dana u plusu 6-9 i posle 12 decembra svaki dan sucano,tako kazu moje svabe sa Wetter com. http://at.wetter.com/wetter_aktuell/wettervorhersage/16_tagesvorhersage/?id=RS0VO0009 Najgore moguce vreme za decembar,ovako nesto ne pamtim...grrr...;(

Van mreže Srbin

« Odgovor #66 poslato: 05. Decembar 2011. u 10:11 »
Juzni jugozapadni vetar pirka,jedino Pozega bez vetra i hladnija od ostatka zemlje...

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #67 poslato: 05. Decembar 2011. u 10:29 »
Najgore moguce vreme za decembar,ovako nesto ne pamtim...grrr...;(

Dnevne temperature od 5-10 stepeni, ne pamtiš u decembru? Biće bar ove nedelje 2-3 fronta sa padavinama, a to je sad najvažnije. Snega nema i dugotrajnijeg neće ni biti u većem delu Evrope do polovine ovog meseca sigurno.

Van mreže danijel

• **
  • Starost: 40
« Odgovor #68 poslato: 05. Decembar 2011. u 10:35 »
Misleci da ovako nesto ne pamtim to je da vec dugo nema padavina,pa cak i u vidu kise a kamoli snega koji je zaista daleko,tesi cinjenica da ni Alpi nemaju snega a do skora ni zemlje Skandinavije,sta se to dogadja nzm al me zesce nervira...:D

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #69 poslato: 05. Decembar 2011. u 11:59 »
GFS "luta" u svojim prognozama... GFS od 00z je ukinuo zahlađenje 11.decembra i davao je oko +10C za 12.12. a GFS od 06z ponovo "vraća" zahlađenje i daje oko 0C za 12.12. Za razliku od GFS-a, u poslednjih nekoliko dana ECMWF je konstantno davao toplu varijantu za 12.12. i to daje i u današnjem izlazu od 00UTC (to sada već "ulazi" u prognozu za 7 dana).

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #70 poslato: 05. Decembar 2011. u 13:46 »
Što se tiče padavina koje se očekuju večeras i u noći na utorak naš NMM deluje ubedljivo najslabiji (govorim za predele južno od Beograda)...sve je to nekako preslabo i prebrzo.Takođe je najslabiji i za 2 talas padavina koji bi došao uveče/u toku noći na sredu.

EC i GFS znatno konkretniji.

Intersantno je da bi nakon toga nove padavine mogle da pristignu već u četvrtak ujutru...i mogle bi biti snežne :) :)
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Marko_bg

• **
« Odgovor #71 poslato: 05. Decembar 2011. u 14:28 »
 ^^

РХМЗС даје у упозорењима снежни покривач за целу земљу.

Citat
ПОНЕДЕЉАК, 05. 12. 2011. 13.30
У уторак, у брдско планинским пределима централне и јужне Србије, а у четвртак и у нижим пределима на целој територији Србије формирање снежног покривача

Van mreže Boki

• **
« Odgovor #72 poslato: 05. Decembar 2011. u 14:32 »
To je neka greska za nize predele...Moglo bi da bude snega u cetvrtak, ali formiranje sneznog pokrivaca stvarno ne znam gde oni to vide...

Van mreže Marko_bg

• **
« Odgovor #73 poslato: 05. Decembar 2011. u 14:40 »
И мени је било чудно пошто нико није најављивао било какве снежне падавине за четвртак у нижим пределима а поготово снежни покривач и то још у целој земљи. Сад видим да је и Кими написао да је ипак могућ снег, тако треба сачекати да неко упућенији појасни ситуацију.

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #74 poslato: 05. Decembar 2011. u 15:01 »
Pa gfs se necka sto se snega tice tu...Moglo bi biti snega u noci na petak al tesko pokrivaca...

Van mreže Darko_9

« Odgovor #75 poslato: 05. Decembar 2011. u 15:04 »
Još je rano za sneg u nižim predelima ali će svakako planine dobiti drugi sneg posle onog koji je padao oko 10 oktobra , u novembru nigde na planinama snega nije bilo...baš me zanima koliko će snega pasti na Kopaoniku...Hvala Bogu da konačno padne pred skijašku sezonu!

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #76 poslato: 05. Decembar 2011. u 15:09 »
^^ ^^ Misliš u noći na četvrtak i u četvrtak ujutru. ;)

Temperatura na visini (850Hpa) nije problem,mislim da bi mogao sneg.

Mi smo u četvrtak baš u sendviču,zapadnije od nas ubrzano jača greben anticiklona,a istočno prolazi ciklon koji nas ''ošine repom'' ,da nešto padavina i (posebno Mađarskoj) jak severozapadni vetar.

@Darko9

Ma kako rano za sneg čoveče,kasnimo pola meseca za prvim snegom,pa i više  :bang:

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Darko_9

« Odgovor #77 poslato: 05. Decembar 2011. u 15:43 »
Kimi gledam baš sad ogimet , u decembru 2004 u Beogradu nije bilo dana sa snežnim pokrivačem , gledao sam još neke gradove u Vojvodini isto nisu imali taj decembar sneg , tako da nema razloga za paniku što se tiče snega , i da ga ne bude ništa to nije čudno ali ipak mislim da će ga biti tek je početak decembra ima vremena :D

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #78 poslato: 05. Decembar 2011. u 16:05 »
^^ ^^ Pa bilo je takvih godina,ali po statistici ipak je trebao još odavno da padne snegić ;)

Van mreže Srbin

« Odgovor #79 poslato: 05. Decembar 2011. u 16:47 »
u decembru 2004 u Beogradu nije bilo dana sa snežnim pokrivačem , gledao sam još neke gradove u Vojvodini isto nisu imali taj decembar sneg , tako da nema razloga za paniku što se tiče snega , i da ga ne bude ništa to nije čudno
Da al ove godine ga nema ni u Bg-u ni u Vojvodini,ni u centralnim predelima ni kod mene na jugozapadu pa ni na planinama... e to je malo chudno tj neobichno shta vishe gotovo u celoj evropi ni na planinama u istoj nema snega... Bilo bi mnogo i previse pa gotovo i ne moguce da se tako neshto produzi i na decembar.... mada nikad se nzn-a :D