Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2011  (Pročitano 83756 puta)

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
Odg: Decembar 2011
« Odgovor #180 poslato: 14. Decembar 2011. u 21:52 »
Evo ciklona sa sledecu nedelju

Van mreže Darko_9

« Odgovor #181 poslato: 14. Decembar 2011. u 22:06 »
Bitno je da se spušta hladan vazduh a to kako će se ciklon kretati videćemo...

Van mreže danijel

• **
  • Starost: 40
« Odgovor #182 poslato: 14. Decembar 2011. u 22:15 »
Odoh ja za Sibir,mislim sta ce mi mrzotina bez snega,nadam se da ce Vrsacke planine da navuku nesto malo padavina,al sve je to jalovo...:(

Van mreže laky

« Odgovor #183 poslato: 14. Decembar 2011. u 22:51 »
Niko ne pominje da ce i sutra biti kise.
Sutra posle podne Vojvodinu ce zahvatiti hladan front sa severozapada a tokom noci ce stici do juga Srbije i doneti kisu u svim predelima. Obilnije padavine se ne ocekuju. Snega ili susnezice moze biti jedino na visim planinama...
Vreme ce se brzo menjati pa ce vec u petak ujutru Vojvodina a kasnije i cela Srbija biti pod uticajem jakog ciklona sa severozapada.

Van mreže Darko_9

« Odgovor #184 poslato: 14. Decembar 2011. u 22:58 »
Niko ne pominje da ce i sutra biti kise.
Sutra posle podne Vojvodinu ce zahvatiti hladan front sa severozapada a tokom noci ce stici do juga Srbije i doneti kisu u svim predelima. Obilnije padavine se ne ocekuju. Snega ili susnezice moze biti jedino na visim planinama...
Vreme ce se brzo menjati pa ce vec u petak ujutru Vojvodina a kasnije i cela Srbija biti pod uticajem jakog ciklona sa severozapada.
Mi optetećeni snegom zaboravili na kišu  :doh: , da u pravu si sutra popodne kiša počinje prvo u severozapadnoj Srbiji , ali neće spustiti temperature , prvi pad temperature tek u subotu krajem dana!

Van mreže laky

« Odgovor #185 poslato: 14. Decembar 2011. u 23:04 »
Spustice temperaturu ali bice brz front i odma posle njega zbog novog ciklona jaca jugozapadno strujanje i vetar ali o tome sutra...

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #186 poslato: 14. Decembar 2011. u 23:23 »
18Z GFS-sve na svom mestu !Sneg u celoj zemlji i nema brige za temperaturu na visini.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #187 poslato: 14. Decembar 2011. u 23:25 »
 ^^

Kimi,jel se to odnosi na subotu ili ?

Van mreže Boki

• **
« Odgovor #188 poslato: 14. Decembar 2011. u 23:30 »
To je za ponedeljak Srbine...gfs je optimistican, jos samo kad bi se malo povecale padavine, ali ima vremena i za to....

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #189 poslato: 14. Decembar 2011. u 23:32 »
Nije cela Srbija, i nećemo pričati o ponedeljku i sledećoj nedelji dok ne prođe promena u subotu...

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #190 poslato: 14. Decembar 2011. u 23:35 »
^^ ^^ Ups,u pravu si Dejo !Sad gledam meteoadriatic karte i vidim da ipak ne bi bilo snega na severu Vojvodine.

A i sa drugim delom se potpuno slažem...treba sačekati prvo promenu u subotu...zato neću ništa ni pisati dok ona ne prođe.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Srbin

« Odgovor #191 poslato: 14. Decembar 2011. u 23:39 »
Evo i ja sam sad pogledao meteoadriatic kod mene moze biti snega i u subotu... ali nisha posebno... uglavnom po svemu sudeci,poshto svaki novi izlaz promeni barem malo situaciju,radarska slika u subotu ce reci poslednju rech :D

Van mreže ciklon

« Odgovor #192 poslato: 14. Decembar 2011. u 23:56 »
Za mene subota odavno neinteresantna jer nisam davao ni pre neki dan sansu za sneg pa tako ne dajem ni sad, kisa me ne dotice!
A zimoljubci ne bi trebali da imaju bas neki razlog za radovanje zbog poslednjeg izlaza GFS-a, sneg ce padati ali se nece nigde zadrzavati ako pitate GFS18Z! 

Van mreže marko79

• *
  • Starost: 45
  • carpe diem
« Odgovor #193 poslato: 15. Decembar 2011. u 00:14 »
 ^^upravo tako. sumnjam da neko voli blato i bljuzgavicu.ali one karte sto je gabes okacio lepo izgledaju...

Van mreže Fraka

• **
« Odgovor #194 poslato: 15. Decembar 2011. u 01:38 »
Ciklon, sto te navodi na to da se snijezni pokrivac nece formirat ako, i samo ako se baziramo na izlaze GFS 18z? Mislis da je temp previsoka? Slab intenzitet padavina? Daleko od toga.

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #195 poslato: 15. Decembar 2011. u 01:51 »
Problem je sto zaista hladan zrak stize od ponedeljka uvece i sve do 29 stoji dobar minus kako minamalna tako i dnevna,sve je to lepo al nema padavina,e sad kako sam bacio pogled i prva nedelja januara bice u minusu,ostaje nada da ce tada mozda biti padavina i naravno snega,daj boze da se varam i padavine se pomere jos vise ka nama,nzm cuce se,jedno su zelje jedno realnost...

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #196 poslato: 15. Decembar 2011. u 08:32 »
Oba modela od jutros slozna za ponedeljak, samo slabe padavine, a i temp. nije tako niska. Tresla se gora rodio se mis, mada vecina forumasa je bila oprezna za sledecu nedelju, ocigledno smo pouceni iskustvom ranijih promasaja.

Van mreže Srbin

« Odgovor #197 poslato: 15. Decembar 2011. u 09:13 »
Za subotu josh karastrofalnija... kako se svaki dan smanjuju padavine i sada po gfs-u mozda dobijem 2,3  mm,ne bi me iznenadilo da u subotu prodjem i bez padavina... Severni deo u subotu po meteoadriaticu padavinski najbolje prolazi... Ponedeljak ne zelim ni da komentarishem,rano je....

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #198 poslato: 15. Decembar 2011. u 09:55 »
Ne vidim velike šanse za snijeg u subotu igdje u nižim krajevima. Na planinama preko 700-800m vrlo lako, ali samo u slučaju da padavine skroz ne posustanu, jer ih modeli smanjuju iz izlaza u izlaz.
Za narednu sedmicu je još rano išta precizirati, danas je tendencija takva da neće biti ozbiljnijih padavina, ali može to za čas da se okrene.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 50.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže ciklon

« Odgovor #199 poslato: 15. Decembar 2011. u 10:06 »
Ciklon, sto te navodi na to da se snijezni pokrivac nece formirat ako, i samo ako se baziramo na izlaze GFS 18z? Mislis da je temp previsoka? Slab intenzitet padavina? Daleko od toga.

Sam si odgovorio na pitanje.
To nisu vise tako obilne padavina kakve su bile najavljivane u nekoliko navrata. Jeste da jos ne znamo u kom delu dana ce padavine stici ali temperatura  na 2m ce po meni biti visoka za zadrzavanje snega u vecoj meri.
Ako stignu u ponedeljak na utorak formirace se manji snezni pokrivac ali ce se to brzo topiti jer se najavljuju tmax malo iznad nule a u ovom slucaju je to dovoljno da sneg nestane.
Kod jakih padavina je druga prica ali kako stvari stoje te padavine nece biti obilnije.