Ipak nista cudno, nijednog trenutka modeli nisu bili slozni niti se bar jedan od njih drzao "zimskog" scenarija za period posle utorka.
Iako relativno daleko desavalo se da modeli i po deset dana unapred prognoziraju ledene dane i sneg i da se toga manje-vise drze dok takav razvoj ne pocne.
Neko je pre par dana rekao "opusteno" jer zima je tek pocela, e pa evo da ja dam jednu sugestiju na to:
Ukoliko se otopljenje i sinopticka situacija kakva se predvidja za dane od srede odrzi u igri do Nove Godine nema sanse da dobijemo pravo zimsko vreme jer blok kad popusti onda je potrebno dosta vremena da se vrati sto bi znacilo da je 1/3 zime prosla bez "zime".
Decembar bi otisao u nepovrat, ostaju jos dva meseca posle njega....
Edit:
Još nije stiglo ni zahlađenje a ti već pričaš o fijasku i otopljenju 23.12 ... čemu toliki pesimizam. I ja volim sneg ali ne mislim da je to strašno ... smenjivanje toplih i hladnih perioda tokom zime nije ništa novo! Samo strpljivo, biće snega!
Smenjivanje toplih i hladnih perioda nije nista novo ali toplih i manje toplih je prilicno cudno,razocaravajuce i dosadno.
A taj hladni period bi mogao da potraje cela dva dana a topli traje vec 16 dana, i nije neka kompezacija?!
Bilo kako bilo, ako otopli od sredine sledece nedelje ostaje nam jako malo od decembra da bi dobili neku zimu, hteli ne hteli tako je.