Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2012  (Pročitano 101446 puta)

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
Odg: Januar 2012
« Odgovor #260 poslato: 21. Januar 2012. u 18:37 »
NMM ce veceras uhvatiti termin do utorka sredine dana....mada,eventualne padavine bice u obliku kise.Sneg ocekujem tek uvece i u noci na sredu.

Po meni bolji je scenario koji nudi EC,a to je dolazak padavna u utorak uvece ovde (u odnosu na utorak sredinom dana kako GFS crta) pa bi verovatno manji deo otpao na kisu.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #261 poslato: 21. Januar 2012. u 18:45 »
Gledajući na brzinu prosek ECMWFa i DWDa(GME) od 12UTC, u sredu bi Beograd mogao da ima sasvim "pristojan" sneg (kažem pristojan, jer je do sada "max" visina snega bila samo 3cm -17.januara uveče) a padavine bi mogle da potraju do četvrtka u podne (a mali dodatak je moguć i u petak popodne).
Padavine bi tokom srede "išle" i malo severnije od Novog Sada tj. padavine "dobacuju" severnije u odnosu na GFS koji maltene celu Vojvodinu "ostavlja" bez padavina u sredu sredinom dana i popodne.
Ovo pišem ne na osnovu "količine padavina" koje daje pojedinačan model (jer taj podatak uzet direktno iz modela nije sam po sebi dovoljno pouzdan), već na osnovu proseka nekih parametara i posmatranja celokupne meteo-situacije koju daju prethodno spomenuta dva modela.

P.S. S'obzirom da je ovo prognoza za samo 4-5 dana unapred, mislim da joj je mesto ovde pa moderatori mogu da izbrišu moj prethodni komentar postavljen u okviru teme "Zima 2011/2012").

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #262 poslato: 21. Januar 2012. u 18:47 »
po ovome izgleda da konačno stiže naših 5 minuta
trebalo bi od ovoga biti na istoku bar 10-ak cm snega

Na mreži ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #263 poslato: 21. Januar 2012. u 19:37 »
Posto je izasao novi EC moze se vec govoriti o velikim sansama za sneg u utorak-sredu.
Novi izlaz nije puno pomerio centar ciklona, njegovu dubinu i smer tako da centralna i juzna polovina zemlje imaju odlicne sanse za pristojne snezne padavine.
Za sever mrka kapa.
Videcemo sta ce izbaciti veceras modeli za kolicinu padavina a vec od sutra se moze govoriti i o centrimetrima.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #264 poslato: 21. Januar 2012. u 19:54 »
Večerašnji EC je nacrtao ciklon na idealnom položaju za obilan snijeg u južnoj i istočnoj polovini zemlje, u noći između utorka i srijede i u srijedu. Beograd bi bio negdje na samoj granici jačih padavina, ali to se za sada ne može precizno znati, tu će nam pomoći modeli boljih rezolucija, čije ću karte okačiti nakon 22h. GFS sličan, s tim što crta plići ciklon, pa samim tim manje padavina u cijeloj zemlji.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #265 poslato: 21. Januar 2012. u 19:57 »
Ne bi ja Ciklon izbacio Vojvodinu bar ne celu.Krajnji sever verovatno ali po ovom izlazu bar Vrsac i Zrenjanin kao gornja granica mogu dobiti nesto snega.Cini se da je za pomenuti period hladniji a kasnije Sredoyemlje reaguje kao sto i mora ali nema vise one sibirske hladnoce.Videcemo konacan izlaz yr.no.   

Van mreže Darko_9

« Odgovor #266 poslato: 21. Januar 2012. u 20:08 »

Nije loše , šta mislite koliko cm može pasti po ovome u Beogradu?

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #267 poslato: 21. Januar 2012. u 20:10 »
Jos samo malo pa da se veselimo.Beograd i juznije mogu vec veceras a mi moramo sacekati jos jedan izlaz!

Van mreže laky

« Odgovor #268 poslato: 21. Januar 2012. u 20:12 »
90% Vojvodine nece dobiti sneg. Sto se tice Kule EC je jos losiji, padavine smanjene a temperatura visa.
Kao sto sam rekao jutros dok se ne promeni putanja ciklona mi u Vojvodini necemo videti sneg. Ima jos vremena za promene ali sanse su male...

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #269 poslato: 21. Januar 2012. u 20:13 »
Ijaooo koje padavine po yr.no...recite mi da sanjam :o

Ukupno od utorka do petka ujutru skoro 50mm !
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #270 poslato: 21. Januar 2012. u 20:16 »
Evo za arhivu, ko zna kad će se opet ovako nešto nacrtati:

Rastu šanse za snijeg, ne mogu da kažem da je sniježni pokrivač zagarantovan, ali evo usuđujem se da kažem da su u srijedu uveče šanse za preko 5cm snijega barem 50%. Ako sutrašnji izlazi nacrtaju išta slično, te šanse će se znatno povećati. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Na mreži ciklon

« Odgovor #271 poslato: 21. Januar 2012. u 20:17 »
Nije loše , šta mislite koliko cm može pasti po ovome u Beogradu?
Oko 30cm po ovome opusteno!

Za sever zemlje ciklon je preslab, postavljen juznije nego sto treba i istocnije nego sto treba.
Jedna stavka se moze promeniti jos nekako ali sve tri nemoguce. Sever zemlje bez snega definitivno.

Van mreže Darko_9

« Odgovor #272 poslato: 21. Januar 2012. u 20:18 »
Za Vojvodinu večerašnji yr.no očajan a za Beograd i južnije odličan!

Po yr.no ciklonov Vrbas skoro da neće ni imati padavine! A Vrnjačka Banja bi imala lep snegić ako bi se ovo ostvarilo!

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #273 poslato: 21. Januar 2012. u 20:26 »
Da Kimi bas puno padavina, u utorak bi padala kisa koja bi krajem dana presla u sneg.

Van mreže zimoljubac

• *
« Odgovor #274 poslato: 21. Januar 2012. u 20:28 »
Drugari,jedno pitnjce?dokle bi padavine mogle da dobace?kako bi prosao moj kovin,gledano da je u juznom banatu?

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #275 poslato: 21. Januar 2012. u 20:36 »
Drugari,jedno pitnjce?dokle bi padavine mogle da dobace?kako bi prosao moj kovin,gledano da je u juznom banatu?

Bolje nego po 00z Ec-a.Oko 40mm.Mnogo vise od ostatka Vojvodine a u rangu sa Beogradom.Ja se nadam jos realnijem severnijem centru pa da se merimo.Uzivaj :-*

Van mreže Darko_9

« Odgovor #276 poslato: 21. Januar 2012. u 20:41 »
Brine me što bi u ovim slučajevima i stepen , dva mogli da prave problem! Ako bi nam sutra recimo EC podigao za stepen , dva temperaturu i uveo kišu upropastio bi sve!

Jedva čekam sutra da vidim šta će biti!

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #277 poslato: 21. Januar 2012. u 20:46 »
Ec je hladiniji veceras.Ne verujem da ce biti topliji.

Na mreži ciklon

« Odgovor #278 poslato: 21. Januar 2012. u 21:02 »
Ova situacija me podseca na februar 2009. a znamo kako se tada zavrsilo. Neka vam se posreci i ovaj put sa snegom kao i tada.

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #279 poslato: 21. Januar 2012. u 21:06 »
Ova situacija me podseca na februar 2009. a znamo kako se tada zavrsilo. Neka vam se posreci i ovaj put sa snegom kao i tada.

Standardna zimska situacija.Sedozemni ciklon dobaci do Novog Sada i Zrenjanina a samo 50 km juznije u Beogradu 30 cm.Mada moram jos jenom podvuci da ovaj ciklon moze i mora severnije.I sada juzni delovi Banata ne zaostaju za Bg.