Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2012  (Pročitano 101468 puta)

Van mreže Darko_9

Odg: Januar 2012
« Odgovor #300 poslato: 22. Januar 2012. u 13:34 »
Šta mislite može li Ec večeras za Vojvodinu koliko toliko da poboljša situaciju?

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #301 poslato: 22. Januar 2012. u 13:49 »
Moze ako se ciklon produbi kao na karti DWD-a sa prethodne strane.Ovako sever ostaje gotovo suv od tog ciklona.Juzniji delovi Vojvodine imaju nesto padavina ali u utorak vece kada su tem. jos uvek pozitivne na 2m.   

Van mreže milija73

• *
« Odgovor #302 poslato: 22. Januar 2012. u 13:54 »
Sto znaci da Vrbovski ponovo ostaje bez snega .  Pitanje je dokle ce ciklon dogurati....tesko moze biti sta ozbiljnije dalje od Borce :neznam:

Van mreže mrki200

• *
  • Starost: 42
« Odgovor #303 poslato: 22. Januar 2012. u 14:33 »
pozz zanima me kad bi mi u Bosni mogli ocekivat snijeg il hocel ga uopste bit ove god :?:

Van mreže Miki-NS

• **
« Odgovor #304 poslato: 22. Januar 2012. u 14:53 »
  ^^ Pre svega bi mogao da stavis lokaciju ili da napises konkretno... Kao nije bilo snega ove god u Bosni? hmm...

Van mreže mrki200

• *
« Odgovor #305 poslato: 22. Januar 2012. u 14:55 »
pa dobro izivi pogrijesio sam tacnije kodnas u tuzli i doboju nije ga bilo nesto sasvim malo za taj me kraj zanima

Van mreže Miki-NS

• **
« Odgovor #306 poslato: 22. Januar 2012. u 14:58 »
Nije problem mrki, nego maltene svako malo neko uleti sa takvim pitanjem, tipa kada bi kod mene moglo biti snega, a bez lokacije itd... Pa mogao bi da pratis prognozu ovde, posto se kod tebe ocekuje slicno vreme kao i na zapadu nase zemlje... Trebalo bi da vidis sneg, a koliko, bice nam jasnije za koji sat/dan... pozdrav

Van mreže mrki200

• *
« Odgovor #307 poslato: 22. Januar 2012. u 15:04 »
hvala nadam se dace nas sve snijeg obradovat  :jupi:

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #308 poslato: 22. Januar 2012. u 16:30 »
Šta mislite može li Ec večeras za Vojvodinu koliko toliko da poboljša situaciju?
Bili smo toliko puta svedoci ovakve situacije! Nije iskljuceno da ce oblacnost zahvatati i Novi Sad, manje od Bg, ali umeju modeli da promase za takvu razdaljinu. Al opste je poznato u proteklih par godina da Beograd moze da zatrpa a da u Subotici sija sunce...

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #309 poslato: 22. Januar 2012. u 17:07 »
GFS pomjerio padavine još južnije, tako da prema 12Z izlazu snijega ne bi trebalo da bude u Beogradu i sjevernije.
Vidjećemo šta će reći EC i WRF za par sati, ali jako je neizvjesna situacija kad je BG u pitanju. Predjeli južnije zasigurno dobijaju obilan snijeg u srijedu.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Darko_9

« Odgovor #310 poslato: 22. Januar 2012. u 17:10 »
Miloše ovakve situacije smo toliko puta videli ranijih zima tako da me ništa ne čudi , očekujem južnije od Beograda dosta snega a Vojvodina mrka kapa , ali ajde sačekaćemo večeras EC ali nisam optimista!

Van mreže laky

« Odgovor #311 poslato: 22. Januar 2012. u 17:23 »
Ja sam 99% siguran da severnije od Beograda nece biti snega. I za Beograd su modeli do juce davali dobar sneg ali sada je i tamo pod znakom pitanja.
Proce januar sa 2cm snega koji su se otopili za manje od 10 sati i to tokom noci...  :cry:  >:(

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #312 poslato: 22. Januar 2012. u 17:30 »
Ono sto je sigurno je da se zima vraca na nase prostore od utorka.
E sad, neko ce dobiti sneg a neko nece ali tu se ne moze nista. Temperature ce biti oko nule a posle srede su moguci i ledeni dani u citavoj zemlji.
Sasvim je izvesno da ce sledeca nedelja biti prava zimska a ima potencijala da se takve vremenske prilike nastave i do kraja meseca, bio bi red.

Proce januar sa 2cm snega koji su se otopili za manje od 10 sati i to tokom noci...  :cry:  >:(
Nece biti prvi put.
Januar je za mene prosao, sto se snega tice jedina nada je februar. Kao po pravilu veliki sneg pada ili u decembru ili u februaru.

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #313 poslato: 22. Januar 2012. u 17:49 »
Siguran sam i ja da nece Vojvodina dobiti sneg, ali Beograd opet mislim da tesko prolazi bez snega u ovakvoj situaciji, ako ne i debeo pokrivac ali mislim da ce biti pokrivaca u glavnom gradu.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #314 poslato: 22. Januar 2012. u 17:59 »
UKMO više vuče ka GFS-ovom scenariju.

Čekamo EC i NMM.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Stefoo

• **
  • Starost: 29
« Odgovor #315 poslato: 22. Januar 2012. u 18:00 »
Dobra vece!Prvi put sam ovdje.. Izvunjavam se sta ovako upadam,ali me interesuje da il ce biti snijega u mom gradu i ako bude koliko ce  ga biti?Grad Modrica,Republika Srpska( sjeverni dio, tacnije Posavina) Nadam se da  ce neko odg. Hvala!  :D
„ Vjetrovi su moji prijatelji, oluje moje radosti, sunceva zega moja naslada, mukla studena jutra moji najsvecaniji casovi.”
I. A.

http://www.youtube.com/watch?v=GhLZRizkZ_M&sns=fb

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #316 poslato: 22. Januar 2012. u 18:06 »
GFS-12UTC ne treba da komentarišem jer su mnogi to već uradili, ali evo kratkog komentara novog ECMWF i DWD/GME od 12UTC.

DWD/GME daje baš obilan sneg u Beogradu od utorka kasno uveče sve do četvrtka popodne, a snežne padavine daje i severnije od Novog Sada. Ovaj model do juče ujutru nije davao nikakve padavine u sredu (davao je generalno i za centr. i južnu Srbiju, manje padavina i od GFSa) a od juče je prosto počeo da "zatrpava" i da stalno ojačava ciklon (koji "postavlja" maltene idealno za obilan sneg u većem delu Srbije).

ECMWF daje situaciju po kojoj bi Beograd dobio pristojan sneg (počev od ponoći utorak na sredu, pre toga u utorak uveče kiša i susnežica) i bio maltene blizu "granice" lepog snega jer već severnije od 45 stepeni padavine bi, po EC-u, bile slabe.

Dakle, trenutno GFS daje mnogo manje šanse za sneg u Beogradu u odnosu na EC i DWD/GME i takva situacija postoji već u poslednjih nekoliko izlaza...

Van mreže danijel

• **
  • Starost: 40
« Odgovor #317 poslato: 22. Januar 2012. u 18:14 »
A ja kazem da ce Vrsac takodje da dobije sneg...Do sada smo solidno prosli u ove 2-3 crkavice od snega,tako da jednostavno 640nm mora da daruje sneg gradu i okolnim selima,zivi bili pa videli...;)))

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #318 poslato: 22. Januar 2012. u 18:51 »
Jos tu nista nije reseno. Glavni izlaz GFS12z je siromasniji padavinama za severne predele, dok s druge strane ensambleGFS12z vidi ciklon malo blize nama uz produbljivanje do 995mb, tako da bi i veci deo Vojvodine dobio sneg. I vreme pocetka padavina jos nije utanaceno, glavni kaze pre podne, ensi popodne.

I da dodam sta god da se desi retke su situacije da svi dobiju dobar sneg. U ovom slucaju kad ciklon ide preko Grcke sever uvek izvisi, ali zato kad ide preko Jadrana i nas onda sever najvise profitira.

Van mreže laky

« Odgovor #319 poslato: 22. Januar 2012. u 18:56 »
GFS-12UTC ne treba da komentarišem jer su mnogi to već uradili, ali evo kratkog komentara novog ECMWF i DWD/GME od 12UTC.

Profiamater na kom sajtu gledas padavne DWD/GME modela? Postoji na http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsgmeeur.html ali nema karta padavina. I jel si mislio na EC 0z, jer 12z jos nije poceo da izlazi?