Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2012  (Pročitano 101439 puta)

Van mreže dragankralj

• *
Odg: Januar 2012
« Odgovor #480 poslato: 24. Januar 2012. u 22:23 »
Pa jel znate vi da je bila neka solarna oluja?Mozda se zbog toga desavaju ove promene u temperaturi..!A kod mene u Prokuplju sada pada sneg,prava vejavica a temperatura je 0.Videcemo sutra i preksutra kako ce biti..

Van mreže Darko_9

« Odgovor #481 poslato: 24. Januar 2012. u 22:25 »
Pa jel znate vi da je bila neka solarna oluja?Mozda se zbog toga desavaju ove promene u temperaturi..!A kod mene u Prokuplju sada pada sneg,prava vejavica a temperatura je 0.Videcemo sutra i preksutra kako ce biti..
Nema veze solarna oluja i ranijih zima je bilo slično , u neizvesnosti smo bili da li će biti kiše , susnežice ili snega!

Van mreže Stefoo

• **
  • Starost: 29
« Odgovor #482 poslato: 24. Januar 2012. u 22:29 »
Kod mene nece vise biti padavina 100%..Što je padalo,padalo je(od 09:00h,pa do 17:00h) -.-
„ Vjetrovi su moji prijatelji, oluje moje radosti, sunceva zega moja naslada, mukla studena jutra moji najsvecaniji casovi.”
I. A.

http://www.youtube.com/watch?v=GhLZRizkZ_M&sns=fb

Van mreže снег

• **
  • Starost: 46
  • ЈОШ СЕ ЗИМЕ НЕ ПРЕДАЈУ!
« Odgovor #483 poslato: 24. Januar 2012. u 22:30 »
Ја сам можда досадан,али објасните ми студенти метеорологије...рекли сте да је током ноћи пораст темп.услед слабљења падавина највероватније...па шта се сада над градом дешава...па киша не да није слаба него лије...зашто темп.лагано расте? Одакле тај топли слој ако је по висини продро хладан ваздух? Дакле имамо јаке падавине, по висини продор хладног ваздуха и опет темп.почиње усред ноћи да расте? Па шта Ђорђе метеорлогија каже на то?
Небеса казују славу Божију а природа савршену лепоту Творчеву.

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #484 poslato: 24. Januar 2012. u 22:32 »
Ne znam sta kaze, ni sta ne kaze, meni malo fali za mozdani udar.

Van mreže dragankralj

• *
« Odgovor #485 poslato: 24. Januar 2012. u 22:35 »
Ja ne znam... nisam meteorolog vec geograf :)

Van mreže Darko_9

« Odgovor #486 poslato: 24. Januar 2012. u 22:35 »
Ja mislim da je u pravu Miloš da je najlogičnije objašnjenje da nama neki stidljivi topao vazduh dolazi iz Vojvodine , U 20 ili 19 koliko se sećam je bilo u Novom Sadu 4 stepena , taj topao vazduh je izgledao došao do Beograda pa je u Surčinu u 21:30 isto izmereno 4 stepena! U nekim delovima grada je taj topao vazduh došao i zato je susnežica prešla u kišu , do jutra šta će biti videćemo...gde je gencic da prokomentariše novonastali haos u Beogradu?!

Van mreže Stefoo

• **
« Odgovor #487 poslato: 24. Januar 2012. u 22:37 »
Ovo vise nema smisla! -.- Od pocetka zime samo dva puta  padao snijeg kod mene..
Selim se u Sibir! -.-   8)
„ Vjetrovi su moji prijatelji, oluje moje radosti, sunceva zega moja naslada, mukla studena jutra moji najsvecaniji casovi.”
I. A.

http://www.youtube.com/watch?v=GhLZRizkZ_M&sns=fb

Van mreže laky

« Odgovor #488 poslato: 24. Januar 2012. u 22:38 »
Ne znam sta kaze, ni sta ne kaze, meni malo fali za mozdani udar.
:lmao: :rofl: hahahahaha
Vise se ne zna ni ko gde sta pise!!!  :lmao:

Sneg mislim da je Miloseva poruka jedini odgovor na to pitanje! Ako to nije u pitanju jos manja verovatnoca je da je tlo toplo pa zagreva vazduh u prizemlju (ali ne znam da li je moguce da toliko zagreva vazduh) a ako i to nije onda ko zna sta je!

Jedino logično objašnjenje je da vjetar donosi topliji vazduh iz Vojvodine, gdje odavno nema padavina. Zaista ne vidim išta logičnije...

Van mreže dragankralj

• *
« Odgovor #489 poslato: 24. Januar 2012. u 22:38 »
E svasta..zaista prava steta sto te padavine sto su sada u obliku kise nisu sneg u Bg...mozda taj topao vazduh dodje i do nas na jugu nocas :(

Van mreže Darko_9

« Odgovor #490 poslato: 24. Januar 2012. u 22:42 »
Yr no je stavio ovu sličicu za Beograd do 1 sat u toku noći danas

Ne vidim šta nekome nije jasno  :lmao:

Van mreže Fraka

• **
« Odgovor #491 poslato: 24. Januar 2012. u 22:44 »
Da i stavio je juce 3 mm, a palo je slicno, samo je neko dodao jednu nulu

Van mreže снег

• **
  • Starost: 46
  • ЈОШ СЕ ЗИМЕ НЕ ПРЕДАЈУ!
« Odgovor #492 poslato: 24. Januar 2012. u 22:46 »
Извините на удаљењу од теме, али сада не могу да одолим. Момци, сјајни сте, иако сам и ја страшно фрустриран као велики снегољубац, вечерас терор јануарске кише лакше подносим уз вас и наше духовите опаске...Дакле, Дедиње, киша,киша,киша...Бог да јој душу прости! Хоћу ли јој више вечерас отпојати опело??? Благо нама када смо стигли до тога да нам Војводина која је на северу шаље топао ваздух!!! Шта рећи??? Коју поруку послати??? Не дирајте Ђорђа,''мало'' га нервира ова бесмртна кишица која нас потапа усред зиме на +1. Амин!
Небеса казују славу Божију а природа савршену лепоту Творчеву.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #493 poslato: 24. Januar 2012. u 22:48 »
To je to, sad sam pogledao ostale modele boljih rezolucija i jako su složni oko aktuelng razvoja situacije. Ostalo je zarobljeno jezero toplog vazduha nad Vojvodinom danas, i svi modeli crtaju da se bi se to jezero usled sjevernog strujanja pomjerilo malo ka jugu u terminu od 21UTC do 00UTC (što se ipak u realnosti desilo koji sat ranije), i da bi nakon toga to jezero jednostavno iščezlo do jutra. Dakle, ponovni pad temperature u Beogradu ne treba očekivati prije 2-3h, kada bi trebalo da opet polako preokrene na snijeg, ako nas padavine ne izdaju.

Ako je to uopšte i bitno više, 18Z je povećao padavine za sutra, i crta temperaturu ispod 0°C.

Hehe, šta reći, koju posluku porat'? :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže nemanja KS

• *
« Odgovor #494 poslato: 24. Januar 2012. u 22:58 »
Sneg na -0,1. :D Izgleda da smo mi u centru najbolje prosli. Ni gore ni dole :D

Van mreže Aleksandar

• *
« Odgovor #495 poslato: 25. Januar 2012. u 16:23 »
niko ne komentarise sneg koji se crta 2 i 3 februara, kako sa time stojimo? jeste daleko...

Van mreže Darko_9

« Odgovor #496 poslato: 25. Januar 2012. u 16:26 »
niko ne komentarise sneg koji se crta 2 i 3 februara, kako sa time stojimo? jeste daleko...

O tom snegu početkom februara pišemo u temi Zima 2011/2012 , još je to daleko ali za sada kako stvari stoje može nešto biti , što se tiče januara krajem meseca nam stiže hladan vezduh sa severoistoka koji će stegnuti dobro! od -10 do -5 u timočkoj krajini oko -15

Van mreže dragankralj

• *
« Odgovor #497 poslato: 25. Januar 2012. u 18:44 »
E sada pada samo tako ovde kod mene ..temperatura ispod nule oko -1 i samo zatrpava sada...zima jeee!!! :-*

Van mreže Darko_9

« Odgovor #498 poslato: 25. Januar 2012. u 18:51 »
Jedva cekam EC

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #499 poslato: 25. Januar 2012. u 20:22 »
Nov EC dodatno ojačao anticiklon i u odnosu na "izlaz" od 00UTC potpuno ukinuo značajne padavine koje je davao za 2./3. februar pa sada veoma liči na GFS12z.