Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2012  (Pročitano 101452 puta)

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
Januar 2012
« poslato: 27. Decembar 2011. u 11:51 »
Ja bih shto se mog kraja tiche bio zadovoljan kada bi se ovo ostvarilo : 2.Januar :D
http://maps.meteoadriatic.net/images/gfs/18z/snowfall/snowfall_168_th.png
http://maps.meteoadriatic.net/images/gfs/18z/snowfall/snowfall_174_th.png
http://maps.meteoadriatic.net/images/gfs/18z/snowfall/snowfall_180_th.png
Al znam da ce se vec su sledecem izlazu promeniti :D

Srbine, GFS 06z za jugozapadnu Srbiju daje fin sneg u brdskim krajevima za noć 2./3. januar a ECMWF takođe daje padavine ali uz nešto više temp. pa su kod tebe moguće različite vrste padavina... Naravno, to još nije pouzdano iako to već ulazi u prognozu za 7 dana -velika je razika između GFS-ovog prethodnog izlaza (od 00) i ovog novog od 06z.

Van mreže Srbin

• Starost: 33
Odg: Januar 2012
« Odgovor #1 poslato: 27. Decembar 2011. u 12:36 »
 ^^

Ja vishe verujem ec-u ali videcemo :D Shto se mene tiche nek padne na Goliji dobar sneg barem,pa da za zimski raspust o5 bude puno gore...

Van mreže laky

« Odgovor #2 poslato: 27. Decembar 2011. u 13:01 »
Za sada su vece sanse da nas pocetkom januara ocekuju padavine nego suvo i stabilno vreme. GFS, EC i GEM vide slicno vreme 2-3. januara dok UKMO i NGP imaju neku svoju prognozu ali verovatno ce i onu promeniti u sledecim izlazima.

Van mreže Darko_9

« Odgovor #3 poslato: 27. Decembar 2011. u 15:20 »
Pretoplo će biti za sneg početkom januara , ipak mislim da će biti čiste kiše ali još je rano treba se strpiti!

Van mreže ivkeBgd

• **
« Odgovor #4 poslato: 27. Decembar 2011. u 16:57 »
Dokle god se ova hladna plava masa ne bude spustila ka nama,mi onu pravu zimu sa snegom možemo gledati samo na razglednicama,vide neki modeli padavine početkom januara,ali temperature bi za sneg bile problematične.

Van mreže Srbin

« Odgovor #5 poslato: 27. Decembar 2011. u 18:50 »
Uh kako je nezgodno kada se radi o par dana razlike,a faktichki se radi o dva razlichita meseca i godine ali ajde ovde da kazem,da novi gfs dobar za jugozapad za 30/31 decembar(bolji od proshlog izlaza) a za 2/3 januar isto nije losh,ali ipak padavine u odnosu na proshli izlaz mnogo brze prolaze... Dosta zavisi od vecherashnjeg ec-a

Stavio sam ipak u zimu 2011/12 nekako mi najlogichnije :D Pa moderatori nek obrishu jedan post :D
« Poslednja izmena: 27. Decembar 2011. u 19:01 Srbin »

Van mreže Darko_9

« Odgovor #6 poslato: 27. Decembar 2011. u 21:22 »
Srbine da li ti vidiš kako visoke temperatue daje ec početkom januara?! Pa to su skoro prolećne temperature!

Van mreže danijel

• **
  • Starost: 40
« Odgovor #7 poslato: 27. Decembar 2011. u 21:52 »
Evo sta svabe sa Wetter com. kazu za moj Vrsac,pa vi presudite,zasad nisu omasili uopste,jednostavno ova zima ide u lagani promasaj,priroda jednostavno ima svoj ciklus dogadjaja a po svemu sudeci sneg ce nam postati lepa zelja ove zime,daj Boze da gresim...;( http://at.wetter.com/wetter_aktuell/wettervorhersage/16_tagesvorhersage/?id=RS0VO0009

Van mreže Palmark

• **
« Odgovor #8 poslato: 27. Decembar 2011. u 23:37 »
A da li ti Darko zaista mislis da ce biti takve temperature pocetkom januara kao sto to prikazuje Ec veceras??? Budi uveren da od toga nema nista,kao sto sam i ja uveren ;)
Nemamo mi sta da budemo uvereni ili ne,ovde se gledaju modeli i prognoze,a kako sada stvari stoje zime i dalje nema ni na vidiku. Nazalost,jer ako je nekad vreme za sneg,pahulje i zimu onda je to sad. Sve posle,u februaru je samo frustrirajuce,bar po meni. Ali za sad nema pokazatelja da ce ova zima biti ista "bolja" ili "gora",kako ko vec gleda u odnosu na cuvenu 2006/2007.

Van mreže Srbin

« Odgovor #9 poslato: 28. Decembar 2011. u 00:10 »
Srbine da li ti vidiš kako visoke temperatue daje ec početkom januara?! Pa to su skoro prolećne temperature!
Moj post se odnosio, kako sam lepo naglasio na gfs koji je bio ekstra za jugozapad.... i lepo sam rekao da chekam vecherashnjii ec,koji sam tek sad video.. i koji je losh naravno... izlazi sad novi gfs pa ce mo videti...

Van mreže Srbin

« Odgovor #10 poslato: 29. Decembar 2011. u 20:51 »
Evo ja sam prezadovoljan kako y.no crtva vechrashnji ec izlaz... bilo bi svega susnezice snega pa i kishe ali ne zalim se... :D

30/31 Decembar 9.6 mm

05 Januar 8 mm
06 Januar 19 mm
07 Januar 8 mm

Van mreže Darko_9

« Odgovor #11 poslato: 29. Decembar 2011. u 22:08 »
Srbine ti možda i budeš imao sneg ti 50% imaš sličnu klimu kao Sjenica , kod nas nema snega nego kiša 4 januara uz čak +8 stepeni koliko vidi yr.no a wunderground +5 stepeni 4 januara!

Van mreže Srbin

« Odgovor #12 poslato: 30. Decembar 2011. u 00:23 »
Srbine ti možda i budeš imao sneg ti 50% imaš sličnu klimu kao Sjenica

Pa i nznm bash koliko su nam slichne mikro-klime....  SJENICA ipak ima dosta nizu srednju temperaturu,dosta jache mrazeve,dane sa maglom,vecu nadmorsku visinu itd, a Ivanjica prima dosta vishe padavina...

Rekao bih da nam se prilichno razlikuju mikro-klime...

Van mreže Srbin

« Odgovor #13 poslato: 30. Decembar 2011. u 16:08 »
Evo ja moram o5 modeli prilichno slozni da jugozapad dobija dobar sneg 5 6 7 januara dakle oko Bozica,da su neke ranije zime pa da kazem ajde dobro normalno ni jednom nije pao bash dobar sneg red bi bio,ali ovako dok ne udje u 2 dana nishta nije sigurno....

Mada gfs sledi ec shto se padavina tiche,a ec malo snizava temp. po uzoru na gfs... Tako da ako se sve to poklopi moglo bi biti 30 cm  novog snega u tom periodu kod mene.... Inache ostatak zemlje slabo prolazi,po modelima pa i razumljivo shto niko ne komentarishe.... Ove cm-etre ,gledam na meteoadriatiku pa otprilike...
« Poslednja izmena: 30. Decembar 2011. u 16:18 Srbin »

Van mreže Boki

• **
« Odgovor #14 poslato: 30. Decembar 2011. u 16:20 »
Padavine nisu pouzdane ni za 24 sata unapred, a ti pricas o Bozicu i snegu od 30cm. :o  Samo hocu da kazem da ova tema uopste ne lici na prognoze vec na cet....

Van mreže Darko_9

« Odgovor #15 poslato: 30. Decembar 2011. u 16:29 »
Ne znam što je tužna ovako tema o januaru 2012? Ima tako malo odgovora kao da će smak sveta a ne nova godina! Srbine strpi se još malo nije taj sneg još siguran! Oživeće ova tema posle nove godine osećam!

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #16 poslato: 30. Decembar 2011. u 17:49 »
Samo za Srbina, tri slikice za osmeh na licu  :D

Naravno, ovo su karte samo jednog modela (GFSa), za 6-7 dana unapred i samim tim to ne možemo prihvatiti "zdravo za gotovo"  ;) jer je relativno nepouzdano ali ove karte ipak potvrđuju ono što Srbin piše (u vezi mogućnosti za dobar sneg u njegovom kraju između 5. i 6. januara).

ECMWF i GFS su do jutros imali dosta različitu situaciju i za još bliži termin tj. za 3. januar, ali jutros su se "približili".

Van mreže Aleksandar

• *
« Odgovor #17 poslato: 30. Decembar 2011. u 17:55 »
kakav bi ovo bio sneg za centralnu srbiju

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #18 poslato: 30. Decembar 2011. u 19:13 »
Postoji verovatnoca formiranja ciklona oko 5. januara koji se po sadasnjim izlazima produbljuje u Jonskom moru.Sa takvim ciklonima nikada nije sigurno dokle ce padavine dobaciti ali sever Srbije obicno ostaje suv.Sever Vojvodine uglavnom a centralna i juzna Srbija dobiju padavine.Veliko pitanje je i sta od padavina(vrstu) donosi.Ciklon nastaje spustanjem hladnijeg vazduha sa severa ali ni centralna Evropa nije dovoljno hladna,cak sta vise i tamo su tem. prlilicno preko uobicajnih vrednosti pa nema hladnoce potrebne za sneg koja bi se spustila.U nasatvku padavina kada centar bude vec duboko u Jonskom moru ima dovoljno hladnoce ali padavine u severnom delu zemlje posustaju.Ima tu mesta za promene jer se radi o periodu od 7 dana.

Edit: Ec lepsi za sever Srbije.Odlican postavak ciklona.Temperature ce pokazati kisa ili sneg.
« Poslednja izmena: 30. Decembar 2011. u 19:53 dusan »

Van mreže Darko_9

« Odgovor #19 poslato: 30. Decembar 2011. u 20:06 »
Prvih nekoliko dana 2012 godine proleće tvrdi EC!

6 januara pad temperature!