Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2012  (Pročitano 101447 puta)

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
Odg: Januar 2012
« Odgovor #60 poslato: 04. Januar 2012. u 19:47 »
Koga briga za GFS koji ne zna da ubode tačnu temperaturu svih 365 dana u godini!
:) Ok, evo šta kaže "tvoj" yr.no ... Temperatura bi prilikom padavina bila između 6 i 7°C, palo bi 3,4mm, vreme padavina slično kao kod GFS-a, dakle posle 16h. Ovo se odnosi za moje mesto ... pa da vidimo koji će biti tačniji! :D

Van mreže Darko_9

« Odgovor #61 poslato: 04. Januar 2012. u 22:02 »
Ljubiša ja snežni pokrivač nisam video od marta 2011 , bilo je pola cm ne sećam se kojeg dana u decembru ujtru ali se otopio pre podne?! Već je sredina zime a ne nazire se sneg koji bi se zadržao! Tužno! Ako je za utehu u Helsinkiju ima 13 cm snega konačno prvi put dvocifrena visina snega ove zime tamo! Nešto mi miriše blaga zima sa vrlo malo snega u Srbiji!

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #62 poslato: 04. Januar 2012. u 22:33 »
Ljubiša ja snežni pokrivač nisam video od marta 2011 , bilo je pola cm ne sećam se kojeg dana u decembru ujtru ali se otopio pre podne?! Već je sredina zime a ne nazire se sneg koji bi se zadržao! Tužno! Ako je za utehu u Helsinkiju ima 13 cm snega konačno prvi put dvocifrena visina snega ove zime tamo! Nešto mi miriše blaga zima sa vrlo malo snega u Srbiji!

A MENI MIRISE DA ZIME NECE NI BITI!Ako i bude snega to ce biti krajem januara ili u februaru jer do tada karte nisu dobacile a pre toga nema nista ohrabrujuce za ljubitelje zime i snega.

Van mreže laky

« Odgovor #63 poslato: 04. Januar 2012. u 22:44 »
Niko ne komentarise novi izlaz EC-a. Jos topliji od prethodnog, padavina manje i u Vovjodini gde ih i nije bilo mnogo a i juznije ali jos uvek ima dosta padavina. U mestima gde je bio sneg sada je susnezica a gde je bila susnezica sada je cista kisa...
Ja se radujem sto ce u Vojvodini biti jakog vetra da barem znamo da se nesto desava!

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #64 poslato: 04. Januar 2012. u 23:32 »
Tipican primer ove "zime"

Auto put ciklona preko severa Evrope i topla Ac nad Balkanom,pardon Evropom.Nigde veze sa mesecom  u kome se nalazimo!

A ovo je ono sto cekamo... a da li cemo docekati,nemam pojma.

« Poslednja izmena: 05. Januar 2012. u 00:17 dusan »

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #65 poslato: 05. Januar 2012. u 07:22 »
Pozdrav za Srbina, čovek je bio u pravu, noćas će dobiti lep sneg :)

Na mreži ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #66 poslato: 05. Januar 2012. u 12:25 »
Planine u Srbiji i BiH ce dobiti obilan sneg u narednih nekoliko dana pa ce makar tamo biti prave zime a i skijaski centri ce profitirati od ovih padavina posto trenutno vecina planina kuburi sa snegom.

Van mreže Zeli

• **
  • Starost: 62
« Odgovor #67 poslato: 05. Januar 2012. u 13:18 »
Nisam baš dobar "čitač" karata, ali ovi meteogrami kojih posjedujem priličan broj su podijeljeni, s tim što su za sad prevagnuli oni što za večeras najavljuju obilne padavine, a mala digitalna stanica koju posjedujem preko 1 god. prvi put pokazuje, osim naravno kiše čak i to, apsolutno prvi put munje. Znam da je ta prognozica bazirana na padu pritiska koji i nije nešto posebno upadljiv.
Da sumiram i konsultujem se sa kolegama jačeg znanja, hoćemo li imati značajne padavine večeras ili ne???
Moje geografsko područje možete računati kao zapadnju Srbiju

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #68 poslato: 05. Januar 2012. u 20:50 »
Želi, prema modelima ne bi trebalo da bude naročito obilne kiše kod tebe večeras, najvjerovatnije 5-10mm. Južnije znatno više.

Ako je vjerovati GFS-u, u narednih nejdjelju dana česte i povremene sniježne padavine, ali je sve je to previše slabo čak i da sniježni pokrivač formira. Nema naznaka da bi mogao da se formira neki dublji ciklon.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Darko_9

« Odgovor #69 poslato: 06. Januar 2012. u 15:00 »
Ovaj front je odličan za planine , na Kopaoniku će pasti sigurno pola metra snega do kraja dana , a kod nas u nižim predelima su visoke temperature za sneg! Rhmz daje sneg 8 i 10 januara ali slabe su vajde od toga!

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #70 poslato: 07. Januar 2012. u 11:46 »
Zanimljivo je koliko su modeli pojačali padavine za sutra i noć između ponedjeljka i utorka. EC sada crta oko 12mm, GFS oko 9mm, a WRF-NMM čak 16mm za Beograd. Šteta što temperatura neće biti barem 2C niža, imali bismo sasvim solidan snijeg. Ovako, zbog prodora toplijeg vazduha u nižim slojevima atmosfere sredinom dana, biće to neka kombinacija kiše, susnježice i mokrog snijega. Ipak, ne možemo isključiti mogućnost da modeli podbace i da Beograd ugleda prvi sniježni pokrivač ove zime. Mada, s obzirom na dosadašnji dio zime, zaista me ni ne čudi što sve ovo niko ne komentariše.  :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #71 poslato: 07. Januar 2012. u 11:58 »
Ja sam već digao bio ruke od svega,i ovo što si okačio Miloshe me baš iznenadilo.  :D :D

Bacim pogled na EC,on daje skoro 20mm do utorka ujutru...bacim pogled na NMM,i on daje isto dosta padavina.

Samo se bojim da ne bude opet ispala..evo kako to izgleda za Kraljevo:

EDIT:Ovaj glupi imageshack ne radi >:(
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #72 poslato: 07. Januar 2012. u 13:32 »
Zanimljivo je koliko su modeli pojačali padavine za sutra i noć između ponedjeljka i utorka. EC sada crta oko 12mm, GFS oko 9mm, a WRF-NMM čak 16mm za Beograd. Šteta što temperatura neće biti barem 2C niža, imali bismo sasvim solidan snijeg. Ovako, zbog prodora toplijeg vazduha u nižim slojevima atmosfere sredinom dana, biće to neka kombinacija kiše, susnježice i mokrog snijega. Ipak, ne možemo isključiti mogućnost da modeli podbace i da Beograd ugleda prvi sniježni pokrivač ove zime. Mada, s obzirom na dosadašnji dio zime, zaista me ni ne čudi što sve ovo niko ne komentariše.  :)

Ovo inace ako ovako se ostvari bio bi cist sneg u Beogradu svo vreme, ako bude ovakav intenzitet padavina sloj na 950hpa skoro je nebitan... na 825hpa dovoljno hladnoce, 925 blizu nule jaci intenzitet padavina i to je to.
Inace vidim danas na svim televizijskim stanicama prica se da ce mozda danas ugledati pahulje u centralnom i juznom delu zemlje, a ja kazem da ce i Banacani pa i mozda jedno vreme i u Backoj ugledati pahulje tokom drugog dela noci:)
Inace ni prognozu nisam mogao da osvezim, danas sam tek mogao redovno pristupiti sajtu nazalost.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #73 poslato: 07. Januar 2012. u 15:06 »
Aladin je najveći optimista,padavine počnu na krajnjem severu još pre ponoći,da bi do jutra stigle sve do mojih krajeva ;) Dakle moglo bi i u Subotici biti makar malo snega ;) I sve do 72h ima konstantno nekih padavina na desnom kraju karte (zapad zemlje)

UKMO takođe vrlo dobar do 72h,nekako najviše deluje da profitira Šumadija od svega ovoga čini mi se.

NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Somborac

• **
« Odgovor #74 poslato: 07. Januar 2012. u 15:29 »
Kakve su sanse za Sombor-Apatin veceras da ugledaju pahulje?
Ko zna neka mi odgovori..:D
Hvalla..:D

MIR BOZIJI,HRISTO SE RODI!!! :)))

Van mreže laky

« Odgovor #75 poslato: 07. Januar 2012. u 15:51 »
Ja i dalje mislim da ce veci deo biti kisa. Nekako mi je toplo za sneg, nedostaje tu jos hladnoce...
Kisu ocekujem u vecini krajeva, susnezice ce verovatno biti i u nizim predelima u nekom trenutku ali za sneg su male sanse jedino mi jug Banata i istok Srbije izgleda da bi moglo biti snega i naravno na planinama sneg. Voleo bi da gresim i da snega bude u svom predelima, ali sumnjam da ce ga biti...
Ove padavine nastaju zbog toplog fronta, severozapadno stujanje ce ovaj put donositi topliji i vlazan vazduh u hladnije podrucje. Temperatura na 850mb ce ostati ispod 0C ali u nizim slojevima ce prelaziti u plus...

Jedino zbog cega se mogu nadati da ce padati sneg je jer je strujanje severozapadno, da je jugozapadno bio bi siguran da ne bi padao sneg.

Van mreže Somborac

• **
« Odgovor #76 poslato: 07. Januar 2012. u 15:53 »
A jel mi moze neko reci otprilike kad bi krenule Padavine u Somboru..? :)))

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #77 poslato: 07. Januar 2012. u 15:56 »
A jel mi moze neko reci otprilike kad bi krenule Padavine u Somboru..? :)))
Ne bi trebalo mnogo bas biti padavina u Somboru, malo istocnije ce biti vecih padavina, a Banat bi u Vojvodini lepo proso, mada treba jos tu sacekati modele! Inace ja sam kolko tolko siguran da ce makar u Banatu do jutra sneg padati, e sad posto je situacija rizicna mozda eto ne bude tako, ima i zato sanse...

Van mreže Somborac

• **
« Odgovor #78 poslato: 07. Januar 2012. u 15:58 »
Gabesz20 - Pitao sam kad bi otprilike kod tebe i mene mogle poceti,znam da ce biti malo..:D

Van mreže Somborac

• **
« Odgovor #79 poslato: 07. Januar 2012. u 16:05 »