Kod mene je ova zima očajna...
Ili fenomenalna,sve zavisi kako ko gleda ;D
Mada,moram priznati da mi je bas zao sto nije bilo snega ni za praznike cak. Poredis ovu sa zimom 2006/7. Do sada gledano,ona jeste bila toplija,ali po broju mraznih dana i potpunom izostanku ledenih dana iste su skroz. Ova je do sad,ipak bila toplija od proseka,mada ce predstojeci period ublaziti taj utisak. Ali,znas da gajim mnoge mediteranske biljke,od palmi i oleandera,preko maslina,agava...SVE je jos uvek napolju i nezasticeno (mada sad ih spremam) ali to govori o tome kakva je zima.
Dosta je bolja nego proshla zima...
Ova zima ostace upamcena i po velikoj razlici izmedju severa i juga zemlje. Dok svi severnije od Ktagujevca moju da kazu da je ovo jedna veoma blaga zima,bez snega (u mnogim mestima,posebno Srem,jug Banata,Beograd snega gotovo nije ni bilo. A jug gotovo vec mesec-mesec i po ima konstantan sneg i dosta nize temperature. Ima li neko objasnjenje za to?
EC smanjio padavine to nikako ne valja a to sto ih je GFS povecao meni ne znaci puno, iz iskustva govorim.
Sad vidim da je EC ledene dane za sever zemlje pomerio za sam kraj nedelje, ni to mi se ne svidja.
Je l to po onom pravilu da GFS prati EC kada su ovakve situacije u pitanju? Koliko pratim EC prvi uvodi padavine,a prvi i ukida,po meni bolji model,bolje predvidja na duze.
bas me briga za sneg,vazno je da se vracaju normalne temperature za ovo doba godine.
Zaista neverovatno da neko voli da se smrzava,a ono ne zna ni zasto. Razumem da neko voli sneg,pa u tom kontekstu da voli hladnocu,ali da se ledi "na suvo"... :o ..mada nek niko ovo ne dozivi kao neku zlonamernu prozivku samo ne mogu da se nacudim.