Srbine, ti za ovu zimu mozes reci da je solidana sto se tice snega. Kod mene u odnosu na prethodne dve zime losa zima.
Izvini Ljubostinja nisam stigao juche da ti odg... pa ovako ova zima se kod mene shto se tiche snega prilichno razlikuje od veceg dela Srbije... Evo da napravim mali presek ne pamtim kada je kasnije pao prvi sneg kod mene tek 07.decembra ali od tada nije bilo nekih vecih otopljenja,mozda pred novi sneg tako da od tada mozda svega 4,5 dana nisu bila sa sneznim pokrivachem na tlu... E da je josh onda kada je najavljen sneg i u nizim krajevima juznije od Kg-a stvarno pao a ne mix kishe i snega to bi tek bio odlichan snezni pokrivach kakav je na mojim brdima,tad 30-tak cm i plus josh ovih 30-tak cm tako da je ovde na oko 700,800 mnv na brdima(5 min od centra) sneg preko 60 cm dok je kod mene sada trenutno 22 cm.. i topi se i dalje...
Tako da ja mogu reci da je sigurno za sada dosta bolja nego proshla zima, pogotovu u vishim delovima Ivanjice...
Videcemo shta ce sutra biti,iako mnogo iskusniji Laky najavljuje juznije ipak samo mix snega i kishe,ja na wrf-nmm-u(100 puta rekoh najproverenijem modelu,shto se mene tiche) vidim probijanje 0 C na 2m udelu jugozapada na pochetku najjachih padavina tj oko 21h a u 00 utc se vec uveliko probila tako da ja ipak ochekujem vishe snega nego kishe kod mene po trenutnom wrf-nmm... Videcemo shta ce biti sutra...
Izvinjavam se na malom 0ff-u i izlasku iz teme.. ali evo od ovog ciklona sa severozapada,u Vojvodini(gde ce i biti najvishe padavina) je vec pochela kisha tako da skoro i ulazi u aktuelne prilike... Nema tu vishe shta da se prognozira
Trenutno.. Obalchno, olici puni vode,sneg se topi...