Poshto juche nisam bio tu,sledi duza poruka o stanju na shirem podruchiju Ivanjichke opshtine i okolini....
Pozdrav iz najsneznije opshtine u Srbiji,a mozda i shire
Juche sam bio u Pozegi,i stvarno je jako intresantno kako se odjednom naglo povecava visina snega kako se prodje Arilje i klisura a da se pritom ne penjete na neku puno vecu nmv
Situacija je jako slichna onoj iz 2009 i severno,juzno,istochno,zapadno u okolini Ivanjice svuda je manji sneg pa i na Zlatiboru i u Sjenici
evo jedne slike od juche suncem okupane Ivanjice,gde se vidi da jedini problem u gradu prave zavejana kola na trotoarima,od kojih se ne moze ochistiti sneg pa ljudi moraju da se krecu galavnim putem pa ponekad bash zaguzva teshko je se mimoilaziti...
Danas taj sneg odnose u kamionima izvan grada i bacaju u moravicu...
Sluchajno sam danas na b92 chuo da pricahju o Ivanjici i snimaju pa sam potrazo na netu i izdvojio par citata
(snimak josh nisu ubacili,al verovatno ce ubaciti
)
Citati: "Ivanjička opština treća je po površini teritorije u Srbiji, ali je sigurno prva po visini snega i neprohodnim putevima."
„U prekidu su stabilni telefoni, mobilni telefoni, tako reći da nemamo komunikaciju sa pojedinim mesnim zajednicama,Znači, jedno verujte haotično stanje. Mašine koje su na terenu, preko 50 posto je zatrpano. Do njih ne može da se stigne ni motornim sankama ni nikakvih sredstvom“, rekao je predsednik opštine Ivanjica, Radomir ristić.
"Područje Golije potpuno je odsečeno od sveta, jer je visina snega i preko 2.5 metra. Ivanjički putari angažovali su kompletnu mehanizaciju 24 sata, ali je za lokalne puteve neophodna i dodatna mehanizacija, koju lokalna vlast očekuje u vidu pomoći od države."
O tome koliki je sneg na Goliji ne bih dok ne odem i ne uverim se sam,danas sam hteo da pokusham jel sam ochekivao suncahno vreme,medjutim kada sam video oblachno i tmurno nisam imao zelju da pokusham....
upravo je bilo na vestima da je od vojske stigla neka mehanizacija za probijanje puteva ka Javoru i Goliji.....