Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2012 - III dekada  (Pročitano 118106 puta)

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
Odg: Januar 2012 - III dekada
« Odgovor #260 poslato: 24. Januar 2012. u 20:25 »
Slab sneg 2cm, temperatura 0.1C

Van mreže Darko_9

« Odgovor #261 poslato: 24. Januar 2012. u 20:26 »
Nažalost današnja vremenska situacija potvrdjuje da je zimi Vojvodina totalno drugačija od drugih delova Srbije , kao da su u pitanju dva različita sveta , izuzimajući pojedine delove Vojvodine! Ciklon je samo poprskao kišicom recimo Suboticu , Sombor...Kikindu... nakon čega su prestale padavine u tom delu Srbije. Dalje krećući se ka Novom Sadu i Zrenjaninu doneo solidnu količinu kiše tom delu Vojvodine nakon čega su i tu prestale padavine...Dalje Beogradu i okolini je doneo kišu , susnežicu i sneg ponegde dok je ostalima južnije ojačao ciklon i uglavnom im trenutno donosi dobar sneg kojeg će biti u toku noći i sutra! Ovakve situacije su sve češće vidljilje zimi u Srbiji!

Van mreže nemanja KS

• *
  • Starost: 29
« Odgovor #262 poslato: 24. Januar 2012. u 20:27 »
Ево у Крушевцу већ два и по сата умерен до јак снег пада без престанка. :D  Људи крпетине буквално падају и лепе се свуда где падну. :D :)   Негде око 4 сата је почела прво суснежица, а од 6 интензиван снег.   На радару се ништа не види, а овде мећавааа ИКС ДЕ   :oboze:  :P

Van mreže zeljko

• *
« Odgovor #263 poslato: 24. Januar 2012. u 20:28 »
Hm... WRF-NMM za Beograd ohrabrujuci... Ovde i dalje pada samo kisa...

Van mreže Fraka

• **
« Odgovor #264 poslato: 24. Januar 2012. u 20:30 »
1. Darko trenutno nema nigdje nekog snijega posbnog jer je citava drzava u plusu i sav taj snijeg ce se otopit ukoliko samo opadne intenzitet.
2. zar ti je trebala neka situacija da zakljucis da ravnica ima drugaciju klimu od planine?

Ovo su potpuno standardne situacije, vidjene hiljadu puta.. nema tu nista novo...

ON: LJUDI MOJI KAKAV WRF NMM  :neznam: :jupi: :jupi: :jupi:

Van mreže PedjaN

• *
  • Starost: 32
  • I love snow!
« Odgovor #265 poslato: 24. Januar 2012. u 20:32 »
Kraljevo-umeren sneg ima ga oko 3 cm,nista se ne topi.T=0°C...Kimi kako kod tebe ne pada jaci sneg? :O

Van mreže laky

« Odgovor #266 poslato: 24. Januar 2012. u 20:35 »
Darko nemoj se iznenaditi kada drugi cikloni (iznad Italije, severnog Jadrana, cesto i Djenovski) donesu obilnu kisu severnoj polovini Srbije a juznije samo poprska, kada je sneg u pitanju u pravu si ali ipak je ovo ravnica naravno da je teze da se rashladi vazduh i tlo...
I jos jedan odgovor:
2. zar ti je trebala neka situacija da zakljucis da ravnica ima drugaciju klimu od planine?

Palic u 8h pretezno vedro!!!  :)

Van mreže Raja

• **
  • Starost: 30
    • Pancevo
« Odgovor #267 poslato: 24. Januar 2012. u 20:35 »
Otkud tolika razlika za Beograd i Pancevo?! O.o
Dok je sve u beograd otislo na sneg,u Pancevo je otislo na kisu? O.o :(

Van mreže Darko_9

« Odgovor #268 poslato: 24. Januar 2012. u 20:39 »
Otkud tolika razlika za Beograd i Pancevo?! O.o
Dok je sve u beograd otislo na sneg,u Pancevo je otislo na kisu? O.o :(

Pancevo je blize Vojvodini , nista bolje nije ni u Vrbovski

@fraka dobar je wrf ali ovde kod mene pada 12 sati skoro umerena kiša tako da će i ako padne sneg trebati vremena da se prihvati na tlo , videćemo uostalom mada za moje naselje nisam mnogo optimističan s obzirom da se zna da je Vrbovski izmedju Vojvodine i Beograda!

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #269 poslato: 24. Januar 2012. u 20:39 »
KAd posustanu padavine tada blago skoci temperatura! Trebalo bi da ojacaju padavine u Beogradu, juznije i nesto severnije kasnije veceras, tad bi temperatura otisla fino u minus...

Van mreže martin

• *
« Odgovor #270 poslato: 24. Januar 2012. u 20:40 »
Kod meni oblacno trenutna temperatura T=1C.Padavine ocekujem za neki sat.

Van mreže Fraka

• **
« Odgovor #271 poslato: 24. Januar 2012. u 20:51 »
Darko, ti mozda administrativno nisi u Vojvodini, ali geografski jesi.. Da, ovo su granicne situacije veoma, moguce je da se dosta razlikujes od Centra.. ne znam, ne mogu nista da nagadjam, sto sjevernije to gore u ovim situacijama...

Van mreže forest

• *
  • Starost: 40
« Odgovor #272 poslato: 24. Januar 2012. u 20:54 »
Darko nemoj se iznenaditi kada drugi cikloni (iznad Italije, severnog Jadrana, cesto i Djenovski) donesu obilnu kisu severnoj polovini Srbije a juznije samo poprska, kada je sneg u pitanju u pravu si ali ipak je ovo ravnica naravno da je teze da se rashladi vazduh i tlo...
I jos jedan odgovor:

Palic u 8h pretezno vedro!!!  :)

Tacno tako... bila je ona jedna situacija, ne znam da li bese zima 2003 ili 2004 kada je u Somboru i na severu Vojvodine bilo 40cm snega, dok je juznije bilo sve manje i manje... u BG nekih 10-15 cm, a jos juznije ga nije ni bilo. Doduse poslednjih godina se cesto desavaju obrnute situacije.

Van mreže Akineki

• *
« Odgovor #273 poslato: 24. Januar 2012. u 20:55 »
Pozdrav svima. Prvi put sam ovde, mada redovno pratim desavanja na forumu i mogu reci samo svaka cast na svim prognoznama. Evo da javim mojim Beogradjanima, ako im je do sankanja da dodju u Lestane, ovde bas lep sneg pada  :)

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #274 poslato: 24. Januar 2012. u 20:57 »
pa ocigledno da je sto juznije od BG 25 km,to bolje za sneg,kod mene 3,4 cm,doduse vlazan je jos uvek al ako ode malo ispod 0 eto zimske idile ujutru   8)
Trenutno i dalje pada umeren na momente i jak sneg,a T varira od 0 do 1c

Van mreže sabac

• **
  • Starost: 35
  • 2024
« Odgovor #275 poslato: 24. Januar 2012. u 20:59 »
Sta se trenutno desava ... pa desava se to da je temperatura 3.0'C, i da pada samo kisa, pa je od 2 cm snega ostalo samo 1 cm i intezivno se topi ... Kako je krenulo umesto nocas da pada sneg ujutru kad se probudim pitanje da li ce i pahulja biti ...
Svak je rođen da po jednom umre,
čast i bruka žive dovijeka.

Van mreže снег

• **
  • Starost: 46
  • ЈОШ СЕ ЗИМЕ НЕ ПРЕДАЈУ!
« Odgovor #276 poslato: 24. Januar 2012. u 21:01 »
на Дедињу је више киша него снег и ништа не најављује да би ноћас могао уследити бели сценарио...
Небеса казују славу Божију а природа савршену лепоту Творчеву.

Van mreže Palmark

• **
« Odgovor #277 poslato: 24. Januar 2012. u 21:04 »
...nisam mnogo optimističan s obzirom da se zna da je Vrbovski izmedju Vojvodine i Beograda!
Jedna mala ispravka,ne postoji nista izmedju Vojvodine i Beograda,jer Beograd je geografski dobrim delom i sam u Vojvodini (Zemun,Novi Beograd,Ovca,Borca) a administrativno uz Vojvodinu...tako da geografski,sto je za klimu bitno ti jesi Vojvodina cista.

Inace,za nasa dva mesta novi yr.no (koji je za danas odlicno pogodio) daje sanse za sneg ponovo u cetvrtak,ne nesto mnogo ali bar ce biti na 0C i dobro ce doci da zastiti od mrazeva koji su doduse ublazeni. Ali veceras cisto sumnjam da ce bilo sta da se promeni,+4C i dalje,slaba kishica i to je to. I sutra temperatura ceo dan u plusu! Tek od cetvrtka 0C i ispod.

Van mreže Darko_9

« Odgovor #278 poslato: 24. Januar 2012. u 21:07 »
@sneg kod tebe bi i trebalo po yr.no da bude kiše i snega do 1 sat u toku noći! Kod mene po yr.no samo kiša do 1 sat! Ne mogu da čekam ja 1 sat otićiću ću oko 00 da spavam!

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #279 poslato: 24. Januar 2012. u 21:07 »
U Knjaževcu je popodne padao sneg umerenog intenzizetat. Večeras je izmereno 4cm snežnog pokrivača.
Po AMS palo 10.7mm. Trenutno pada slab sneg T=0.7°C
Bio sam do Zaječara, tamo ima nešto više snega 7cm.