Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2012 - III dekada  (Pročitano 118099 puta)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
Odg: Januar 2012 - III dekada
« Odgovor #280 poslato: 24. Januar 2012. u 21:11 »
Slaba susnježica i dalje, temperatura +1.1°C. Oslabio je skroz vjetar, pa ima i sumaglice.
Zanimljivo je da je u Banatskom Karlovcu koji je u Vojvodini (logično, zar ne?:)) i sjevernije od Beograda temperatura samo +0.1°C. Dakle, zaključujujemo da je raspored večerašnjih temperatura mimo bilo kakvog pravila, otuda i tako velike razlike na malim područjima.

Kao što @sneg reče, u Beogradu ništa ne sluti da može da okrene na čist snijeg koji bi stvorio sniježnu idilu, ali nikad se ne zna. Duga je noć, a padavina će biti.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #281 poslato: 24. Januar 2012. u 21:18 »
U Ivanjci kada sam oko 15h javio jak sneg  e pa sve do 16 h se muchio i povremeno kishica a povremeno jak sneg dok je 100 m iznad vec bilo barem 3 cm snega za tih sat vremena s'obzirom na intezitet a onda je oko 16 padao krupan i bash,bash jak sneg i za svega 20-tak min formirao novih 2,3 cm i taj intezitet sa ujedno jako krupnim pahuljama, koji je delovao mocno sam snimio,i hteo da postavim ali da bi se upload-ovo treba nekih 45 min(snimak traje samo minut i 20 tak sek) valjda mi je spor net u pm. p anisam upload-ovo

Posle toga je oslabio i pada konstantno slabim do umerenim intezitetom,novog snega oko 5 cm....

Van mreže beli

• **
  • Starost: 35
« Odgovor #282 poslato: 24. Januar 2012. u 21:20 »
u Bijeljini oslabila kisa,pada slaba i sitna kisa...
Ne ocekujem vise neke padavine,al nikad se nezna...
Temperatura 3C!

Van mreže Stefoo

• **
  • Starost: 29
« Odgovor #283 poslato: 24. Januar 2012. u 21:24 »
u Bijeljini oslabila kisa,pada slaba i sitna kisa...
Ne ocekujem vise neke padavine,al nikad se nezna...
Temperatura 3C!
Kod mene nikakvih padavina..  :histerija:
„ Vjetrovi su moji prijatelji, oluje moje radosti, sunceva zega moja naslada, mukla studena jutra moji najsvecaniji casovi.”
I. A.

http://www.youtube.com/watch?v=GhLZRizkZ_M&sns=fb

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #284 poslato: 24. Januar 2012. u 21:25 »
Sad je već u potpunosti okrenulo na kišu, pljušti! Temperatura +1.2°C.
Ne pamtim kad je zadnji put palo ovoliko kiše u Beogradu, do jutra će to biti i preko 30mm sigurno. Ovaj ciklon će makar po nečemu ostati upamćen. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #285 poslato: 24. Januar 2012. u 21:26 »
Grrr i dalje užasan zvuk topljenja snega sa grane dopire !

Nikako da dođu jače padavine,da temeperatura padne malko ispod nule....a ovako stoji zabetonirana na pozitivnoj 0-li već satima.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #286 poslato: 24. Januar 2012. u 21:34 »
U BGu na Karaburmi kod Radeta već 30mm padavina danas, mali deo toga je pao u obliku snega koji se negde pre 19h zabeleo na mnogim mestima ali nakon toga padavine su oslabile i temp. je malo porasla i ostataka snega ima samo u višim delovima Karaburme i u šumi na Zvezdari.
Iako je za danas očekivana kiša tokom dana u BGu a sneg uglavnom tokom noći i sutra (videćemo da li će tako i biti, lično sneg očekujem), mislim da nismo (bar ja nisam sigurno) očekivali 30mm padavina do sada (na Vračaru doduše nešto manje ali i tamo do sada sigurno preko 20mm).

Van mreže снег

• **
  • Starost: 46
  • ЈОШ СЕ ЗИМЕ НЕ ПРЕДАЈУ!
« Odgovor #287 poslato: 24. Januar 2012. u 21:41 »
А имамо ли некога на Кошутњаку, Видиковцу? Шта се тамо дешава?
Небеса казују славу Божију а природа савршену лепоту Творчеву.

Van mreže Lazo

• **
« Odgovor #288 poslato: 24. Januar 2012. u 21:43 »
Oblacno i vetrovito. Ukupno je palo 8mm kise, temperatura 2.8°C.

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #289 poslato: 24. Januar 2012. u 21:43 »
Neverovatno kako se ovaj sneg igra sa nama(snegoljupcima  :-\ )te pada jako te slabo pa se topi,pa okrene na kisu  susnezicu pa ponovo sneg T se menja od 0 do 3 dogura kad pada kisica-logicnije da zahladi i pada sneg u vecernjim satima,al vreme je takvo da nikad neznas na cemu si,od silne zelje da ugledamo prvi pravi sneg( kukamo na sve modele koje nam daju slabe padavine i za nijansu dizu temperature,al ajd da sacekamo jutro i da pogledamo kroz prozor,neki pozitivno neki negativno,al ocigledno da ovaj sneg nemoze da obuhvati celu srbiju :cry:
Trenutno pada neki sneg koji bi lako mogao da predje u susnezicu i pokvari ovih 3,4 cm,a beograd put brze bolje krenuo da cisti ulice kod mene  :D

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #290 poslato: 24. Januar 2012. u 21:44 »
А имамо ли некога на Кошутњаку, Видиковцу? Шта се тамо дешава?

Pridružujem se pitanju: heeej, "Sic", kakvo je stanje na Vidikovcu? Unapred hvala. Merenja na Košutnjaku su u poslednja 2 sata uglavnom pokazivala "čistu" nulu ili +0.1C...

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #291 poslato: 24. Januar 2012. u 21:47 »
Na vidikovcu sve belo osim bara i ulica koje su unekoj bljuzgavici! Potrebno je da temp malo ode u minus da bi poceo svuda da se zadrzava...Trenutno pada umeren sneg...

Van mreže Darko_9

« Odgovor #292 poslato: 24. Januar 2012. u 21:48 »
Neverovatno kako se ovaj sneg igra sa nama(snegoljupcima  :-\ )te pada jako te slabo pa se topi,pa okrene na kisu  susnezicu pa ponovo sneg T se menja od 0 do 3 dogura kad pada kisica-logicnije da zahladi i pada sneg u vecernjim satima,al vreme je takvo da nikad neznas na cemu si,od silne zelje da ugledamo prvi pravi sneg( kukamo na sve modele koje nam daju slabe padavine i za nijansu dizu temperature,al ajd da sacekamo jutro i da pogledamo kroz prozor,neki pozitivno neki negativno,al ocigledno da ovaj sneg nemoze da obuhvati celu srbiju :cry:
Trenutno pada neki sneg koji bi lako mogao da predje u susnezicu i pokvari ovih 3,4 cm,a beograd put brze bolje krenuo da cisti ulice kod mene  :D
kako li je ovima iz beograd puta putuju kroz mesta gde ima negde kiše a negde snega totalno su sigurno zbunjeni!

Van mreže Raja

• **
  • Starost: 30
    • Pancevo
« Odgovor #293 poslato: 24. Januar 2012. u 21:57 »
Ne predaje se kisa..  :kafa:
Trenutno je 1.7°C

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #294 poslato: 24. Januar 2012. u 21:57 »
Darko,nemam pojma,al ovaj deo gde sam ja,tj potez izmedju BG i SD,tu imaju sta da ciste,al neverovatno mi je bilo kada sam procitao 1 komentar od Ivketa-Umcari su 10 km juznije i na vecoj visini a padala je samo kisa(mozda je kasnije dobio sneg) al obicno tamo dosta vise napada nego kod mene a jos je i Dunav na 2 km od mene
opet zatrpavanje napolju,krupan jak sneg :o

Van mreže ILKE

• *
« Odgovor #295 poslato: 24. Januar 2012. u 21:58 »
Pozdrav svima na forumu , kod mene na Banovom brdu pljusti kisa samo tako...

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #296 poslato: 24. Januar 2012. u 22:01 »
I na Vračaru i dalje pljušti kiša. E da mi je rekao da će nakon onakvog snijega oko 19h da u 22h pada čista kiša, ne bih mu vjerovao. Ali, šta da se radi, mi na to ne možemo da utičemo.
Zavidim Vojvođanima, kod njih makar nema ove kišetine, mnogo bih više volio da ništa ne pada...

Temperatura konstantna, +1.1°C.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Darko_9

« Odgovor #297 poslato: 24. Januar 2012. u 22:02 »

Surčin čak +4 šta mislite jel ovo tačno?!

Van mreže zimoljubac

• *
« Odgovor #298 poslato: 24. Januar 2012. u 22:04 »
I ovde kisa lije kao blesava.prelazilo u susnezicu na kratko oko 20h pa se vratilo na kisu.

Van mreže Palmark

• **
« Odgovor #299 poslato: 24. Januar 2012. u 22:12 »

Surčin čak +4 šta mislite jel ovo tačno?!
100% tacno,lepo ja kazem da je kod mene celo vece +4C ...mada je surcin uglavnom hladniji od mene,ali eto...Srem najtopliji trenutno,ni pahulju ne videh