Kao što je Milosh spomenuo, temp. u BGu već satima lagano raste (nakon 12.50 je prešla u blagi "plus" i taj trend i dalje traje -u 15.50 +0.9C na Vračaru, +0.8 kod Radeta na Karaburmi, -0.4 na Košutnjaku a u 11.30 je bilo -1.5C).
WRF je ponovo odlično dao blago otoljenje (kao i GFS) ali čini mi se da je, kao i juče, blagi porast stigao malo ranije od predviđanja WRFa.
Ako dobro vidim WRF je porast temp. na +1C davao u periodu 16h-19h (za 19h daje oko +0.8C), a negde oko 22h opet čistu nulu pogodnu za sneg koji bi se zadržavao. Ja mislim da bi to ipak moglo da se desi ranije, naročito ako padavine predveče i uveče budu intenzivnije od ovih sredinom dana (do 16h WRF je davao ukupno 8mm a imali smo samo 2mm do 13h a i do 16h ne očekujem da bi ukupne padavine bile više od 2.5mm). Večeras i tokom noći bi trebalo da se "ambijent" ulepša...
P.S. Vozio sam i prošetao se kroz razne delove Beograda i kao što je neko spomenuo -zaista su velike razlike što se tiče visine snega (pre nekoliko sati): u Zemunu sam ga jedva video, na delu N.Bgda ga je bilo jedva 2cm, u širem centru i istočnim delovima grada 5-7cm, a u južnim predgradjima bar 10-12cm a svakako da u nekim daljim južnim predgradjima ima i 20cm.