U Nišu je oko 14.30 kiša počela da prelazi u susnežicu, a oko 16.00 počeo je da pada sneg. Negde oko 18.00 je počelo da se hvata po travanatim površinama. Evo, i dalje pada (čini mi se da pojačava), ali se istovremeno i topi jer je sve vreme +1C. Kod mene na ulici (širi centar) počinje polako da se hvata preko sve one bljuzgavice. Verujem da ga u strogom centru uopšte i nema na asfaltu, ali koliko mogu da nazrem kroz mrak, krovovi po okolnim brdima na periferiji se već bele.
Nego, imam utisak da se Beogradu dogodio mini "Lake effect", tj. da je došlo do jake kondenzacije kad je hladan vazduh prešao preko znatno toplije vodene mase (prvenstveno Dunava). O.K. tu treba biti razlika od 13C između vazdušne mase koja dolazi i temp. vode (u šta sumnjam da je bilo baš toliko), ali sunežica može da se dogodi i pri upola manjoj razlici (zavisno od atmosferskog pririska). Opet, Dunav je suviše mala vodena površina da bi se mogao takav efekat dogoditi u nekim većim razmerama, ali, koliko sam shvatio iz izveštaja, najviše snega je palo na padinama okrenutim Dunavu (od Dorćola preko Karaburme do Višnjičke Banje).