Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februаr 2012.  (Pročitano 133437 puta)

Van mreže danijel

• **
  • Starost: 40
Odg: Februаr 2012.
« Odgovor #220 poslato: 01. Februar 2012. u 10:16 »
Ja verujem da ce ovde u Vrscu bez obzira na ledenu i olujnu kosavu ,biti snega jedino me brine da ne stvaraq smetove,ipak je ovo ona ledena kosava a ne ona koja dodje posle snega i sve istopi....

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #221 poslato: 01. Februar 2012. u 10:22 »
Kao sto su kolege rekle, ono sto je bitno je da se mi nalazimo u jugozapadnoj struji. U prizemlju ce ipak vetar polako se okretati ka severu, ali visinska JZ struja ostaje sve do nedelje, a mozda i posle, a to moze da bude povoljno za novi sneg.
Na zalost, sam sneg ocigledno izaziva velike probleme u planinskim krajevima nase zemlje, tako da ga tamo ne treba vise svakako, ali opet ce ga i oni dobiti.

Van mreže laky

« Odgovor #222 poslato: 01. Februar 2012. u 10:28 »
Smetova ce sigurno biti u vecem delu ako ne i u celoj Vojvodini. Severoistocni, ponegde na istoku istocni, vetar ce stalno duvati tokom padavina a sneg ce biti dosta suv.

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #223 poslato: 01. Februar 2012. u 10:37 »
Smetova ce sigurno biti u vecem delu ako ne i u celoj Vojvodini. Severoistocni, ponegde na istoku istocni, vetar ce stalno duvati tokom padavina a sneg ce biti dosta suv.
Da se ne ponovi '84-ta ... baš sam sa ocem pričao pre nekoliko dana o ovoj godini.

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #224 poslato: 01. Februar 2012. u 11:18 »
06z padavina slicno kao u prethodnom izlazu.Nema pucanja AC i slican kasnije kao Ec.BAr za sada.Bg u centru svih jacih padavina.Zrenjanin na granici,po GFS-u

Van mreže laky

« Odgovor #225 poslato: 01. Februar 2012. u 11:23 »
Novi izlaz GFS-a malo brlja sa padavinama. Valjda ce se popraviti u narednim izlazima. Ostalo je malo vise od 24h do pocetka formiranja ciklona i malo manje od 48h do pocetka padavina...

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #226 poslato: 01. Februar 2012. u 11:23 »
GFS 06Z Vojvodina manje vise isto,ili nesto manje padavina.

Ciklon je plici,hladniji je za centralne i juzne predele..i cini mi se da ima jos malo vise padavina nego kod 00Z.

EDIT:U globalu 06Z dosta hladniji,prihvatio nove snežne padavine u utorak.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #227 poslato: 01. Februar 2012. u 11:34 »

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #228 poslato: 01. Februar 2012. u 11:52 »
hehehehe ipak proradio sajt kada je najzanimljivije  :)
sve je vec receno za ovih par sati od kad je proradio sajt,i nema mnogo toga da se doda-kao sto rece jedan clan ovde ovakav sneg ce za neka mesta(koja su i sad zavejana)dodatno pogorsati i nenazire se kraj...
Treba slikati najavu ETE I ETE2- 6 dana sneg i -10,nikad jos takvu najavu nisam video,al ipak cemo ostati uz bar malo pouzdaniji GFS i EC  ;)
sneg sneg sneg a i minusu se nenazire kraj,mislim da nece biti mesta u srbiji koje nece od ovog talasa dobiti minimum 20cm novog snega

I za kraj da dodam,do pre 10ak dana prica na forumu- najgora zima,u zadnjih 15 20 god,malo padavina,(osim JI i JZ srbije),a posle ovog talasa mozda cemo svi pamtiti ovu zimu kao jednu od najacih,narocito mi mladji  :D

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #229 poslato: 01. Februar 2012. u 12:31 »
Izasli ENSI 06Z GFS-a.

Glavni daje ubedljivo najmanje padavina od svih preturbacija za ovde.

Kontrolni skoro identičan temperaturno kao glavni,samo više padavina.

Ima tu još preturbacija koje štče ka toplini na 850Hpa (tj. stavljaju ciklon zapadnije ili je on dublji),ali ima i onih koje su dosta hladnije nego glavni (pliće i istočnije).
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže shimezki

• *
  • Starost: 57
« Odgovor #230 poslato: 01. Februar 2012. u 13:33 »
Lepo je rekao Bastardi, ali mu niko nije verovao, da nas ocekuje malo ledeno doba koje ce trajati do 2025... :)
Hoću sneg ove zime...

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #231 poslato: 01. Februar 2012. u 13:40 »
Lepo je rekao Bastardi, ali mu niko nije verovao, da nas ocekuje malo ledeno doba koje ce trajati do 2025... :)
:nelupaj: ... rekao i prošle godine mnooogo toga ... manimo se "tih" prognoza bar u ovom delu foruma! :-\

Na mreži Kiraj

• *
« Odgovor #232 poslato: 01. Februar 2012. u 14:42 »
Da se ne ponovi '84-ta ... baš sam sa ocem pričao pre nekoliko dana o ovoj godini.
Sećam se te godine ,zanimljivo je da je većinu snega sa oranica "digao" na put.Smetova je bilo na svim mestima gde je pored puta bilo neko nisko rastinje.

Van mreže Darko_9

« Odgovor #233 poslato: 01. Februar 2012. u 14:50 »
A Kakav ovo EC crta brutalan porast temperature na jugoistoku Srbije u subotu , u Leskovcu u petak -6 stepeni u subotu +9 stepeni dok već u nedelju -5 stepeni  :o Ovaj mini topli prodor se neće osetiti u Vojvodini gde će biti duboki minusi uz sneg u subotu!

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #234 poslato: 01. Februar 2012. u 14:54 »
to nije ništa čudno u ovakvim situacijama, ali pitanje da li će se desiti.
Nisu retke situacije kad kod mene bude -5°C a u Nišu i Leskovcu blizu +10°C

Van mreže tamnavac

• *
« Odgovor #235 poslato: 01. Februar 2012. u 14:57 »
Gledam kao laik, ovaj trenutno ciklon gde se nalazi, ne cini li vam se da je previse zapadno postavljen, da ima mogucnosti da temperatura u petak i subotu ode u plus, ne samo u Jugo-istocnoj Srbiji nego i u dobrom delu Centralne Srbije, nesto mi je sve ovo sumnjivo, jedino ako ciklon se ne pomeri jos istocnije.

Van mreže Darko_9

« Odgovor #236 poslato: 01. Februar 2012. u 14:59 »
Da ali malo mi je čudno da tamo temperatura skoči za 15 stepeni u roku od 24 sata a već sutradan padne za 14 stepeni!

Van mreže ciklon

« Odgovor #237 poslato: 01. Februar 2012. u 15:10 »
Gledam kao laik, ovaj trenutno ciklon gde se nalazi, ne cini li vam se da je previse zapadno postavljen, da ima mogucnosti da temperatura u petak i subotu ode u plus, ne samo u Jugo-istocnoj Srbiji nego i u dobrom delu Centralne Srbije, nesto mi je sve ovo sumnjivo, jedino ako ciklon se ne pomeri jos istocnije.
On se trenutno nalazi tu gde jeste ali se i krece, tacan smer ne znamo ali svakako da se pomera prema istoku, sad da li ce otici severnije ili juznije ne znamo.
Modeli visoke rezolucije vise nam nisu od velike pomoci, rekli su sta su imali. Jedino ako se desi neka bas nepredvidjena situacija kao na primer taj priliv toplog vazduha u jednom delu zemlje. Uglavnom svi cekamo snezne padavine!

Sad gledam italijanske prognozu za region na 3B meteo, jedino za Evropu nemaju Srbiju(strasno!) ali pogledam region i vidim da se Sarajevu najavljuje preko 110 cm snega do nedelje-ponedeljka, strasno sta ce tamo biti. Segedin preko 30cm, ali mi nije jasno zasto najavljuju oko 70cm za Temisvar.
Eto malog rezimea prognoze.

Izgleda da sam bio blizu kada sam pre neki dan napisao da se moze ponoviti '84. godina!

Van mreže IvanKO

• *
  • Starost: 42
« Odgovor #238 poslato: 01. Februar 2012. u 15:34 »
Vec se lepo zavrtelo na istoku Italije ide kao po sinama istocno,bar ono kako se vidi od sinoc na satelitskom snimku. Na snimku izgleda da ce,ako ne promeni smer da udari sredinom bas u Kotorski zaliv. Jel pratite vi http://www.sat24.com/?culture=en
Sva se tela na toploti sire...Osim cvaraka

Van mreže danijel

• **
« Odgovor #239 poslato: 01. Februar 2012. u 15:49 »
A Temisvar od Vrsca preko baste sto bi se reklo hehehe ...;)