Nzm jedino da se isushi negde na Crnogorskim planinama pa tako suv udje na Jugozapad Srbije i kasnije jacah ka severu.... Ako udje vlazan vazduh na Jugozapad obichno daje padavine Sjenici dobre i juznije od mene ali se najvise istrese upravo u Ivanjichkom kraju i kasnije svega 20 km od mene mnogo manje padavina a deshava se da u Pozegi i ne pada...
E sad... Ja sam bio jedne zime svedok,kada su najavljene jache padavine sa jugozapada.... pochinju po podne.. i ja bio u Chachku i vidim vec po podne pochele u cahchku pada lepo jako vec kada sam kretao ka Ivanjici 7,8 cm i ja sada zamishljam joooj kako li je u Ivanjici dobro sada... MEDJUTIM kada sam ishao ka IV. sve manje snega i u samoj Ivanjici ni cm ja mislim nije bio..
.. i kasnije chujem u Bg-u pao jako dobar sneg u Vojvodini isto aa kod mene nishta....
Mislim da si pogodio shta bi mogao biti razlog.. Stvarno si lepo razmislio,nznm da li bi neko od iskusnijih chlanova mogao da kaze da li je to moguci razlog,ove padavinske rupetine
?
da dodam dobro se secam da su se padavine jako brzo kretale ka severu,brze od najvaljenih ono trebalo je da pochne po podne na jugozapadu pa tek kasnije uveche i u toku noci na severu,medjutim jugozapad je brzo proshlo po podne zahvatilo centralne vec i kasno posle podne i uveche bg i vojvodinu i pao je bash solidan sneg secam se,sa tv-a..... 3,4 godine mozda i vishe